MiK 13223 Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 a z ciekawości? Co to za wózek? BMW jakieś bo widać licznik zużycia paliwa. A tak Big prosi o paliwo. http://i55.tinypic.com/2igeqde.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Co to za wózek? Poprzeglądaj sobie troszkę ten temat. Zdjęć legendarnej białej tu nie brakuje http://i.imgur.com/9hgAE8G.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
dominik9903 36 Napisano 3 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Wybacz jestem ślepy XD Cytuj Link to post Share on other sites
Daniel Qoolik 1 Napisano 5 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Pyt do BIGPUN Cześć, widzę, że masz fajną bejcę a wcześniej serie 7 wiec pewnie jesteś fanem motoryzacji i tak sobie pomyślałem, że może masz porównanie na podstawie praktycznego prowadzenia pojazdu,co do interesujących mnie modeli: - BMW 3 (e46) vs Porsche Boxster (986) vs Nissan z350 - BMW 3 (e90) vs Porsche Boxster (987) vs Nissan z370 - jak na tle tych powyższych wypada Subaru Impreza WRX Z góry mówię, że nie mam na to kasy ale może kiedyś... kto wie... Pytanie dotyczy tak generalnie kwestii, jak wiadomo najważniejszych warunkujących sens istnienia takich samochodów, czyli to co tygryski lubią najbardziej: frajda z jazdy, praca zawieszenia ze szczególnym uwzględnieniem ciasnych ... zakrętów, brzmienie, precyzja i że tak powiem mięsistość i sprężystość wspomagania. Inni którzy chcą zabrać głos też mile widziani. Dzięki za odpowiedzi. A ja sobie śmigam Alfinką 147 1.6 TS (120 KM). Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Ja odpowiem Ci w kwestii, której jestem pewny: E36>E46>Alfa 147 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 wszystko zależy od tego co kto lubi, jeden woli RWD inny AWD, a i "lubiciele" FWD się znajdą Cytuj Link to post Share on other sites
kuba83bb 91 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Ja odpowiem Ci w kwestii, której jestem pewny: E36>E46>Alfa 147 Skąd takie dziwne wnioski? Ile ludzi tyle gustów, a o gustach się nie dyskutuje. 147 to klasa compact, e36 średnia tak samo jak e46. W Polsce panują tylko i wyłącznie stereotypy i teksty typu kolega wujka miał i jest bee, awaryjne itp. Tak się składa że miałem już z 10 różnych samochodów, japońskie, niemieckie, francuskie, teraz włoskie i cóż każde bez wyjątku się psuło, w końcu każde miało ponad 10lat. Co do alfy to uważam że za takie pieniądze to ten samochód jest idealny jak dla mnie, dałem prawie 3 lata temu 6,4tyś zł + opłaty za 2000r, za bardzo fajną wersje, wszystko oprócz skóry (w alfie nie żydzą na wyposażeniu, 4x el szyby, klima automatyczna, reg.kier w 3 płaszczyznach, wsp. kier, pełna elektryka, 4x airbag, dobry system audio i wiele innych) Porównując do poprzedniego e36 1.6 102km (za którego dałem więcej $ za 1996r, niż za alfę z 2000r i to 4 lata później) to dla alfy na + na pewno: - Cena w porównaniu do tego co oferuje realnie samochód - Clima automatyczna (w bmw nie miałem klimy) - Silnik 1.8 T.S 144KM a co za tym idzie spalanie i osiągi (alfka schodzi do 10l w miescie, w bmw nie mogłem zejść poniżej 12l, co do osiągów i brzmienia silnika to nie będę się wypowiadał bo nie chce obrażać bmw) - zawieszenie - wielowahaczowe w alfie a co za tym idzie auto przyklejone do drogi a zakręty pokonuje jak po szynach nawet z dużymi prędkościami, w bmw czasami aż się bałem, przy ostrzejszej jeździe tył ucieka, w zimie problemy z wyjazdem z parkingu na osiedlu, ogólnie mniejsza stabilność auta na drodze czyli normalka przy napędzie na tył i brakiem systemów wspomagających) - Hamulce - alfa 4x tarcza, bmw 2 x tarcza + 2 x bębny, w bmw w porównaniu do alfy hamulce były słabiutkie. - wygląd - wnętrze, fotele, kierownica, zegary, design, wygoda. - brak rdzy w alfie, w bmw jednym z powodów sprzedaży była własnie postępująca rdza na tylnych i przednich nadkolach i na progach. Nie mam czasu żeby się rozpisywać, to tylko moje spostrzeżenia, do minusów jeśli można to nazwać minusem to trwałość zawieszenia przedniego na polskich dziurach, niestety co jakiś czas wahacz do wymiany (ok 80zł), ogólnie ceny części do alfy nowych i używanych - niskie co również bardzo mi pasuje, dostępność bdb. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Pyt do BIGPUN prędzej do Greq u mnie wszystkie vs nie ma sensu bo i tak lubię jedną markę Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Tak się składa że miałem już z 10 różnych samochodów Wooow Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 kozak! nie ma co Cytuj Link to post Share on other sites
szylolek 13 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 W przyszłym tygodniu odbieram prawko i będę śmigał VW Lupo Silniczek 1.4 TDI 75 KM - głośny, ale nadrabia małym apetytem na paliwo. Zdjęcie z neta, nie mam teraz za bardzo czym zrobić porządnej fotki. http://img01-otomoto.sogastatic.pl/C31863297_1.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 6 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 prędzej do Greq Wzywaja mnie - BMW 3 (e46) vs Porsche Boxster (986) vs Nissan z350 - BMW 3 (e90) vs Porsche Boxster (987) vs Nissan z370 - jak na tle tych powyższych wypada Subaru Impreza WRX Niestety sposrod tych samochodow moge porownac jedynie e46 do e90 E90 wypada lepiej pod wzgledem prowadzenia, Subaru ze wszystkich tutaj wymienionych bedzie najlepiej trzymac sie drogi, minusem jest brak wiekszej zabawy (AWD z rozkladem 49:51) Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Skąd takie dziwne wnioski? (...)nie mogłem zejść poniżej 12l Sprowadzasz wszystko do pieniędzy opłacalności, a nie o to się rozchodzi. Zawieszenie w e36 jest proste twarde i reaguje bez opóźnień - idealne pod mocny silnik, daje odczucie prowadzenia auta sportowego. Nowsze beemki - w dużym uogólnieniu - już mniej lub bardziej są ułagodzone (nie mówię tu o typowych sportowcach). Z tym spalaniem to ewidentnie coś nie tak. Powinieneś sie mieścić w mieście w 9l. Cytuj Link to post Share on other sites
Fikuzi 2439 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 (edytowane) Jakiś czas temu pisałem o swoim wypadku i próbie odwołania się do ubezpieczyciela sprawczyni o większe odszkodowania. Odwołanie wysyłałem drogą mailową i to był słuszny krok. +500 zł na rękę także warto było Myślę, że to może być sygnał dla tych, którzy (odpukać) doznają szkody w wyniku kolizji i firmy ubezpieczeniowe będą chciały Wam rzucić jakiś ochłap na pocieszenie. Edytowane 7 Lutego 2014 przez Fikuzi 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Kotecek Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 W przyszłym tygodniu odbieram prawko i będę śmigał VW Lupo Silniczek 1.4 TDI 75 KM - głośny, ale nadrabia małym apetytem na paliwo. Wreszcie coś co ma ręce i nogi i do tego sympatycznie wygląda Taki przytulny Myślałem nad Lupo ale dawno przestali produkowąć i to co jest na rynku to stare roczniki. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 ale dawno przestali produkowąć Teraz jest coś takiego http://i.wp.pl/a/f/jpeg/28386/1280-volkswagen-up-01.jpeg Narzeczona miała Lupo ( pisze "miała" bo nim dachowała, na szczęście nic się Jej nie stało), bardzo lubiłem to autko Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 skoda i seat maja chyba tez takie...w sumie to jeden czort. Do miasta fajne autko ale mnie nie powala. W UK kumpel do mnie ze teraz wszędzie w UK, te 500-tki.....driverzy typu lesby /geje = zero umiejętności hah Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17822 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Fiat „500" - ładny jest , a Abarth to już w ogóle. Cytuj Link to post Share on other sites
szylolek 13 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 (edytowane) Wreszcie coś co ma ręce i nogi i do tego sympatycznie wygląda Taki przytulny Myślałem nad Lupo ale dawno przestali produkowąć i to co jest na rynku to stare roczniki. Dzięki, myślę że na własne pierwsze auto to dobry wybór. Za tą cenę mógłbym mieć sporo większe e36 czy golfa IV, ale nie mam aż takich potrzeb a takie Lupo o wiele łatwiej zaparkować, pali koło 5 litrów ropy i do tego akurat ten egzemplarz miał udokumentowany przebieg 170 tys. km. Edytowane 8 Lutego 2014 przez szylolek Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 8 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 @up Ja bałbym sie jechać tym więcej niż 60 i nie tylko ja - co prowadzi do obstrukcji komunikacyjnej, dlatego wózkom na zakupy w trasie mówię stanowcze nie wiem 1 Cytuj Link to post Share on other sites
szylolek 13 Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Auta wielkości Lupo to z pewnością nie są pochłaniacze autostradowych kilometrów, ale nie będę się nim wybierał nad morze także nie powinno być tragedii W dalsze trasy zawsze mogę pożyczyć od rodziców Octavię. Cytuj Link to post Share on other sites
Arlekin 262 Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Myślałem nad Lupo ale dawno przestali produkowąć i to co jest na rynku to stare roczniki.a chcesz kupić z małym przebiegiem ?(bez kręcenia) Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 10 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Nie kupuj! Arlekin tam rzygał po imprezie, a pies jeździł na przednim siedzeniu. Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 (bez kręcenia) w koncu 25000 w ta czy w ta to nie jest od razu krecenie, ot raptem musniecie Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Tyle to tracisz na hopach, trzeba wziąć poprawkę, przecież auto wtedy nie jedzie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts