gogoartur 72 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Mam dylemat, otóż nie wiem, co lepsze, i9000, czy iphone 4s 16 gb. Jak myślicie, kasa nie gra roli, chodzi mi o wybór. Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Zwykła S'ka VS 4S? 4S ma 2 jajowy procek, wiec to jest raczej konkurencja dla SII Cytuj Link to post Share on other sites
andrev 84 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 dokładnie, mimo iż wielkim fanem appla nie jestem ale tu nie ma co porównywać, w takim zestawieniu i9000 jest bez szans. Iphona 4s bardziej bym porównywał do galaxy nexusa albo salaxy s2. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Ja bym na Twoim miejscu kupował Galaxy Nexus. Telefon póki co nie ma konkurencji więc warto go brać. A jak chcesz teraz koniecznie brać to Galaxy S 2. Też nie ma konkurencji Cytuj Link to post Share on other sites
heeee 7 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Również uważam, że 4s ciężko porównywać do sgs'a, tym bardziej jeżeli kasa nie gra roli (cena iphona przestaje być wadą). Z drugiej strony sgs ma większy wyświetlacz. Cytuj Link to post Share on other sites
Empty91 3 Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Jeżeli dysponujesz taką gotówką to tylko i wyłącznie Iphone 4S żaden Samsung wraz z Galaxy Nexus nie dorówna jemu pod względem pracy systemu jak i hardware. I nie kieruj się jak wielkością ekranu bo ekran z Galaxy Nexus nie dorówna swoim marnym wyświetlaczem do Retiny. Jak to mawiał S.J "smartphone is still a phone" Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Iphone nigdy ci się nie zawiesi,nie ma problemu z aktualizacjami ios,wygodna obsługa jednym palcem (nie musisz trzymać go obiema rękoma by cokolwiek zrobić),świetne aplikacje,dzięki iCloud nawet jak ci ukradną telefon nie stracisz żadnych danych lub odnajdziesz go za pomocą "find my iphone" i wiele więcej dobrodziejstw. Ps.jeżeli nie zależy ci na Siri to rozważ zakup iphone4 bo różnic zbyt wielu nie ma pomiędzy 4s-szybciej schodzi bateria. Cytuj Link to post Share on other sites
Empty91 3 Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Jak zwykle Nalovp bardzo ładnie rozpisał zalety oraz funkcje iphona. Wybór prosty Iphone 4 jeżeli nie zależy Ci na Siri, 2 rdzeniowym procu, ultra-wydajnej grafice i innych, a gdy istotna są dla Ciebie rzeczy , które wymieniłem zakup IP 4S Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Wszystko co wymienił navalop ma też Android więc FAIL na całej lini. Galaxy S 2 też Ci się nigdy nie zawiesi. Jedną ręką też da się obsługiwać więc FAIL x2. Siri to zabawka niż jakaś przydatna funkcja. Android też ma możliwość zapisywania w chmurze FAIL x4. Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Ja nie mówie że tego nie ma na androidzie,ale wiem że mało kto z tego korzysta. Tak swoją drogą to każdy kogo znam przeinstalowuje androida ze dwa razy w miesiącu i próbuje różnych wersji,ale dlaczego? Czyżby telefon po wyjęciu z pudełka nie nadawał się do użytku? Ps.konto iphone można doładować kartą zdrapką gdyby ktoś nie miał karty kredytowej Cytuj Link to post Share on other sites
gogoartur 72 Napisano 30 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Powiem tak, mam i9000 już ponad 0,5 roku, wcześniej miałem s8500, jeszcze wcześniej i5700. Androidem trzeba się bawić w sensie wgrywac inne andki, bada była ok, ale amlo aplikacji jest na nią. Zakupem iphonea 4s 16gb z gwarancja za 900 zł nowego i nie wiem, co sobie zostawić, czy samsunga, czy applea. Android to fajna rzecz, ale mam rownież ipada 1, na którym teraz pisze wiadomość, lubię grać na nim, jest tysiące darmowych aplikacji i to jest fajne, iOS nigdy się nie tnie, nie ma lagow, co nie mogę powiedzie o andku. Cytuj Link to post Share on other sites
Akker 13 Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Przeczytałem cały wątek i wydaje mi się, że to zależy, co tak naprawdę lubisz. Nie uważam, że Iphone 4S jest gorszy od I9000 i analogicznie, ale gdybyście zauważyli są to telefony z różnej półki cenowej. Wydaje mi się, że powinieneś przeczytać dokładnie, co oferują oba telefony i dopiero wybierać. Tak na dobrą sprawę zauważ, że mi się np. bardziej spodoba I9000 gdyż jest to telefon, który oferuje dużą możliwość moddingu, a Iphone 4S tylko jaibreak i koniec zabawy, a na dodatek jest droższy. Cytuj Link to post Share on other sites
gogoartur 72 Napisano 30 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Cena nie gra roli, teraz tylko sprawa, co mam sobie zostawić, iphone 4s to dobry telefon, i9000 też. Tu poprostu jest walka systemów, chociaż za iphonem przemawia też 2 rdzeniowy cpu, ale ma mniejszy wyświetlacz od i9000 i to nawet sporo. Będe musiał najpierw potestować 4s i dopiero pewnie podejmę decyzję. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Ja na Twoim miejscu brałbym Galaxy S 2 Cytuj Link to post Share on other sites
andrev 84 Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 mixtape tu chyba nie chodzi o to co brać tylk oco sobie zostawić z podanej dwójki. I tu zdecydowanie wygrywa 4s, chciałbym miec takie problemy jak gogoartur Cytuj Link to post Share on other sites
gogoartur 72 Napisano 30 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Wiesz, kupiłem tego 4sa ze względu na cenę, 900zł za nówkę z gwarancją to supcio cena. Cytuj Link to post Share on other sites
andrev 84 Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 tak zupelnie szczerze mowiac to ja bym go sprzedal duzo na nim zarobisza sgsa sobie zostawisz i duzo kasy w kieszeni no ale jak kasa nie gra znaczenia to tak jak juz wielu mowilo, 4gs wielokrotnie lepszy. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 No jeżeli tylko te dwa to chyba iPhone jednak będzie z oczywistych powodów lepszy. SGS ma jedynie lepszy ekran Cytuj Link to post Share on other sites
Sasior 52 Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 No jeżeli tylko te dwa to chyba iPhone jednak będzie z oczywistych powodów lepszy. SGS ma jedynie lepszy ekran Można spekulować. Sam wolę Amoleda, ale znam osoby, którym bardziej "leży" Retina. Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Mi się najbardziej podoba ekran w galaxy S2,ale SGS to ma kolory jak w ruskim telewizorze i do tego jest bardzo ciemno na ekranie (wiem że ekran można rozjaśnić,ale każdy kogo znam z tym modelem ma ciemny ekran więc coś jest na rzeczy,może baterii nie starcza do końca dnia). Panowie jutro premiera Infinity Blade 2 na iphone! http://www.youtube.com/watch?v=Bl93JQU_KA8&feature=fvst Cytuj Link to post Share on other sites
Leesiuu 538 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Powiem tak: Wszystko zależy od systemu - telefon w tym wypadku to drugorzędna sprawa [mam na myśli SGSII vs 4S]. Wolisz androida - SGSII, wolisz iOS - 4s. Kwestia tylko oprogramowania Poczytaj na necie o tym, pooglądaj filmiki i zdecyduj sam. Jak dla mnie jendak brałbym 4S - w pOlsce mimo, że płacisz za logo to jednak dla mnie ta firma ma lepsze podejście do klienta jeżeli chodzi o system - jest dopracowany, a to co mówią w necie to jest tylko odsetek przypadków - bo u Appla to musi się nagłaśniać wszystko, nie? Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Z tym poczytaj na necie to słabo. 1.5 roku temu interesowałem się kupnem pierwszego swojego smartfonu i jak większość ludzi szukałem opinii na necie. Kusił mnie wtedy iphone 3gs,kolega namawiał mnie na HTC a ja sam kupiłem sobie SE Vivaz-1500zł.Jeżeli chodzilo o iphone to opinie na necie sugerowały iż jest to najgorszy i najdroższy badziew dostępny na rynku.Po kilku miesiącach użytkowania vivaza doszedłem do wniosku że zostałem oszukany,że kupiłem szajs nie wart tych 1500zł i postanowiłem zaryzykować kupując smartfon dwa razy droższy-iphone4,który to miał jeszcze gorsze opinie niż 3gs. Dziś wiem kto te opinie na necie wypisuje-ludzie którzy nigdy nie mieli iphone w ręku. Cytuj Link to post Share on other sites
carbo 0 Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Jako użytkownik SGSII, HTC Titan, IP4 polecam jedyną słuszną drogę w kierunki IP, lepszej drogi na dzień dzisiejszy zwyczajnie brak. Cytuj Link to post Share on other sites
Lavaine 2 Napisano 14 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Mi się najbardziej podoba ekran w galaxy S2,ale SGS to ma kolory jak w ruskim telewizorze i do tego jest bardzo ciemno na ekranie (wiem że ekran można rozjaśnić,ale każdy kogo znam z tym modelem ma ciemny ekran więc coś jest na rzeczy,może baterii nie starcza do końca dnia). Panowie jutro premiera Infinity Blade 2 na iphone! http://www.youtube.com/watch?v=Bl93JQU_KA8&feature=fvst Akurat ekran w SGS to najlepszy element i nie jest ciemny. W każdych warunkach super jakość i kontrast. Nie wiem co za wybryki widziałeś Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Tu jest mowa o i9000 a 4s,więc porównaj sobie te dwa i wtedy powiedz który ma ciemny ekran. Jeżeli i9000 porównasz do np.HTC desire to wtedy widać że samsung ma super ekranik,ale gdy porównasz do ip4s to rewelacji już nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts