Skocz do zawartości

Czym sie rozbijasz?

Recommended Posts

Jeździłeś naprawdę czy palcem po mapie

Pewnie uciekał przed policją, bo ukradł

http://zombiak.pl/img/media/2013/07/odbyt13727096635767.png

Dzisiaj smigalem Evorą oraz Elise, bardzo przyjemne samochody :)

Elise bardziej na tor, Evora bardziej DailyDriver.

Evora bardziej przypadla mi do gustu, ale mocy ciutke malo :)

http://zombiak.pl/img/media/2013/07/odbyt13727096635767.png

Dzisiaj smigalem Evorą oraz Elise, bardzo przyjemne samochody :)

Elise bardziej na tor, Evora bardziej DailyDriver.

Evora bardziej przypadla mi do gustu, ale mocy ciutke malo :)

Edytowane przez Klikacz
  • Popieram 1

Wlasnie Standard Evora vs Standard Elise wygrywa pod wzgledem mocy Evora ;)

Elise jezdzilem wersja 136KM, i bylo to malo, bardzo malo nawet rzeklbym :)

Porownujac wagowo to tak jak u siebie mialbym 270KM, tak wiec niedosyt ;)

Przy moich gabarytach ciezko tez operowac kierownica, czy skrzynia biegow. (kierownica zachacza o noge, podobnie skrzynia)

W Evorze to juz zupelnie inna bajka ze wzgledu na automat/sekwencje.

Ostatnio sprzedalem moja 7'eczke e32 730i, full opcja, podgrzewane elektryczne fotele z pamiecia profilu dla 3 kierowcow, skora buffalo, podgrzewane szyby, lusterka, bodaj 8 airbagow, 192 km w serii, jak mierzylismy z ojcem w pazdzierniku (miesiac przed sprzedaza) miala 187km. Przepiekne auto, ale prawie 17l w miescie odstrasza. Odrazu mowie, bez wodotryskow, zadbana sztuka utrzymywana w oryginale, dla osob siedzacych w temacie silnik m30b30 na waskiej nerce.

Edytowane przez kaysindri

Ostatnio sprzedalem moja 7'eczke e32 730i, full opcja, podgrzewane elektryczne fotele z pamiecia profilu dla 3 kierowcow, skora buffalo, podgrzewane szyby, lusterka, bodaj 8 airbagow, 192 km w serii, jak mierzylismy z ojcem w pazdzierniku (miesiac przed sprzedaza) miala 187km. Przepiekne auto, ale prawie 17l w miescie odstrasza. Odrazu mowie, bez wodotryskow, zadbana sztuka utrzymywana w oryginale, dla osob siedzacych w temacie silnik m30b30 na waskiej nerce.

Aha.

• Popieram 2
Gość Kotecek
full opcja, podgrzewane elektryczne fotele z pamiecia profilu dla 3 kierowcow, skora buffalo, podgrzewane szyby, lusterka, bodaj 8 airbagow, 192 km w serii, jak mierzylismy z ojcem w pazdzierniku (miesiac przed sprzedaza) miala 187km. Przepiekne auto, ale prawie 17l w miescie odstrasza. Odrazu mowie, bez wodotryskow

Aha... to miałao zrobic wrażenie czy wywołać zazdrość? A mój ma cztery koła, kierownicę i jeździ z punktu A do Be bezawaryjnie i względnie tanio (tzn mniej drogo). Cała reszta elektrycznego cudactwa do jeżdżenia zbęda a wpis w stylu co to nie ja i czego to nie mam a że zbędne to inna sprawa. Zresztą się pozbył :)

A pierdykam... to TYLKO samochód a nie jakieś bóstwo.

Edytowane przez Kotecek

@up

Czytając Twoje posty w tym temacie odnoszę wrażenie, że zżera Cię zazdrość bo kogoś stać na lepszy samochód albo nie musi liczyć się z każdym groszem wydanym na paliwo, tak jak Ty to robisz. Wszyscy wiemy już od dawna jakie masz podejście do tego więc to chyba jednak ból dolnej części pleców z Twojej strony ;)

Samochód to nie tylko wozidło ale dla niektórych także pasja i hobby jak zbieranie znaczków, zegarków czy inwestowanie w najlepsze części komuterowe. To się nie musi opłacać ale sprawiać satysfakcję.

Bez obrazy, pozdrawiam.

• Popieram 6

że zżera Cię zazdrość bo kogoś stać na lepszy samochód

Ten argument jest raczej nie trafiony. Królik kupił to auto jako nowe z salonu - 3 czy 4 raza drożej niż ta E32. Więc gdzie tu zazdrość?

Ma chłop takie podejście do motoryzacji a nie inne to niech ma. Rzeki patykiem nie zawrócisz. Już jeden taki był i powtórki nie będzie.

• Popieram 1
Gość Kotecek

E32 skończyli produkować w 1994r. Z wyglądu ładne to to ale nie chciał bym tego i nie zazdroszczę. Kupiłem taki samochód jaki chciałem a wybór był przeogromny. Inaczej rzecz ujmując mam taki jaki chciałbym mieć mając tyle kasy ile mam teraz lub więcej. Mogłem sobie kupić droższy z tymi wszystkimi pierdołami a nie zrobiłem tego, bo nie chciałem i o...

Po prostu nie rozumiem tego wychwalania... mam 20 letnie auto full wypas, podziwiajcie :) Po drogach masa tego jedźi. Takiej klasy jak moje tez pełno. Żadna rewelacja. I tyle.

Spoko. Szybko tu nie zajrzę :)

Edytowane przez Kotecek

Jeden wychwala swoje stare ale komfortowe i dobrze wyposażone auto a inny jeżdzi "golasem" ale nowym i "jara się" tym, że pali dzięki temu pół litra ropy mniej. Lecz jak to mówią: Jeden lubi jak mu cyganie grają a drugi jak mu skarpety śmierdzą. Sorry za OT i za powtórzenia. Pozdrawiam.

Tak, biorac pod uwage ze byla na zoltych blachach i nie byla dojazdy codziennej to tym bardziej, no ale co z tego... Pasjonuje sie marka BMW i to raczej byl moj pupilek, a nie pozbylem sie bez powodu. Wiem ze moze BMW z tego roku wam sie nie kojarza z klasyka a raczej wiesniakowozem poniewaz przeciez za te 11k za ilr poszla to kazdy je moze kupic. ale zadbaj o nie. Co do opisu wyposazenia jakie w niej bylo. Napisalem to bo przeciez temat od tego jest, zeby opisac samochod... jeszcze nikt nigdy mnie na tym forum tak nie rozdraznil, a zagladam tu od ponad 1,5roku...

Co do dupowozu, to mam E46 w 330d, na paliwo wyrabiam, jest wygodnie i tyle potrzebuje. Nie napisze nic o wyposazeniu, bo zaraz znowu dostane hejt ze sie przechwalam bo przeciez w temacie chodzi o to zeby opisac swoje cacko, co tam przeciez wyposazenie z autem nic wspolnego nie ma. Za to jak teraz spogladam na ostatnia wypowiedz mich@ela to ciesze sie ze samochod to dla niektórych. nie tylko pojazd do jezdzenia z punktu a do punktu b.

Edytowane przez kaysindri