d i l 173 Napisano 2 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Też go widziałem i głównie broni się dobrą historią i grą głównego bohatera. Zabrakło najważniejszego, czyli jego pracy. Zaledwie kilka luźnych scen w tym temacie. Film chyba dla zainteresowanych kalectwem Hawkinga, a nie jego twórczością. Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 2 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Prawdziwym bohaterem filmu jest żona Hawkinga. Film jest o człowieku, nie o fizyce. Tak to odebrałem. Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 2 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 W każdym razie warto obejrzeć też ten z 2004. Jest tam to czego zabrakło w nowszej wersji. Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 2 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2015 Lucy - nic tam się kupy nie trzyma ale niektóre sceny przyjemne, szczególnie w końcówce. Sam motyw bardzo ciekawy, film może być bardzo luźnym wstępem do przemyśleń na temat potencjału ludzkiego umysłu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Hmm no ja w oczekiwaniu na nowe odcinki TWD zabrałem się za wikingów, kolejny w kolejce polecany True Detective. W tzw "międzyczasie" wczoraj ogarnąłem "Służby specjalne" i poza kwestią audio (sporo niezrozumiałych kwestii, jakby aktorzy mówili z pełnymi ustami) większych zastrzeżeń nie miałem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 3 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 http://www.imdb.com/title/tt2446042/?ref_=nv_sr_1 W połowie uznałem, że szkoda mi czasu. Zaczyna się drętwo i do połowy nadal jest drętwo. Z drętwymi dialogami, które męczą aktorów. Masa "interesujących", "intymnych" ujęć detektywa jedzącego nie swojego bajgla albo głównego bohatera biegnącego po kanale ściekowym. Sposób filmowania i montaż scen pościgów zamiast wywoływać adrenalinę powoduje ostre ziewnięcia. Nuda na całego. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 6 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Przepraszam, że tu piszę, ale nie chcę zakładać specjalnie nowego tematu. Czy ktoś wie czemu z imaxu zniknął hobbit najnowszy? Chciałem iść, teraz patrzę na repertuar i nie ma nic. Chyba będę zmuszony iść na zwykła wersję. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 6 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Bo już premierę miał dość dawno i ten tego, powoli go z kin ściągają i zastępują nowszymi produkcjami? Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 6 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 A no ok, dzięki. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 6 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 http://naekranie.pl/wp-content/uploads/2015/01/bettercallsaul-1024x640.jpg Jeszcze 3 dni. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Amok2 940 Napisano 6 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2015 Wild Card http://www.filmweb.pl/film/Wild+Card-2015-645975 W samej końcówce było trochę "typowego" Stathama, ale film jakiś taki bez polotu, o niczym. Jak lubię tego aktora, tak tutaj się jednak zawiodłem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 7 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2015 http://www.imdb.com/title/tt2718492/ Świetne zdjęcia, genialna scenografia, rewelacyjnie pokazana od podszewki lecząca powojenne rany Polska i...tyle. Przez cały film zastanawiałem się, kiedy w końcu pojawią się sceny, które tak bardzo oburzyły prawicowych publicystów, ale nie zobaczyłem niczego, co człowiek o choćby minimalnej wiedzy na temat współczesnej historii Polski mógłby uznać za obraźliwe. http://www.imdb.com/title/tt1911658/ Znośne, ale niektóre z serialowych odcinków bardziej mi się podobały. Warto jednak zobaczyć, choćby ze względu na Malkovich''a - jak zwykle genialny. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 8 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) Robocop 2014 Wczoraj na HBO miałem okazję zobaczyć najnowszą odsłonę wszystkim znanego "blaszaka". Tak więc, film wręcz od początku ma problem z zaciekawieniem widza, niezbyt ciekawa akcja pod przykrywką oraz powtarzające się schematy z innych filmów, a co za wiele to nie zdrowo. Przez 2h miałem nadzieję że jakoś to się rozwinie, niestety gdy dojechałem do końca to tak właściwie pozostał niesmak, coś co miało niesamowity potencjał zostało potraktowane po omacku, bez zaangażowania, wręcz maszynka do zarabiania kasy poprzez tytuł dobrze znany. Nie powiem że się zawiodłem, bo przeczuwałem że filmik może okazać się wielką klapą i to niestety pod każdym względem, nawet efekty audiowizualne były słabe, momentami wyglądało to tak jakby wykorzystali technologię z 2001 roku (moment gdy pierwszy raz po "złożeniu" widzi się z rodziną w domu), wyglądało to strasznie sztucznie. Mógłbym się wręcz rozpisywać na temat wad, ale to nie ma sensu, jeżeli ktoś ma nadzieję że zobaczy klimat pierwowzoru to się zawiedzie, a jeżeli ktoś szuka tylko rozrywki to także . Napisałbym więcej, ale większość zostałaby usunięta przez moda z powodu spoilerów, nie ma co owijać w bawełnę, to coś da się opisać w 5 min. Takie 2/10 Edytowane 8 Lutego 2015 przez Ragnar Lothbrok 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 8 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 E no bez przesady, by dawać 2 na 10 no ale każdy ma swoje gusta. Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 8 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Takie 2/10 Zatem niepotrzebnie marnowałeś swój czas. Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 8 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Nie możemy się chyba bardziej różnić. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 8 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 E no bez przesady, by dawać 2 na 10 no ale każdy ma swoje gusta. Była nawet lekka kopia z Avatara ... gdy uciekał z placówki gdzie go poskładano, podobnie zrobił Jake Sully gdy odzyskał nogi, poszedł się wybiegać Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 8 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 No tak, ale PS. Nie spoileruj innym Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 8 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Robocop 2014(...) Takie 2/10 Jeździeccy apokalipsy 2009 to jest film na 2, a nawet na 0. W twojej skali nie ma miejsca na tego typu gnioty. Powinieneś obejrzeć taki twór za karę/poglądowo. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 9 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 9 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Obejrzał już ktoś może Saul'a ? 2 Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 9 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Napisów brak . Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 9 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Ja za chwilkę zarzucam "Wielkie oczy", słonecznik już w miseczce jest. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 9 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Jupiter: penetracja 4/10 - czyli: podsypiałem na seansie i odradzam. Mogłem pójść drugi raz na Whiplash Ps apropo Whiplash. Pojawił się na torrentach. Na Boga, jeśli ktoś kocha muzykę niech absolutnie tego nie ogląda w domu tylko pędem leci do kina. Double time swing na porządnym nagłośnieniu to zupełnie co innego jak pierdzące pukawki przy komputerze. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 9 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Ehh, a miałem nadzieję że będzie to coś ciekawego cholera Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts