Skocz do zawartości

Czym sie rozbijasz?

Recommended Posts

Chętnie kupię 75 albo Giuliettę w tej cenie

Poczekaj z 10 lat i spokojnie kupisz :D. Giuliettę czy 75 może nie, ale 147, 156, 166 już spokojnie można dostać w tej kwocie i inwestowanie siedmiu kafli w któryś z w/w modeli faktycznie mijałoby się ciut z celem.

Edytowane przez krzesuo

Poczekaj z 10 lat i spokojnie kupisz :D. Giuliettę czy 75 może nie, ale 147, 156, 166 już spokojnie można dostać w tej kwocie i inwestowanie siedmiu kafli w któryś z w/w modeli faktycznie mijałoby się ciut z celem.

To już jest kwestia dyskusyjna - jeśli wsadzisz w swój samochód, to wiesz, co masz. Jak kupisz inny, zawsze ryzykujesz, że trafisz na jakiś kibel.

keczu, zabrakło Ci w cytacie jednego wyrazu

A tobie poczucia humoru ;)

Nawet szkoda komentować. Dla porządku dodam że chodziło o 159 2.4 jtdm którą narobiłem w dwa lata 80k km (jeździłem kilka razy w roku do Polszy). W tym czasie nie miałem ani jednej awarii- zmieniałem olej i filtry, hamulce i opony. Widać powinienem grać w totka (albo powinno się przestać cisnąć bullshit o 159).  

I tak zaraz przyjdzie kolejny, który słyszał od sąsiada

Oj oj , ale sie towarzystwo obruszylo, zarcik to byl. A o usterkowosci to ja wam moge poopowiadac , a nie wy mi ,wiec nie gadac ze od sasiada uslyszalem :P  . 159-dobre auto , ale juz nie tak ladne jak 156, mniej usterkowe , ale juz nie ma tej duszy Alfy Romeo. 2.4 diesel ok. Ale Alfe sie kupuje z benzynowym silnikiem i tu jest problem bo czasem 159-tke mozna sobie kupic ja z oplowskim "eco-tec-kiem" Ble. 

U mnie w rodzinie jest 146, od nowości żadnej poważnej naprawy, mimo częstych wyjazdów po połowie Europy. Zreszta 159 wniosła trochę lepszą jakość do aut AR i tragedii już nie ma.

Wszyscy co widzieli Alfe 146 w srodku , nawet nowa wiedza ze glupoty gadasz. Na lini produkcyjnej pozrzucano czesci , jak kope siana. Te auto nie prezentuje zadnej jakosci mechanicznej i wykonczenia. 147/156 sa lata swietlne jesli chodzi o urzyte materialy szczegolnie we wnetrzu i jakosci montazu. I tak 159 jest troche lepsza, ale od 147/156 ktore byly lepsze niz opinia o nich.  

Pracuje ze starszym kolega ktory 15lat pracowal w salonie Fiata/AR wIRL. Sam do niedawna mial 156 kombi, wczesniej min. Lancie Delte Integrale. Jego ojciec tez lubi wloskie auta, ma 159. Zawsze smieje sie z 145/146. Mowil ze jak przychodzily nowe auta to je trzeba bylo najpierw naprawic zeby mozna je bylo sprzedac. Np. trzeba bylo inaczej poprowadzic wiazkie od stacyjki bo na pelnym skrecie wyrywana byla przez kolumne kierownicy itd. Mam czasem takie cudo na przegladzie. Tragedia.

A pisac kazdy moze: 

Mam Poloneza Caro 1992, zrobione wlasnie milion kilometrow. Nawet kropki rdzy nie ma i nic nie bylo robione. Nawet nie zabezpieczalem dodatkowo przed korozja. Most orginalny , nie wyje. Spalanie 6L w miescie. Zawieszenie igla, tez wszystko orginal. 

Silnik Rovera , nie robiona jeszcze uszczelka pod glowica. Zadnych problemow. Czas na 1/4 mili ponizej 10 sekund i to na Kormoranach ,zimowych . 

Pisac sobie mozna co sie chce. ;)

Edytowane przez keczu

A o usterkowosci to ja wam moge poopowiadac , a nie wy mi

Whoa. We got a badass over here. 

Więc macie rację, ale dopiero jak ja powiem że macie rację to ją macie. Inaczej to tak jakbyście nie mieli. 

Ale Alfe sie kupuje z benzynowym silnikiem

A to sorry. Widać źle kupiłem alfę i niechcący nabyłem bezawaryjną.

:rotfl:   

• Popieram 4

Whoa. We got a badass over here. 

fu*k Yeah!

A to sorry

Przeprosiny przyjete.

Widać źle kupiłem alfę i niechcący nabyłem bezawaryjną.

A to sorry, myslalem ze swiadomy wybor. 

Więc macie rację, ale dopiero jak ja powiem że macie rację to ją macie.

Cos w tym jest , nie bede pisal w jakich marek serwisach pracowalem bo to nie ma znaczenia i co robie przy autach jak mam wolna chwile . 8 lat pracuje w jednym miejscu:

https://www.ncts.ie/index.html

Moze dlatego widzialem wiecej powtarzajacych sie usterek w autach niz Ty. I calkiem zajety jestem w pracy, nie czekam jak Mietek w polskiej stacji diagnostycznej czy mi cos przyjedzie. Jak zadzwonisz dzisiaj o przeglad , to moze do konca roku jak ktos zrezygnuje sie da zrobic. ;)  

nie bede pisal

Już pisałeś. Sto razy. Wszyscy jesteśmy dumni.

Jak zadzwonisz dzisiaj o przeglad , to moze do konca roku jak ktos zrezygnuje sie da zrobic.

Właśnie sprawdziłem rezerwację dla tego samochodu na stronie którą podałeś.

Mogę bukować 9 października na 7 rano. Od 28 października praktycznie wszystko wolne.

Moze dlatego widzialem wiecej powtarzajacych sie usterek w autach niz Ty.

Nie wątpię. Oczywiście szanuję każdą pracę ale get over yourself. 

• Popieram 2

Właśnie sprawdziłem rezerwację dla tego samochodu na stronie którą podałeś:

Link nie dziala i zalezy gdzie chcesz ten test zrobic.  ;)

Już pisałeś. Sto razy

Wspominalem dwa razy moze, tak zeby nie bylo ze od sasiada cos uslyszalem.

Wszyscy jesteśmy dumni.

Znaczy wszyscy to nie wiem , bo to akurat ty piszesz i chyba bardziej bol pupy dokucza. Powiedz moze co ty robisz i jakie to ci doswiadczenie z autami daje. Moze sie dowiem czegos nowego.   

Mogę bukować 9 października na 7 rano. Od 28 października praktycznie wszystko wolne.

Auto ma aktualny przeglad, jest w ogloszeniu , do kwietnia 2017r. I tak jak pisalem zalezy gdzie.  

Nie wątpię. Oczywiście szanuję każdą pracę ale get over yourself. 

Jak tak szanujesz to cofnij sie  poczytaj swoje posty i nie prowokuj takich sytuacji. To ze ktos cie zrobil moderatorem , nie znaczy ze w danym temacie musisz byc najmodrzejszy. Szukales zaczepki to ja masz. Jak chcesz to ciagnij dalej. Uszanowanie i pozdrawiam.  

• Popieram 1

Link u mnie działa. To tylko pierwszy lepszy samochód z Irlandzkiej stronki z odkrytą rejestracją której użyłem żeby zabukować teoretyczne spotkanie i sprawdzić jak bardzo wypisujesz pierdoły. 

Ja na każdym kroku nie twierdzę że jestem ekspertem od statystyk awaryjności aut więc zwyczajnie nabijam się z Twojej bubkowatości w tym względzie. Pracuję jako genetyk i wiedzy o autach nie daje mi to żadnej ale nie oznacza to że nie mogę kupując auto sprawdzić tych informacji w internecie czy w dostępnych statystykach. Zacząłeś tu od chybionego żartu z pinokiem a jak wróciłeś to zamiast wyjaśnić że żartowałeś i uciąć temat uparłeś się żeby dalej bubkować. Więc równie dobrze możesz wyluzować i nabrać choć odrobiny dystansu do siebie. 

I tak jak pisalem zalezy gdzie

Niech będzie. Sprawdziłem więc wszystkie stacje. Najbardziej okupowana, z najdalszym dostępnym terminem to 19 października w Enniscorthy (na 9:15). Gdzie te końce roku i telefoniczna łaska? 

To ze ktos cie zrobil moderatorem , nie znaczy...

Mamy i wspomniany ból pupy. Nigdy nie twierdziłem niczego podobnego. Jesteś w tej rozmowie jedynym napinaczem. Mój kolor świadczy co najwyżej o tym że lata gry na saksofonie wyrobiły mi bardzo silne wargi  ;)

• Popieram 3
Link u mnie działa. To tylko pierwszy lepszy samochód z Irlandzkiej stronki z odkrytą rejestracją której użyłem żeby zabukować teoretyczne spotkanie i sprawdzić jak bardzo wypisujesz pierdoły.

Nie bubkuj juz wiecej (co kolwiek to znaczy pomiedzy wami genetykami) . Tak bardzo glupoty wypisuje:

http://imageshack.com/a/img913/6670/rvmdiE.jpg

To przypadkowe daty ktore sa dostepne bo ktos zrezygnowal w miejscu gdzie ja pracuje, wybierajac jedna z nich  bedziesz musial przyjechc na konkretna godzine. I tak jest niezle. 

Pracuję jako genetyk i wiedzy o autach nie daje

Ok, to widac.

nie oznacza to że nie mogę kupując auto sprawdzić tych informacji w internecie

Gdzie pisza informatycy/genetycy co nie maja wiedzy, ok.

dostępnych statystykach.

Statystyki sa bledne lub srednio dokladne, bo pochodza z takich miejsc gdzie pracuje ja (Dekra, TUV) . A tu powazna usterka to np. niedzialajace swiatlo drogowe i to idzie w statystyki. Prawdziwe usterki zostaja wymieszane z tymi mniej istotnymi, ale wymagajacymi kolejnego testu i tracisz prawdziwy obraz danego auta i jego usterkowosci.  

Zacząłeś tu od chybionego żartu z pinokiem a jak wróciłeś to zamiast wyjaśnić że żartowałeś i uciąć temat uparłeś się żeby dalej bubkować.

Wez wytlumacz o co chodzi z bubkowaniem bo nie czuje sie obrazony. I zalezy dla kogo chybiony. Koledzy dalej pociagneli zarty o Alfie i jakos nie...bubkowali. 

Więc równie dobrze możesz wyluzować i nabrać choć odrobiny dystansu do siebie. 

Z tym luzowaniem , to zdazylem zacytowac cie zanim sam sie wyluzowales i zmieniles swojego posta, wiec nie rob z siebie matki Teresy teraz, oki? 

A jeszcze co do statystyk to udzielaja sie organizacje takie jak AA,RAC itp.  Ratuja ludzi przy usterkach aut na drodze. Najczesciej jezdza do rozladowanych bateri , tez idzie to w statystyki. 

Edytowane przez keczu

Statystyki sa bledne lub srednio dokladne, bo pochodza z takich miejsc gdzie pracuje ja

Prawie załapałeś. Już tak niewiele brakuje...

to zdazylem zacytowac cie zanim sam sie wyluzowales

Znowu mu posty edytują! Spisek :rotfl: 

Czyli doszliśmy do tego że od początku się ze mną zgadzałeś że 159 jest względnie bezawaryjne (fakt który o zgrozo można wyczytać w internecie od tych co się nie znają bo nie są Tobą), potem zaś już tylko musiałeś światu udowadniać żeś najmądrzejszy. I wyszło jak wyszło. A teraz żebyś nie wietrzył spisków ostrzegam że wyczyszczę temat z tej bezcelowej wymiany zdań i pozostaniesz ekspertem.

Pozdrawiam, dobranoc.

• Popieram 1

Prawie załapałeś. Już tak niewiele brakuje...

Dokladnie, ale ja widze kazde auto i dla tego moge cos powiedziec, Inna sprawa to to co idzie w statystyki dla ciebie i podobnych. 

A teraz żebyś nie wietrzył spisków ostrzegam że wyczyszczę temat z tej bezcelowej wymiany zdań i pozostaniesz ekspertem.

A ty bezwiednym moderatorem. Czysc bo mozesz , jakbys nie byl czescia rozmowy to bys pewnie czekal na wiecej. 

Czyli doszliśmy do tego że od początku się ze mną zgadzałeś że 159 jest względnie bezawaryjne

Ok.

(fakt który o zgrozo można wyczytać w internecie od tych co się nie znają bo nie są Tobą),

I po co to?

potem zaś już tylko musiałeś światu udowadniać żeś najmądrzejszy.

Tylko madry i tylko tobie i w tym temacie. Nic wiecej.

I wyszło jak wyszło.

Co wyszlo?

pozostaniesz ekspertem.

E tam ekspert, taki tam przecietniak co na cos do powiedzenia w temacie, ale dzieki.  

Edytowane przez keczu

Czytam sobie dyskusję w cieniu, ale czuje się w obowiązku nadmienić, jak bardzo ktoś chce udowodnić w dyskusji że "żartował", że aż wygoglował sobie ten termin w jednej z zakładek

To dla ciebie, zebym bledu nie zrobil. Nie czesto po polsku pisze i nie mam auto korekty bo Windowsa mam po angielsku. Wiec nie dziekuj ze sie staram o poprawnosc gramatyczna "Mr.Grammar Nazi"

I widze ze przybiegles na pomoc koledze, czy co innego ta twoja wypowiedz wnosi do tematu. I tak wszystko pokasujecie jak wam wygodnie. 

Jak wygląda sprawa z elektroniką w Lykan Hypersport?

Dobre , chodzilo mi o auto w ktorym przeglad robie, ale ok. Znam sie na ZARTACH.