Dawid_M 83 Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 W grudniu tego roku robię kursy na B1- pojazd 3/4 kołowy nie przekraczający masy własnej 550kg prócz motocykla. Dałoby radę odchudzić Seata Arosę do koło 550-600kg? Dlatego że 600kg gdyż diagnosta przymknie oko na to . Wiem że Daihatsu Cuore da się śmigać na B1 ale wolałbym coś bardziej znanego. Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 (edytowane) Ja bym malucha brał. 200kg+ ciezko zrzucić z arosy.. Edytowane 8 Czerwca 2012 przez Sony156 Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 (edytowane) Czytałem na necie że wyrzucenie, tylnej kanapy, wygłuszeń, tylnych plastików, głośników daje jakieś 100kg mniej. Tata ma znajomego diagnostę więc może wpisałby ciut mniej . Oczywiście prawko będę robić za Swój zarobiony hajs i tak samo autko. Mam już część. Edit: Przednie siedzenie pasażera również "wek" . Edytowane 8 Czerwca 2012 przez Dawid_M Cytuj Link to post Share on other sites
radwys 13 Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Kolega moj jezdzil tico bez tylnej kanapy na b1 . Z tego co wiem to smarty tez na b1 puszczaja , ale to troche droga sprawa. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 8 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 tego roku robię kursy na B1- pojazd 3/4 kołowy Kompletna strata pieniedzy.. Lepiej skuter sobie kup Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Wiem ze nieoplacalne ale do szkoly bd musial dojezdzac 40km w 2 strony. Smart fortwo wazy ok750 wiec nielegal. Mi sie podoba vw lupo i seat arosa. Ktos u Was ma daihatsu cuore jakis znajomy itp.? Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Uważaj gdybyś chciał kupić vw lupo,bo większość egzemplarzy na naszym rynku nie ma wspomagania kierownicy.Szukaj pod maską zbiorniczka oleju od wspomagania. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Kotecek Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 VW Lupo... ehhh. tak sobie yślę czy zamiast Alto nie było szukac używanego Lupo 1,2 Diesel. Autko jeszcze bardziej ekonomiczne niz moje a brak wspomagania to w zasadzie zaleta (w myśl tego że jak czegośnie ma to się to nie zepsuje i nie podniesie kosztów eksploatacji). A co do projektu B1. Skuter. Wyjdzie tanio w zakupie i tanio w eksploatacji. Tym bardziej jak na dojazdy do szkoły. No i będzie nowy anie używany. Sam się zastanawiałem chwilkę przy zmianie auta czy nie lepiej skuterka (przy eco driving to pali 2,3l./100) nie kupić ale wizja jeżdżenia ciężką zima mnie przerażała. No i w auto od biedy coś tam się upchnie jeszcze. Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 (edytowane) Ja śmigam skuterem marki peugeot speedfight, kupilem go do szkoly ale wiesz tak sie jakos porobilo ze nie tylko do szkoly, i powiem ci kupywaj same markowce omijaj chinczyki, mozesz kupic uzywke ale markowca.Skuterek jest tani w eksplatacji, miszkam w anglii to na paliwko wleje 7litrow i przejadę 200km. Jeśli cie zainteresuje skuter to daj cynk to ci powiem na co najlepiej patrzec. Ale jak pada deszcz to jedz skuterem..... ahhhh. Edytowane 9 Czerwca 2012 przez 06radcho Cytuj Link to post Share on other sites
radwys 13 Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Słyszałem , że dość solidne są Yamahy Aerox . Cena podobna do samochodu , lecz jest o wiele tańszy w ekspolatacji i nie trzeba robić jakiś przeróbek , a i nie trzeba zdawać bezsensownego prawka kat. B1 . Dodatkowo te Yamahy po odblokowaniu dają przyzwoite osiągi. Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Dobrze slyszales, aerox to najszybszy skuter i no i jego serce silnik Minarelli jesli dbasz nie do zdarcia silniki. Warto ale ta cena;/ Ale godny skuter. Także dobra baza do tuningu.Wkoncu Japoniec. Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Mnie takie skuterki nie kręcą. Auto bezpieczniejsze i w zimę dojedziesz do szkoły, a skuterem już nie bardzo. Przynajmniej ja bym się bał. A co sądzicie o Yamaha TZR 50? Ma ktoś z Was/ Wasi znajomi? Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Mnie takie skuterki nie kręcą. Auto bezpieczniejsze i w zimę dojedziesz do szkoły, a skuterem już nie bardzo. Przynajmniej ja bym się bał. A co sądzicie o Yamaha TZR 50? Ma ktoś z Was/ Wasi znajomi?No na skuterze nie sztuka zaliczyć glebę. A w zimę to skuter możesz tylko odstawić na bok. W temacie jestem bardziej o 125cc. Tylko nie kupuj 50cc w automacie!!To tak na przyszlosc. Pzdr Cytuj Link to post Share on other sites
gogoartur 72 Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Mam yamahe tzr 50 i szczerze mowiac jest to swietny sprzet w swojej klasie. Jesli ją dopiescisz, to Ci sie za to odwdzieczy mapewno. Cytuj Link to post Share on other sites
Rexlu 170 Napisano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 (edytowane) A no ja niestety skuterkiem. Miało być 125 yamaha yfz zapewne no ale cóż. Skuterek: gilera runner sp50 2009r. Te tam 80-90km/h pociśnie na prostej samemu bez problemu. Odblokowana bez sportowego tłumika. Edytowane 9 Czerwca 2012 przez Rexlu Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 U Was na B1 czym się rozbijają? Ja od czasu do czasu seatem alhambra oczywiście z tata. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 10 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Niczym... Nikt tego nie robi bo sie nie oplaca Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid_M 83 Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Motory są niebezpiecznie. Nie boicie się jedzić? Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 (edytowane) Motory są niebezpiecznie. Nie boicie się jedzić? :>Powiem tak, jesli masz troche oleju w glowie to dasz rade, ale w tych czasach musisz myslec za wszystkich, bo na drogach to busz:)No ja zaczynalem na skuterach to taki trening jak sie jezdzi jednosladem, i jest niebezpiecznie jak cholera.Ale teraz zamierzam kupic 125cc, ale FRAJDA jest!!I tansze w eksplatacjai, bo na wyspach ubezpieczenie jest masakra;/ tyle siana idzieeee ze.....W anglii to samochody/motory sa tansze ale ubezpieczenie a w pl odwrotnie:) Edytowane 10 Czerwca 2012 przez 06radcho Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Kotecek Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 (edytowane) Tak w kwestii cen w ASO... po pół roku od kupienia Bączka radio dzisiaj zainstalowałem. Kosztowało mnie to 2 śrubki od kompa i przejściówkę ISO za 14PLN (koszt z przelewem i przesyłką). W ASO jak kupowałem to powiedzieli że za 150PLN... na pytanie czemu aż tyle usłyszałem, ze trzeba przejściówkę dokupić a ona swoje kosztuje Dla porównania kiedyś mi jakiś elektryk montował radio do Golfa. Było lutowanie uciętej kostki ISO i musiał dołożyć przejściówkę do anteny - koszt 55PLN. A w ASO myśleli że że za odkręcenie 10 śrubek i wpięcie kabelka za 6 PLN dam im 150 PLN Czy oni tam są nastawieni na młotów/matołów/nieuków z nadmiarem kasy czy co? Teraz mam Kenwood KRC-158RA http://www.audiophile.pl/upload/Car%20audio/Kenwood/krc/KENWOOD%20KRC-158RA.jpg Dane techniczne: Tuner RDS UKW/MW/LW Moc: 4 x 20 Watt Wyjśie RCA Loudness Autoreverse Model: 1997r. i gra przyzwoicie a nie ukradną raczej Niestety kaseta MP3 nie chce chodzić. W Astrze w Blaupnkcie chodziła. Będzie trzeba tradycyjnymi kasetami si posługiwać Edytowane 11 Czerwca 2012 przez krolik_beny Cytuj Link to post Share on other sites
Kuba Mily JDM 56 Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Ostatnio nabyłem http://img269.imageshack.us/img269/4044/2506r.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Powaga? To ten co kilka lat stał na alledrogo cena startowa była 200K,potem spadła chyba do 170K? Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Powaga? To ten co kilka lat stał na alledrogo cena startowa była 200K,potem spadła chyba do 170K?No chyba nie uwierzyłeś w to ? Cytuj Link to post Share on other sites
misiek12_sdz 121 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Beny mam identyczne radio w sejku i z kasetą MP3 nie było problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
sufasaj 1 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 nie wierze, nsx na benchmark? pewnie jakas sciema, zarzuc wiecej fotek jesli to prawda ;] Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts