cichy81 0 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 W ogóle moim zdaniem sony nie potrzebnie chce na siłę wypuścić w tym roku uncharted i killzone dodając nowy numerek. Raczej powinno to być na zasadzie jakiegoś dodatku a nowe części powinny wyjść na nową generację która da kolejny skok jakościowy. Teraz sony wypuści podrasowane stare gry i zarobi na tym drugi raz. Już gdzieś było chyba info nawet o KZ4. Będą tak klepać dalej 5,6,7 z każdą nową konsolą Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Wasza trojka to wie wiecej o PS3 i jej mozliwosciach niz sam jej tworca Lepiej bym tego nie wyraził Każda dyskusja dotycząca konsoli (forum czy newsy) zamienia się w bagno dzięki tej "świętej trójcy" Od miesięcy czytam w kółko 3 słowa killzone, uncharted crysis. Nawet buddyjski mnich by się zirytował. Nie wiem kiedy do waszych genialnych głów trafi argument, że wszystkie 3 gry oferują super grafikę jak na swoje czasy, ale żadna jakoś nie odskakuje znacząco od drugiej. Grafika to nie wszystko! A fotorealizmu nie zobaczycie ani na żadnej konsoli, pececie telefonie czy tosterze przez kolejne kilka dobrych lat. Koniec kropka. Przejrzyjcie na oczy! Cytuj Link to post Share on other sites
kulig75 1 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Dać chłopakowi pochwałę, za nic nie wnoszącą wypowiedź i to tego chamską. Brawo Wulfen. (domyślam się, że to ty ją dałeś) Nie ma innej opcji. Tak mysle sobie kiedy zatrybicie ze kulig75 to zbanowany troll Killzone. Zalozyli sobie kolko wzajemnej adoracji z Wulfenem i pieją peany pochwalne na rzecz PS3, co skutkuje tym ze obrzydzaja innym uzytkownikom konsole marki Sony. Teraz beda sobie dawac na wzajem pochwaly bo chyba killzone dopiero teraz odkryl forum, wczesniej trollowal tylko w komentarzach pod artykulami na glownej stronie. Wulfen juz raz dal doopy z wynoszeniem pod niebiosa jakosc grafiki w GT5, jak wyszlo kazdy wie, ale nic go to nie nauczylo. Dwa betony ktore beda w kolo macieju powtarzac jak zakleci ta swoja mantre jakie to gry na PS3 sa uber hiper super duper. Moze wy macie jakies specjalne wersje konsoli z wbudowana koniobijka dlatego ona was tak jara A ty Mixtape kup sobie w koncu konsole(moze ci sie trafi wersja z koniobijka) i w koncu przestaniesz jak papuga trollowac pod kazdym postem Wulfena i killzona o tym swoim za*****m Crisisie bo to juz zal du*e sciska co ty uskuteczniasz. Wasza trojka to wie wiecej o PS3 i jej mozliwosciach niz sam jej tworca Właśnie dałeś przykład trolla a obrażasz ludzi od trolli powiedz misiu pluszowy co żeś wniósł do tematu . Jakbyś nie wiedział jest to oficjalny temat o PS3 także znikaj stąd i nie siej zamętu wyzywając ludzi. Wyskoczyłeś jak filip z konopi i nic po za tym nie wiem co tu robisz jak cię denerwuje temat PS3. Pewnie jak twój rówieśnik mixtape jesteś ortodoksyjnym blacharzem do szpiku kości i nie możesz sobie z tym poradzić że istnieje coś takiego jak konsola. Wulfen dobrze to z kwitował " Możesz wrzeszczeć, tupać nogami, płakać, walić głową o ścianę ale faktów to nie zmieni" Następnym razem jak się na dymasz to pomyśl co chcesz napisać ZIEW W ogóle moim zdaniem sony nie potrzebnie chce na siłę wypuścić w tym roku uncharted i killzone dodając nowy numerek. Raczej powinno to być na zasadzie jakiegoś dodatku a nowe części powinny wyjść na nową generację która da kolejny skok jakościowy. Teraz sony wypuści podrasowane stare gry i zarobi na tym drugi raz. Już gdzieś było chyba info nawet o KZ4. Będą