Mixtape 1765 Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Dokładnie. Crysis 2 miażdży suty jeżeli chodzi o grafikę. Czyli jednym słowem powtórka z METRO 2033. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Najładniejszą i klimatyczną grą jaka powstała to był Unreal 1 . Dla mnie to tylko Crysis się do niej zbliżył. Dziękuję za uwagę Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Teraz pasuję PS3 wycięte i się nie boję zaryzykować stwierdzeniem że są to jak na razie najfajniejsze najlepsze i najładniejsze wyścigi na jakąkolwiek z platform.Czyli nie grałeś jeszcze w Gran Turismo 5, a swoją opinię opierasz na materiałach przedpremierowych. Błąd. W takim wypadku może zainteresujesz się kierownicą Logitech Driving Force GT plus egzemplarzem Gran Turismo 5? Cena to 80% wartości sklepowej. Cytuj Link to post Share on other sites
kulig75 1 Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 kulig75: najładniejszy fps roku? :haha: Crysis 2 na PC'ty i tyle w tym temacie... Zapowiada się jeden z najładniejszych fps'ów tego roku PASUJĘ Tak jak to napisałem drugim razem bo nikt nie będzie twierdził że jest najładniejszym fps'em bo gra jeszcze nie wyszła. Na ostateczne oceny przyjdzie czas jak krążek blu-ray wyląduję w konsoli i na ekranie TV wyświetli się obraz Daleko nie trzeba szukać jak ktoś czytał już pierwszą recenzję w CD-Action i jak tak piszą w PC-towej gazecie że to najładniejszy fps świata to o czymś musi to świadczyć. Killzone 3 dostał 10 za grafikę, 8 za audio i 9 za grywalność. I jeszcze wyciąg z oceniaczki: + jedna z najpiękniejszych gier świata + świetnie zbalansowana, zróżnicowana kampania + wysoki poziom trudności + gra na Move i Sharp Shooter Trzecia odsłona przebija niemal wszystko, co w ostatnich latach pojawiło się w gatunku strzelanek z widokiem z perspektywy pierwszej osoby. Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 CD-Action i jak tak piszą w PC-towej gazecie że to najładniejszy fps świata to o czymś musi to świadczyć. CD-Action już od dawna nie jest pecetową "gazetą" (za "gazetę" by cię poszatkowali ) W sumie to ja nie wiem dla kogo jest to czasopismo. Rozmieniają się na drobne i to nie wróży im sukcesu. Najładniejszą i klimatyczną grą jaka powstała to był Unreal 1 . Dla mnie to tylko Crysis się do niej zbliżył. Dziękuję za uwagę Zbliżył się chyba tylko graficznie (choć unreal engine na swoje czasy był czymś czego nie można porównać od niczego dzisiaj ani na konsole ani na PC) Wszystkich zwaliło to z nóg. Żadna gra dzisiaj tak nie nokałtuje graficznie. Ja ostatnio spędziłem parę dni z PS3 i muszę przyznać wszem i wobec, że Uncharted2 niszczy. Dalej nie rozumiem czemu ta grafika ma być taka rewolucyjna (jest bardzo bardzo ładna nic poza tym), ale sama gra jest perfekcyjna. (a ja nie znoszę tego typu gier) Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 kulig75: najładniejszy fps roku? :haha: Crysis 2 na PC'ty i tyle w tym temacie... Zapowiada się jeden z najładniejszych fps'ów tego roku PASUJĘ Tak jak to napisałem drugim razem bo nikt nie będzie twierdził że jest najładniejszym fps'em bo gra jeszcze nie wyszła. Na ostateczne oceny przyjdzie czas jak krążek blu-ray wyląduję w konsoli i na ekranie TV wyświetli się obraz Daleko nie trzeba szukać jak ktoś czytał już pierwszą recenzję w CD-Action i jak tak piszą w PC-towej gazecie że to najładniejszy fps świata to o czymś musi to świadczyć. Killzone 3 dostał 10 za grafikę, 8 za audio i 9 za grywalność. I jeszcze wyciąg z oceniaczki: + jedna z najpiękniejszych gier świata + świetnie zbalansowana, zróżnicowana kampania + wysoki poziom trudności + gra na Move i Sharp Shooter Trzecia odsłona przebija niemal wszystko, co w ostatnich latach pojawiło się w gatunku strzelanek z widokiem z perspektywy pierwszej osoby. Popatrz co pisali o Crysisie i Crysisie Warhead to pogadamy.... Po drugie ''Jedna z najpiękniejszych gier świata - Czyli nie NAJŁADNIEJSZA Cytuj Link to post Share on other sites
kulig75 1 Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Teraz pasuję PS3 wycięte i się nie boję zaryzykować stwierdzeniem że są to jak na razie najfajniejsze najlepsze i najładniejsze wyścigi na jakąkolwiek z platform.Czyli nie grałeś jeszcze w Gran Turismo 5, a swoją opinię opierasz na materiałach przedpremierowych. Błąd. W takim wypadku może zainteresujesz się kierownicą Logitech Driving Force GT plus egzemplarzem Gran Turismo 5? Cena to 80% wartości sklepowej. Tak jasne nie grałem tylko 32% gry już zaliczone nie jestem jakimś hardcorowym graczem nie siedzę non stop i gram po 8 godzin dziennie. A gra zakupiona w dniu premiery i nie wiem po co takie docinki gra jest na prawdę dobra a tak wymodelowanych samochodów nie widziałem nigdzie i chyba wszyscy się z tym zgodzą co już grali. Cytuj Link to post Share on other sites
kulig75 1 Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Tutaj przykład jak można na PS3 stworzyć świetną bajkową animacje wygląda to jak prawdziwy film animowany Taka mała odskocznia http://www.youtube.com/watch?v=xsuyN9EJD2A&feature=player_embedded# http://www.youtube.com/watch?v=3LN0KH1FN0E&feature=related Po prostu bajka Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Po drugie ''Jedna z najpiękniejszych gier świata - Czyli nie NAJŁADNIEJSZAskoro coś takiego napisali pctowcy to musi być najładniejsza jeśli chodzi o gt 5 to moje oczekiwania spełniła. o standard carach wiedziałem już jakiś rok przed premiera wiec nie było tu żadnego rozczarowania. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to długie loadingi. Mimo pewnych zgrzytów to i tak w tej chwili najlepsza samochodówka z genialnie wykonanymi samochodami(tak wszystkie zdjęcia przedpremierowe były prawdziwe koniec kropka). kulig75: najładniejszy fps roku? :haha: Crysis 2 na PC'ty i tyle w tym temacie...oj lepiej nie bądź tego taki pewien bo możesz się mocno rozczarować. Puki co po zaprezentowanych materiałach to moim zdaniem killzone 3 jest lepszy od crysisa zarówno gameplayowo jak i graficznie. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Do pewnego momentu zgodzę się z tym plusem od CD ACTION(już przestała być pecetowym wydaniem). Na pierwszy rzut oka gra wygląda rewelacyjnie ale wystarczy, że się przystanie na moment, rozmycia znikną i wtedy wychodzi na jaw cała bazgranina tekstur i cieni . Co do Crysis vs Killzone 3. Crysis nadal jest bezpodstawnie najładniejszą grą w historii. I jak na razie szanse przebicia Crysisa ma tylko Crysis 2(PC) i Rage(PC) Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Do premiery nowej odsłony strzelanki FPS z niemieckiego studia Crytek zostały już niecałe dwa miesiące. Im bliżej 25 marca, kiedy to gra ma wylądować na sklepowych półkach, tym więcej faktów o Crysis 2 trafia do wiadomości graczy. Nie każda jednak taka informacja wzbudza entuzjazm: nie minął jeszcze tydzień od publikacji wersji demo gry na konsole Xbox 360, która przyniosła rozczarowanie poziomem grafiki, stanowiącej krok wstecz względem pierwszej części serii, dostępnej dla posiadaczy komputerów osobistych już od niemal czterech lat. Kolejne rozczarowanie może tym razem przypaść w udziale właścicieli konsol PlayStation 3. Artykuł opublikowany przed dwoma dniami na serwisie PC Games Hardware w dokładny sposób omawia różnice w grafice Crysisa 2 na konsolach, nie pozostawiając przy tym złudzeń - gra w wersji na sprzęt Sony będzie wyglądać gorzej od swojej „siostry” na konsolę Microsoftu. Wniosek ten nie jest oparty na opinii któregoś z redaktorów, lecz został wysnuty na podstawie plików konfiguracyjnych, których zawartość poznać możemy na forum Beyond3D. Czarno na białym wymienione zostały wartości poszczególnych parametrów warstwy wizualnej. Pierwszą z różnic jest wysokość obrazu – na PlayStation 3 będzie wynosiła 704 piksele (w przeciwieństwie do 720 pikseli na Xbox 360). Obie wersje działają z prędkością 30 klatek na sekundę, lecz w przypadku konsoli Sony taką płynność utrzymano przez zmniejszenie poziomu detali. Różnice obserwujemy porównując poszczególne wartości w plikach, np. Vsync (synchronizacja pionowa) wynosi 2 dla Xboksa 360, a połowę tego dla PlayStation 3; dla pozycji Textures Stream Pool Size wartości te wynoszą odpowiednio 90 i 60. Po dokładny wgląd w treść plików konfiguracyjnych odsyłamy do wspomnianego wątku na forum. Przypominamy, że temat różnic w grafice był przedmiotem gorących dyskusji przed paroma dniami, kiedy to na stronie Nvidii, producenta kart graficznych pojawiła się informacja, że Crysis 2 na komputerach osobistych otrzyma pełne wsparcie technologii DirectX 11 oraz będzie korzystał z teselacji. W tym momencie sprawa wydaje się jasna – najlepsze wrażenia wizualne staną się udziałem posiadaczy dobrze wyposażonych PC, pozwalajacych na wyświetlanie rozdzielczości Full HD czy takie efekty, jak wielokrotny anti-aliasing. To już chyba ostateczny dowód, że konsole hamują rozwój gier. Czyli jednym słowem PC vs Konsole 1:0 Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Nie że tam staroć, tylko że nie umieli/nie chciało się im robić W końcu ktoś przyznał że to będzie różnica, bo jakoś po screenach nie chciało mi się uwierzyć Teraz tylko nie podoba mi się sama rozgrywka Cytuj Link to post Share on other sites
Rakoth 5 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Póki zyski z gier na obecne generacje konsol nie zaczną słabnąć to nawet nie kiwną palcem żeby wprowadzić "PS4 i XBOX720". Ale jedno jest pewne,że jak wejdzie nowa generacja to doznamy dużego skoku technologicznego a potem przez następne lata będziemy dostawać coraz to ładniej wyglądające gierki na konsole aż w końcu znowu będzie potrzebna zmiana generacji. Wszystko rozbija się o kasę. Jakby teraz zyski ze sprzedaży gier spadły o 50% to do końca tego roku byśmy dostali nową generację. Cytuj Link to post Share on other sites
kulig75 1 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Do premiery nowej odsłony strzelanki FPS z niemieckiego studia Crytek zostały już niecałe dwa miesiące. Im bliżej 25 marca, kiedy to gra ma wylądować na sklepowych półkach, tym więcej faktów o Crysis 2 trafia do wiadomości graczy. Nie każda jednak taka informacja wzbudza entuzjazm: nie minął jeszcze tydzień od publikacji wersji demo gry na konsole Xbox 360, która przyniosła rozczarowanie poziomem grafiki, stanowiącej krok wstecz względem pierwszej części serii, dostępnej dla posiadaczy komputerów osobistych już od niemal czterech lat. Kolejne rozczarowanie może tym razem przypaść w udziale właścicieli konsol PlayStation 3. Artykuł opublikowany przed dwoma dniami na serwisie PC Games Hardware w dokładny sposób omawia różnice w grafice Crysisa 2 na konsolach, nie pozostawiając przy tym złudzeń - gra w wersji na sprzęt Sony będzie wyglądać gorzej od swojej „siostry” na konsolę Microsoftu. Wniosek ten nie jest oparty na opinii któregoś z redaktorów, lecz został wysnuty na podstawie plików konfiguracyjnych, których zawartość poznać możemy na forum Beyond3D. Czarno na białym wymienione zostały wartości poszczególnych parametrów warstwy wizualnej. Pierwszą z różnic jest wysokość obrazu – na PlayStation 3 będzie wynosiła 704 piksele (w przeciwieństwie do 720 pikseli na Xbox 360). Obie wersje działają z prędkością 30 klatek na sekundę, lecz w przypadku konsoli Sony taką płynność utrzymano przez zmniejszenie poziomu detali. Różnice obserwujemy porównując poszczególne wartości w plikach, np. Vsync (synchronizacja pionowa) wynosi 2 dla Xboksa 360, a połowę tego dla PlayStation 3; dla pozycji Textures Stream Pool Size wartości te wynoszą odpowiednio 90 i 60. Po dokładny wgląd w treść plików konfiguracyjnych odsyłamy do wspomnianego wątku na forum. Przypominamy, że temat różnic w grafice był przedmiotem gorących dyskusji przed paroma dniami, kiedy to na stronie Nvidii, producenta kart graficznych pojawiła się informacja, że Crysis 2 na komputerach osobistych otrzyma pełne wsparcie technologii DirectX 11 oraz będzie korzystał z teselacji. W tym momencie sprawa wydaje się jasna – najlepsze wrażenia wizualne staną się udziałem posiadaczy dobrze wyposażonych PC, pozwalajacych na wyświetlanie rozdzielczości Full HD czy takie efekty, jak wielokrotny anti-aliasing. To już chyba ostateczny dowód, że konsole hamują rozwój gier. Czyli jednym słowem PC vs Konsole 1:0 Sam Crytek zapowiadał że Crysis 2 będzie najładniejszą grą na konsole a do KZ3 daleko mu jednak Przecież o tym byłem już od dawna przekonany że na PS3 z pitolą Crysis'a2 w kwestii grafiki także nie wiem co w tym takiego dziwnego. Po prostu nie potrafią jeszcze robić gier pod Cell'a a wystarczy spojrzeć na exy PS3 to taki xbox360 razem z Crysis2 może co najwyżej wypolerować gałeczki od pada do pleja Jestem ciekawy czy ty sobie pograsz w Crysis2 na PC z takimi wodotryskami i komfortowo jak jak na konsoli w KZ3. Dobra jeden wielki ziew czekam na KZ3 pozniej będą nie jedne porównania KZ3vsCrysis2 PS3/ PC /Xbox360 Cytuj Link to post Share on other sites
Adixxx 33 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Sony źle zrobiło wkładając Cella do PS3. Kosmiczny procesor, ale się marnuje w tym sprzęcie do tego drogi jak cholera. Wracając do Crysisa2 mnie się jednak wydaje, że obniżenie poziomu detali na PS3 nie powinno nikogo dziwić. Crytek tworzy exclusive'a dla Xboxa 360 a co za tym idzie ma umowę z Microsoftem i działa na niekorzyść Sony. To jest bardzo irytujące. Konsole mają podobną moc obliczeniową, ale gry prezentują różny poziom graficzny. Często wchodzę na tę stronę i patrze na porównania. http://www.lensoftruth.com/?cat=47 A co dziwne, że MW2 wyglądał lepiej na Xboxie a Black Ops na PS3 Cytuj Link to post Share on other sites
kulig75 1 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Amazing graphics GT5 http://www.youtube.com/watch?v=jUzd4YwwMDE Pełny Real No i oczywiście KILLZONE3 Dobranoc. Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Pełny Real Akurat nie wiem co tam można było porównać. Asfalt i drzewa (które wyglądają średniawo) Nie zrozum mnie źle, uważam że grafika w GT5 (zwłaszcza jej płynność) jest super, sama gra też. Ale to porównanie jakoś mnie nie przekonało do tego "fotorealizmu" To jeszcze nie ta generacja sprzętu. Niestety. Cytuj Link to post Share on other sites
kulig75 1 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Chodzi o płynność model jazdy odwzorowanie perfekcyjnie trasy i jak i samych samochodów. Masz przecież pokazane trudno odróżnić prawdziwy przekaz z grą Tutaj kolejny filmik i nie mów że to nie podchodzi pod real z 3 m od TV można pomyśleć że leci transmisja telewizyjna i o to mi tylko chodzi. No nie wiem o co ci chodzi z tym asfaltem co zle wygląda bez przesady.... co do drzew to się zgodzę Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Te porównania to o kant du**ę rozbić . Człowieku weź czasem popatrz na to co ty wystawiasz. No normalnie ręce opadają Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 No nie wiem o co ci chodzi z tym asfaltem co zle wygląda bez przesady Chodziło mi o to, że zrobić realistyczny asfalt to żaden wyczyn. Grafika jest b. dobra, gra jeszcze lepsza, ale nijak nie da się tego pomylić z transmisją TV. Sorry no bonus Cytuj Link to post Share on other sites
kulig75 1 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Masz rację wystarczy jak się odezwiesz i ręce wszystkim opadają Masz jeszcze coś ciekawego do powiedzenia a może napiszesz nam po raz enty o Crysis'a z 2007 jaki to jest debeściak i super gra. Co mixtape płynność i model jazdy cię za szokował ale co ty możesz o tym wiedzieć nie masz konsoli to po co się udzielasz. A i jeszcze jedno wal się dalej mixtape Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 mixtape możesz wrzeszczeć, tupać nogami, płakać, walić głową o ścianę ale faktów to nie zmieni. Sony źle zrobiło wkładając Cella do PS3. Kosmiczny procesor, ale się marnuje w tym sprzęcie do tego drogi jak cholera. Moim zdaniem właśnie zrobiło bardzo dobrze. Gdyby nie cell to nawet exy nie zachwycałyby grafika. Największym winowajcą takiego stanu rzeczy jest nvidia. Konsola wyszła rok po premierze kloca a dali do ps3 przestarzale gpu słabsze niż xboxowy xenos, wystarczyłoby żeby dali do ps3 chociaż jakiegoś 8800gts 320mb i już każda gra multiplatformoa byłaby znacznie lepsza od wersji xboxowej a tak mamy co mamy, cell ratuje tę konsole i dzięki niemu chociaż część gier wygląda dobrze. Crytek tworzy exclusive'a dla Xboxa 360 a co za tym idzie ma umowę z Microsoftem i działa na niekorzyść Sony. To jest bardzo irytujące. Konsole mają podobną moc obliczeniową, ale gry prezentują różny poziom graficzny. Irytujące jest to jak sam crytek głupoty opowiadał jak to wersja na ps3 lepiej chodzi niż na xboxie a teraz okazuje się coś zupełnie innego, żenada. Killzone zmiażdży graficznie crysisa2. Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Dać chłopakowi pochwałę, za nic nie wnoszącą wypowiedź i to tego chamską. Brawo Wulfen. (domyślam się, że to ty ją dałeś) Największym winowajcą takiego stanu rzeczy jest nvidia. Kolejna bzdura. To nie nvidia decydowała jaki chip będzie w konsoli. Dostarczyli taki układ jaki sobie zamówiło Sony. Jakby chcieli Rive TNT to by dostali. Proste. Sony przeceniło wpływ CPU a nie doceniło GPU. Konsola jest kompletnie nie zbalansowana. Ma mocarny CPU i cherlawe GPU. Bez sensu. Dużo lepiej by wyszło wstawienie tam CPU pokroju Xbox360 ale dwa razy mocniejszej grafy. żeby dali do ps3 chociaż jakiegoś 8800gts 320mb i już każda gra multiplatformoa byłaby znacznie lepsza od wersji xboxowej a tak mamy co mamy Tak i wtedy w dniu premiery kosztowała by nie 2400 a 3100. Zgadnij ile osób by ją kupiło. (i tak dzięki tej uroczej cenie xbox wyskoczył na pozycję, któej PS3 już nie odzyska) Że nie wspomnę o TDP 8800GTS. RODy były by wtedy domeną playstation Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 No i weź się tutaj człowieku kłuć z fanboyem. No dobra ja już się nie wtrącam ale zobaczymy wszyscy wasze miny jak zobaczycie Crysisa 2 w 60FPS na karcie za 800zł w fullHD i DX11.... Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Dać chłopakowi pochwałę, za nic nie wnoszącą wypowiedź i to tego chamską. Brawo Wulfen. (domyślam się, że to ty ją dałeś) Mixtape kup sobie w koncu konsole(moze ci sie trafi wersja z koniobijka) i w koncu przestaniesz jak papuga trollowac pod kazdym postem Wulfena i killzona o tym swoim za*****m Crisisie bo to juz zal du*e sciska co ty uskuteczniasz. Wasza trojka to wie wiecej o PS3 i jej mozliwosciach niz sam jej tworca Przepraszam ale ja jestem człowiekiem o słabych nerwach ale nic nie poradzę jak widzę dwóch takich oszołomów, którzy wygłaszają swoje herezje na temat mityczności PS3. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts