Skocz do zawartości

Czym sie rozbijasz?

Recommended Posts

Poza tym skoro tak szkodzi to czemu część producentów daje fabryczną instalację LPG ?

Nie widziałem jeszcze auta seryjnie wyposażonego w instalację LPG (chodzi mi o taką, którą przewidział już konstruktor pojazdu). Ty piszesz o instalacjach montowanych już u/przez dealera  a to zupełnie co innego. W takim przypadku to on (lub importer) przejmuje na siebie obowiązki gwaranta na układ napędowy.

Ale były to auta przystosowane pod LPG czy przez dealera/importera czy konstrukora? Dacie w Polsce mają instalacje robione przez importera, nie wiem jak jest z Renault. Podobnie sprawy mają się ze Skodą czy Seatem.

Gdzie 100KM do 3000RPM :wariat:

http://vtech.pl/katalog/logo/BMW_335i_3.0T_306HP_ChipPLUSlimiter_automat.jpg

Hm mówiłem o normalnych autach, czytaj słabych :)

Swoją drogą nie wiedziałem że 35i mają tak piękny wykres.... aż miło popatrzeć :)

Gość usunięty

Mało spali i jest dynamiczny.

Dolicz do tego koszt remontu turbiny :P

Nie widziałem jeszcze auta seryjnie wyposażonego w instalację LPG (chodzi mi o taką, którą przewidział już konstruktor pojazdu).

Chevrolet Orlando oraz Cruze - za 1zł montują fabryczną instalację LPG, gazeta za 2 zł :wariat:

http://www.motogazeta.mojeauto.pl/Aktualnosci/Chevrolet_Instalacja_LPG_do_Orlando_i_Cruze_a_za_1zl,a,225160.html

Kolejne blizny szczura...

Chyba przestanę to naprawiać, bo co nie zrobię to kolejny scar się pojawia.

Tym razem "kierowca omegi się zagapił"

Po wyjściu z aut szybciutko się przyznał i wysypał dokumenty.

http://i.imgur.com/tyACaL3.jpg

1.9 TDI 130 KM w mieście spali z 5.5 lekko jadąc a w trasie można na 4,5 litra zejść. Dlatego mówię, że lepsza opcja od gazu a do tego silnik trwalszy.

No tak same zalety :)

Dobrze że nie masz 2.0 tdi

Warto wspomnieć o serwisowaniu diesla, wychodzi na pewno dużo drożej niz lpg, jak to mówią wszystko po 2tyś ;) dwumas ze sprzęgłem 2.5tyś i jeszcze przynajmiej kilka części w tej samej cenie które padają dość często.

Sam szukałem ostatnio diesla alfe 159 i wszystkie wyjechane, dwumas, turbo, dpf, wtryski, pompa ws, pakiet startowy 5tyś może nie wystarczyć, więc zawitała w benzynie z najprostszym silnikiem 1.8 MPI 140Km i jest wszystko cacy i bez wkładu finansowego.

Edytowane przez kuba83bb

Na jesień staję przed wyborem auta, budżet +/- 20.000. Interesuje mnie diesel, i zastanawiałem się nad następującymi autkami:

E46 320D 150km
E46 330D

E46 330XD

wszystkie po 2001r.

oraz ostatnio natknąłem się na całkiem przyjemne Ople Signum.

Cóż, najbardziej widziałbym e46 w wersji coupe z 3.0D, ale ceny jednak są nieco większe, a rzęcha nie chcę kupić. Auto musi posłużyć dobrych pare lat, oczywiście kwestia dbania o auto - wszystko na plus.

Nie ma znaczenia jaka wersja nadwozia.

Może wy doradzicie/odradzicie coś ;)

Gość usunięty

Moje auto unieruchomione, posypało mi się sprzęgło (które jest zablokowane i nie da się go wcisnąć), nawet biegu wrzucić nie można, stoi na wstecznym i czeka na naprawę, mechanik będzie w nim grzebał dopiero w poniedziałek - więc chyba do czwartku bez mojej Bory będę. Miałem kupować SSD pod Win 8.1 a do tego Company of Heroes 2 a tu inne pilne wydatki, masakra :/

BTW- ile może takie sprzęgło kosztować, silnik 1.6 SR benzyna, 1999 rok...?