tak klepać dalej 5,6,7 z każdą nową konsolą Najwidoczniej albo nie masz konsoli albo nie lubisz tych tytułów nie rozumiem tego co na siłę chcą wypuścić Są to bardzo dobre gry i ja np czekam na kontynuacje chyba to normalne tak samo jak czekałem bardzo długo na ostatnią część God of War3 już na PS3. Tak samo sobie nie wyobrażam żeby nie wyszła kolejna część Gran Turismo GT6 wyjdzie z pewnością już na PS4 i kupie ją z przyjemnością nie wspominając o Last Guardian twórców ICO Shadow of the Colossus. A jak chcesz coś innego to jest dużo innych gier nie wiem w czym masz problem taki Heavy Rain świetna odskocznia od tych standartowych strzelanek jakim jest tasiemiec Call of Duty. Cytuj Link to post Share on other sites
kulig75 1 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Wasza trojka to wie wiecej o PS3 i jej mozliwosciach niz sam jej tworca Lepiej bym tego nie wyraził Każda dyskusja dotycząca konsoli (forum czy newsy) zamienia się w bagno dzięki tej "świętej trójcy" Od miesięcy czytam w kółko 3 słowa killzone, uncharted crysis. Nawet buddyjski mnich by się zirytował. Nie wiem kiedy do waszych genialnych głów trafi argument, że wszystkie 3 gry oferują super grafikę jak na swoje czasy, ale żadna jakoś nie odskakuje znacząco od drugiej. Grafika to nie wszystko! A fotorealizmu nie zobaczycie ani na żadnej konsoli, pececie telefonie czy tosterze przez kolejne kilka dobrych lat. Koniec kropka. Przejrzyjcie na oczy! A nie długo będziesz czytał w kółko o 2 tytułach Crysis2 i Killzone3 No nie wiem pierwsze przymiarki to fotorealizmu zobaczyłem w GT5 na samochodach i tego chyba nikt nie podważy Perfekt.... http://www.youtube.com/watch?v=jOozIkvTXy8&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=kWg-UTeL6-k http://www.youtube.com/watch?v=4C67ORVNpUQ Beton pozostanie betonem, czytamy ze zrozumieniem kolego killzone. Nie mam nic przeciwko "plastikowym pudełkom(chlebakom)" potocznie konsolami zwanymi (ah na dodatek sam posiadam ich pare sztuk i jeszcze jestem ich goracym fanem). misiu pluszowy znikaj stąd i nie siej zamętuTak to ty sobie mozesz mowic do swojego chlopaka jak ci wchodzi do lozka i jest brutalny, nie do mnie. Przepraszam ale ja jestem człowiekiem o słabych nerwach ale nic nie poradzę jak widzę dwóch takich oszołomów, którzy wygłaszają swoje herezje na temat mityczności PS3.W porzadku, ty w porownaniu co do niektorych osob rozumiesz co sie do ciebie mowi. Wielki ZIEW Czytamy ze zrozumieniem co tu jeszcze robisz Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Za mało filmików wrzuciłeś... Wybrane auta w GT5 (zwłaszcze w trybie filmików) są przekozackie i na pewno najbliżej im do perfekcji ze wszystkich samochodowych gier. Tego nie podważam. Ale fotorealizmu nie zobaczysz na tej generacji sprzętu. Przykro mi. Dla mnie ogólnie seria GranTurismo jest perfekcyjna bo idealnie trafia w moje gusta (formą rozgrywki). A grafika jest tylko miłym dodatkiem. Cytuj Link to post Share on other sites
kulig75 1 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Za mało filmików wrzuciłeś... Wybrane auta w GT5 (zwłaszcze w trybie filmików) są przekozackie i na pewno najbliżej im do perfekcji ze wszystkich samochodowych gier. Tego nie podważam. Ale fotorealizmu nie zobaczysz na tej generacji sprzętu. Przykro mi. Dla mnie ogólnie seria GranTurismo jest perfekcyjna bo idealnie trafia w moje gusta (formą rozgrywki). A grafika jest tylko miłym dodatkiem. Wszystko się zgadza nie piszę tutaj o całej grze jako fotorealistycznej tylko o pewnych elementach Najważniejsze aby gra była dobra a że czasami idzie w parze z dobrą grafiką to tylko dziękować i jest to jak napisałeś miłym dodatkiem Cytuj Link to post Share on other sites
cichy81 0 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Kulig posiadałem zarówno xboxa 360 jak i PS3. Nie mówię że to są złe gry (bardzo je lubię a szczególnie KZ) . Chodzi o to że jakościowo już praktycznie stoją w miejscu. Każda kolejna część moim zdaniem powinna ryć beret i być przepaścią technologiczną względem poprzedniej części. A w tym przypadku już to praktycznie było Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Ale zobacz na przykładzie coda, od rewelacyjnej 4 nic się nie zmieniło a wciąż schodzi w milionach egzemplarzy jako wielkie DLC (+małe DLC po 50zł ) Cytuj Link to post Share on other sites
Adixxx 33 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Dać chłopakowi pochwałę, za nic nie wnoszącą wypowiedź i to tego chamską. Brawo Wulfen. (domyślam się, że to ty ją dałeś) Największym winowajcą takiego stanu rzeczy jest nvidia. Kolejna bzdura. To nie nvidia decydowała jaki chip będzie w konsoli. Dostarczyli taki układ jaki sobie zamówiło Sony. Jakby chcieli Rive TNT to by dostali. Proste. Sony przeceniło wpływ CPU a nie doceniło GPU. Konsola jest kompletnie nie zbalansowana. Ma mocarny CPU i cherlawe GPU. Bez sensu. Dużo lepiej by wyszło wstawienie tam CPU pokroju Xbox360 ale dwa razy mocniejszej grafy. żeby dali do ps3 chociaż jakiegoś 8800gts 320mb i już każda gra multiplatformoa byłaby znacznie lepsza od wersji xboxowej a tak mamy co mamy Tak i wtedy w dniu premiery kosztowała by nie 2400 a 3100. Zgadnij ile osób by ją kupiło. (i tak dzięki tej uroczej cenie xbox wyskoczył na pozycję, któej PS3 już nie odzyska) Że nie wspomnę o TDP 8800GTS. RODy były by wtedy domeną playstation Dla tego sądzę, że w PS4 powinien siedzieć chip graficzny od PowerVR a procesor od ARM. Taka mieszanka znacząco obniżyłaby koszty produkcji konsoli i zapewniłaby znakomitą wydajność. W przeciwnym wypadku to co? Walną dajmy na to coś od Intela albo znów od IBM, GTX 7xx/8xx i płać człowieku 3 kafle za konsole. Koszty produkcji kosmiczne a konsola rozmiarów odkurzacza. Cytuj Link to post Share on other sites
kulig75 1 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Dać chłopakowi pochwałę, za nic nie wnoszącą wypowiedź i to tego chamską. Brawo Wulfen. (domyślam się, że to ty ją dałeś) Największym winowajcą takiego stanu rzeczy jest nvidia. Kolejna bzdura. To nie nvidia decydowała jaki chip będzie w konsoli. Dostarczyli taki układ jaki sobie zamówiło Sony. Jakby chcieli Rive TNT to by dostali. Proste. Sony przeceniło wpływ CPU a nie doceniło GPU. Konsola jest kompletnie nie zbalansowana. Ma mocarny CPU i cherlawe GPU. Bez sensu. Dużo lepiej by wyszło wstawienie tam CPU pokroju Xbox360 ale dwa razy mocniejszej grafy. żeby dali do ps3 chociaż jakiegoś 8800gts 320mb i już każda gra multiplatformoa byłaby znacznie lepsza od wersji xboxowej a tak mamy co mamy Tak i wtedy w dniu premiery kosztowała by nie 2400 a 3100. Zgadnij ile osób by ją kupiło. (i tak dzięki tej uroczej cenie xbox wyskoczył na pozycję, któej PS3 już nie odzyska) Że nie wspomnę o TDP 8800GTS. RODy były by wtedy domeną playstation Dla tego sądzę, że w PS4 powinien siedzieć chip graficzny od PowerVR a procesor od ARM. Taka mieszanka znacząco obniżyłaby koszty produkcji konsoli i zapewniłaby znakomitą wydajność. W przeciwnym wypadku to co? Walną dajmy na to coś od Intela albo znów od IBM, GTX 7xx/8xx i płać człowieku 3 kafle za konsole. Koszty produkcji kosmiczne a konsola rozmiarów odkurzacza. Pierwsze informacje były już w 2009 roku na razie sprawdziły w przypadku PSP2 jednak siedzi tam PowerVR . Info z 2009r. Sony stawia na najwyższą wydajność. Sony Computer Entertainment Incorporated, jak twierdzi Zachary Morris - wieloletni doradca kolejnych, byłych szefów firmy Sega - ma już zarezerwowany procesor grafiki dla nowej generacji konsoli PlayStation 4. Z informacji, która obiega internet wynika, że NVIDIA nie załapała się nie tylko na przenośną konsolę PSP 2, ale także na stacjonarną. Zamiast z Tegry od NVIDII, Sony PSP 2 ma korzystać z bardzo wydajnego procesora grafiki PowerVR SGX543 (generacja o nazwie Series 5XT). GPU tej samej firmy, należącej do Imagination Technologies, ma trafić do PlayStation 4. W nowej konsoli Sony ma znaleźć się procesor PowerVR szóstej generacji (Series 6), na który producent konsoli ma całkowitą wyłączność. Oznacza to, że nowy GPU, w przeciwieństwie do poprzedników będzie dostępny tylko dla jednego odbiorcy. Dotychczasowe procesory grafiki PowerVR były sprzedawane w postaci licencji, i obecnie znajdują się w bardzo dużej ilości telefonów komórkowych, i nie tylko. Zgodnie z umową prace nad nowym GPU PowerVR ma zakończyć do 2012 roku. Wtedy Sony planuje też uruchomić sprzedaż PlayStation 4. PowerVR Series 6, dzięki technologii renderowania kafelkowego oraz między innymi zaawansowanym technikom oszczędzającym obciążenie podsystemu pamięci RAM, ma zapewniać nawet pięciokrotnie wyższą wydajność, przy porównaniu z procesorami grafiki ATI i NVIDII, o zbliżonej powierzchni rdzenia oraz cenie. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Info z 2009. Człowieku mamy 2011 i żadne z tych informacji nie zostały potwierdzone. Cytuj Link to post Share on other sites
kulig75 1 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Info z 2009. Człowieku mamy 2011 i żadne z tych informacji nie zostały potwierdzone. Jak na razie na PSP2 sprawdziły się informacje w PSP2 napędzany jest czterordzeniowym układem ARM Cortex-A9, układ graficzny to z kolei czterordzeniowy PowerVR SGX543MP4. I nie wiem o co ci chodzi jak na razie informacje z 2009 sprawdzają się w przypadku PSP2 a w ogóle nie tobie odpisywałem to czego się wpierniczasz między wódkę a zagrychę szukasz dymu. Sony od razu podziękowało nvidii jak i intelowi stwierdziło jasno za słabo wydajne układy to co mi się podoba to że sony zawsze szuka nowych rozwiązań najbardziej wydajnych ale co się dziwić jak taki Cell który tak naprawdę ma już z 6 lat jest do tej pory wydajniejszy do gier od intela i7 Core 965 XE to o czymś świadczy. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Ty ciągle szukasz guza i nawet Ci to wychodzi bo jesteś chyba najbardziej Po Lightningu znienawidzonym użytkownikiem na BMK Cytuj Link to post Share on other sites
