Skocz do zawartości

Assassin's Creed Odyssey  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      0
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
      5
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
      3
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      1
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

To TXAA zabijało wydajność. Gra na FXAA osiąga blisko 60 fps i wygląda świetnie - tak przynajmniej twierdzi ten gracz. Wkrótce mają pojawić się nowe "spoiler-free screenshots". 

Wysokie ustawienia

http://abload.de/img/acu2014-11-1020-56-32alom9.png  

Niskie ustawienia

http://abload.de/img/acu2014-11-1020-56-44bpq5t.png

Edytowane przez Antiax

wszystkie efekty na maksa i powyżej 30 fps na 780?

To moge mieć nadzieje na swoim R9 280 na low/ med na te stabilne 30?

Wystarczy wyłączyć TXAA, PCSS i gra utrzymuje blisko 60 klatek. 

GTX 660 + 1080p + high - 

Twój R9 280 da sobie radę bez problemu. AMD wydało sterowniki pod Assassyna, więc sprawdź ich stronę. 

Jaracie się tym jakby to było niewiadomo co -_-

Nie nazwałbym tego "jaraniem się", ale po prostu podoba mi się setting tej części Assassyna - poprzednie (IV i III) nie były dla mnie więc teraz jest w co zagrać. Poza tym nie ma takiej drugiej gry jak ta, więc po części hype wynika też z tego. 

Edytowane przez Antiax

Jeśli ta gra na maxa będzie wyglądać tak jak na tych dwóch screenach wyżej to będzie pięknie ;) W tej części podoba mi się to że po 3 i 4 jest znowu powrót do miasta. Tego typu lokacje imo zawsze lepiej się w tej grze eksplorowało niż wyspy czy lasy. Wracamy do korzeni serii, dla mnie seria AC zaczęła się dopiero od drugiej części która dla wielu fanów uważana jest za przełomową i mam nadzieję że Unity wprowadzi powiew świeżości którego od czasów trylogii o Ezio brakuje tej serii.  

Tak ale jedna rzecz:

"If you do like fiddling, here are game setting recommendations for GPUs meeting Unity's demanding system requirements, with the aim of maintaining at least forty frames per second at all times at 1920x1080,the most popular gaming resolution."

Nie pierwszy raz widzę takie teksty na geforce.com, miałem 7950 to na stronce AMD podawali optymalne ustwienia dla Crysis 3 i tam było napisane "above 30fps"

Także oni nie celują w 60fps absolutnie!

Dodać trzeba, że teselacja wejdzie dopiero z patchem i wtedy będzie -10fps i akurat zamiast forty frames wyciągną pojedyncze karty above 30 :D

Oczywiście cały czas piszę o wymaksowanej grze w fullhd w oparciu o to co sugeruje nvidia dla swoich kart.

Edytowane przez lamparcicho