Skocz do zawartości

Czym sie rozbijasz?

Recommended Posts

W grudniu tego roku robię kursy na B1- pojazd 3/4 kołowy nie przekraczający masy własnej 550kg prócz motocykla. Dałoby radę odchudzić Seata Arosę do koło 550-600kg? Dlatego że 600kg gdyż diagnosta przymknie oko na to :). Wiem że Daihatsu Cuore da się śmigać na B1 ale wolałbym coś bardziej znanego.

Czytałem na necie że wyrzucenie, tylnej kanapy, wygłuszeń, tylnych plastików, głośników daje jakieś 100kg mniej. Tata ma znajomego diagnostę więc może wpisałby ciut mniej :banan:. Oczywiście prawko będę robić za Swój zarobiony hajs i tak samo autko. Mam już część.

Edit: Przednie siedzenie pasażera również "wek" :D.

Edytowane przez Dawid_M

Wiem ze nieoplacalne ale do szkoly bd musial dojezdzac 40km w 2 strony. Smart fortwo wazy ok750 wiec nielegal. Mi sie podoba vw lupo i seat arosa. Ktos u Was ma daihatsu cuore jakis znajomy itp.?

Gość Kotecek

VW Lupo... ehhh. tak sobie yślę czy zamiast Alto nie było szukac używanego Lupo 1,2 Diesel. Autko jeszcze bardziej ekonomiczne niz moje a brak wspomagania to w zasadzie zaleta :) (w myśl tego że jak czegośnie ma to się to nie zepsuje i nie podniesie kosztów eksploatacji).

A co do projektu B1. Skuter. Wyjdzie tanio w zakupie i tanio w eksploatacji. Tym bardziej jak na dojazdy do szkoły. No i będzie nowy anie używany.

Sam się zastanawiałem chwilkę przy zmianie auta czy nie lepiej skuterka (przy eco driving to pali 2,3l./100) nie kupić ale wizja jeżdżenia ciężką zima mnie przerażała. No i w auto od biedy coś tam się upchnie jeszcze.

Ja śmigam skuterem marki peugeot speedfight, kupilem go do szkoly ale wiesz tak sie jakos porobilo ze nie tylko do szkoly, i powiem ci kupywaj same markowce omijaj chinczyki, mozesz kupic uzywke ale markowca.Skuterek jest tani w eksplatacji, miszkam w anglii to na paliwko wleje 7litrow i przejadę 200km. Jeśli cie zainteresuje skuter to daj cynk to ci powiem na co najlepiej patrzec.:)

Ale jak pada deszcz to jedz skuterem..... ahhhh.

Edytowane przez 06radcho

Słyszałem , że dość solidne są Yamahy Aerox . Cena podobna do samochodu , lecz jest o wiele tańszy w ekspolatacji i nie trzeba robić jakiś przeróbek , a i nie trzeba zdawać bezsensownego prawka kat. B1 . Dodatkowo te Yamahy po odblokowaniu dają przyzwoite osiągi.

Dobrze slyszales, aerox to najszybszy skuter i no i jego serce silnik Minarelli jesli dbasz nie do zdarcia silniki. Warto ale ta cena;/ Ale godny skuter. Także dobra baza do tuningu.Wkoncu Japoniec.

Mnie takie skuterki nie kręcą. Auto bezpieczniejsze i w zimę dojedziesz do szkoły, a skuterem już nie bardzo. Przynajmniej ja bym się bał.

A co sądzicie o Yamaha TZR 50? Ma ktoś z Was/ Wasi znajomi?

Mnie takie skuterki nie kręcą. Auto bezpieczniejsze i w zimę dojedziesz do szkoły, a skuterem już nie bardzo. Przynajmniej ja bym się bał. A co sądzicie o Yamaha TZR 50? Ma ktoś z Was/ Wasi znajomi?

No na skuterze nie sztuka zaliczyć glebę. A w zimę to skuter możesz tylko odstawić na bok.

W temacie jestem bardziej o 125cc.

Tylko nie kupuj 50cc w automacie!!To tak na przyszlosc.

Pzdr

A no ja niestety skuterkiem. Miało być 125 yamaha yfz zapewne no ale cóż.

Skuterek: gilera runner sp50 2009r.

Te tam 80-90km/h pociśnie na prostej samemu bez problemu.

Odblokowana bez sportowego tłumika.

Edytowane przez Rexlu

Motory są niebezpiecznie. Nie boicie się jedzić? :>

Powiem tak, jesli masz troche oleju w glowie to dasz rade, ale w tych czasach musisz myslec za wszystkich, bo na drogach to busz:)No ja zaczynalem na skuterach to taki trening jak sie jezdzi jednosladem, i jest niebezpiecznie jak cholera.Ale teraz zamierzam kupic 125cc, ale FRAJDA jest!!I tansze w eksplatacjai, bo na wyspach ubezpieczenie jest masakra;/ tyle siana idzieeee ze.....W anglii to samochody/motory sa tansze ale ubezpieczenie a w pl odwrotnie:) Edytowane przez 06radcho
Gość Kotecek

Tak w kwestii cen w ASO... po pół roku od kupienia Bączka radio dzisiaj zainstalowałem. Kosztowało mnie to 2 śrubki od kompa i przejściówkę ISO za 14PLN (koszt z przelewem i przesyłką). W ASO jak kupowałem to powiedzieli że za 150PLN... na pytanie czemu aż tyle usłyszałem, ze trzeba przejściówkę dokupić a ona swoje kosztuje :) Dla porównania kiedyś mi jakiś elektryk montował radio do Golfa. Było lutowanie uciętej kostki ISO i musiał dołożyć przejściówkę do anteny - koszt 55PLN. A w ASO myśleli że że za odkręcenie 10 śrubek i wpięcie kabelka za 6 PLN dam im 150 PLN :) Czy oni tam są nastawieni na młotów/matołów/nieuków z nadmiarem kasy czy co?

Teraz mam Kenwood KRC-158RA

http://www.audiophile.pl/upload/Car%20audio/Kenwood/krc/KENWOOD%20KRC-158RA.jpg

Dane techniczne:

• Tuner RDS UKW/MW/LW
  • Moc: 4 x 20 Watt
  • Wyjśie RCA
  • Loudness
  • Autoreverse
  • Model: 1997r.
i gra przyzwoicie a nie ukradną raczej :) Niestety kaseta MP3 nie chce chodzić. W Astrze w Blaupnkcie chodziła. Będzie trzeba tradycyjnymi kasetami si posługiwać :) Edytowane przez krolik_beny