kulig75 1 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Ty ciągle szukasz guza i nawet Ci to wychodzi bo jesteś chyba najbardziej Po Lightningu znienawidzonym użytkownikiem na BMK Nie mędrkuj czy to ja do ciebie pierwszy się odezwałem czy ty sam szukasz dziury w całym. Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Kulig posiadałem zarówno xboxa 360 jak i PS3. Nie mówię że to są złe gry (bardzo je lubię a szczególnie KZ) . Chodzi o to że jakościowo już praktycznie stoją w miejscu. Każda kolejna część moim zdaniem powinna ryć beret i być przepaścią technologiczną względem poprzedniej części. A w tym przypadku już to praktycznie byłoczyli co twoim zdaniem nie powinny wychodzic takie gry jak: gears of war 2, gears of war 3, forza 3, killzone 3, crysis 2, uncharted 2,3, dead space 2 bo nie sa rewolucyjne? Kolejna bzdura. To nie nvidia decydowała jaki chip będzie w konsoli. Dostarczyli taki układ jaki sobie zamówiło Sony. Jakby chcieli Rive TNT to by dostali. Proste.sony chcialo najmocniejszy gpu jaki jest w stanie stworzyc nvidia tak samo jak microsoft zlecilo ati mocarny gpu do swojej konsoli. kiedy po raz pierwszy zaprezentowano ps3 sony czy nvidia chwalilo sie ze jest wydajniejsze niz najmocniejsza w tamtych czasach 6800ultra w sli do tego te bajki nvidi o wydajnosci rsxa- 1.8 tera flopsa. res 3 Cytuj Link to post Share on other sites
kulig75 1 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Prezentuje się zacnie Cytuj Link to post Share on other sites
Adixxx 33 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Info z 2009. Człowieku mamy 2011 i żadne z tych informacji nie zostały potwierdzone. Jak na razie na PSP2 sprawdziły się informacje w PSP2 napędzany jest czterordzeniowym układem ARM Cortex-A9, układ graficzny to z kolei czterordzeniowy PowerVR SGX543MP4. Dla tego możemy wnioskować, że PS4 będzie również korzystało z układów ARM i PowerVR. Nawet taki wydawać by się mogło stary PowerVR SGX535 potrafi spokojnie pociągnąć Real Racing 2 w HD, który swoją drogą wygląda obłędnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 A jest na Andku ? Cytuj Link to post Share on other sites
Adixxx 33 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 No niestety nie ma. W sumie co się dziwić, iOS jest znacznie lepszą platformą do grania. Jakby jeszcze do kolejnego iPhone'a dowalili ekran co najmniej 4'' byłoby super. Cytuj Link to post Share on other sites
kulig75 1 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Mistrzowie animacji 3D Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 No niestety nie ma. W sumie co się dziwić, iOS jest znacznie lepszą platformą do grania. Jakby jeszcze do kolejnego iPhone'a dowalili ekran co najmniej 4'' byłoby super. Nie wiem co jest w niej takiego lepszego? iOS jest jak konsola, Android jak PC Android ma mnóstwo konfiguracji sprzętowych, gorszych i lepszych i taki SGS się marnuje(który jest duużo wydajniejszy od całej sekty). Do tego marne porty z ajfona. A na iOS? 3 konfiguracje sprzętowe więc to nie problem zrobić tak optymalizację żeby to wyglądało i chodziło na średnim sprzęcie. Ale tu już jedziemy ostry OT Cytuj Link to post Share on other sites
Diabeł 0 Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Który człekopodobny produkt usunął moje posty z tego tematu ? Cytuj Link to post Share on other sites
kulig75 1 Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Resistance3 gameplay http://www.youtube.com/watch?v=znG5FW6PJK4&feature=player_embedded Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 2 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Taka gra aż się prosi o dynamiczne niszczenie otoczenia, a tu tylko ładne tekstury... Cytuj Link to post Share on other sites
kulig75 1 Napisano 3 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Dla wszystkich zainteresowanych Killzone3 Multiplayer Open Beta już do ściągnięcia z PSN http://www.youtube.com/watch?v=td0olEHczaA Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts