Darodaredevil 1 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Świetnie wygląda jeszcze coś podrzuć , zbliżenia jakieś Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 To już rzeczywiście podchodzi pod modding Cytuj Link to post Share on other sites
Warrk 5 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 A jak kotka teraz ? dalej sie placze kolo pieca czy to oczoj***e swiatlo ja skutecznie odstracza ? P.S. Fajny zestaw LC, ale najbardziej z twojego pieca podoba mi sie... zasilacz od Ci7 odstrasza mnie pobor pradu, AMD integracja kontrolera lepiej wyszla IMO, nie wspominajac o chlodnych chipsetach nawet Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 jeszcze coś podrzuć , zbliżenia jakieśA jakie mają być ? moge zrobić ale to już jutro za dnia. A jak kotka teraz ? dalej sie placze kolo pieca czy to oczoj***e swiatlo ja skutecznie odstracza ?Jej to wsio ryba, nic nie uszanuje Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Fajnie wygląda MJ te 308W to podczas idle czy jakiś stresik zapuściłeś?? To już rzeczywiście podchodzi pod modding Cytuj Link to post Share on other sites
DIXON 4 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Ale choina , ale tak to fajnie. Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 MJ te 308W to podczas idle czy jakiś stresik zapuściłeś??To jest idle, ale jak wierzyć w pomiary (wątpliwe) tego Zalmana to w 3DMark06 miałem maxa i wybiło mi 470W. Wentyl w zasilaczu to chyba stoi a jak wsadze tam łape to zimno jak choroba, znaczy odpoczywa. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Zapuść Prime'a i Furmarka - ciekawe jaka wtedy będzie konsumpcja? Jak możesz to zrób zdjęcia jak będzie widno . Cytuj Link to post Share on other sites
Ciciek 0 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 ciciek - co dodać?? I jak to sprowadzałeś?? Pojechałeś sobie na wycieczkę?? czy kuriersko jakoś?? Liczyłeś różnicę między zakupem w polsce a usa?? chodzi mi o to, ile na czysto mozna zaoszczedzic dodać podatek trzeba sprzęt kupiłem w usa i przywiozłem w walizkach w tym roku też obudowę sobie tam kupiłem i wysłałem paczką wyszło i tak taniej niż u nas Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Jak możesz to zrób zdjęcia jak będzie widnoOczywiście, rano będą nowe fotki. Zapuść Prime'a i Furmarka - ciekawe jaka wtedy będzie konsumpcja?Więc tak, Prime95 + Furmark Stability Test (1600x1200, 16xMSAA) to równiutkie 550W i bardzo miłe ciepełko bijące od budy. Bardzo fajne jest to że jak wyłącze stres to temperatura migiem wraca do wyjściowej. W zime będe miał wielką pocieche z PC-ta no i kot też Cytuj Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 A jakie mają być ? moge zrobić ale to już jutro za dnia.zbliżenia na blok, mateczkę, chłodniczkę, dyski, złączki w miarę możliwości wyłącz te katody, bo trochę mało widać ale jeśli to dużo zachodu to niech świecą Aluminiowy rez jest wg ciebie lepszy od zwykłego?? Ciciek - jeszcze jedno pytanko - a ile podróż sama w jedną i drugą stronę kosztuje i czy dużo przy tym papierkowej roboty?? PS. thx za wyczerpujące informacje Cytuj Link to post Share on other sites
studencikus 0 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 a ile podróż sama w jedną i drugą stronę kosztuje i czy dużo przy tym papierkowej roboty?? wizy "mieli" "zniesc" a ceny biletow masz na www ???? Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 w miarę możliwości wyłącz te katody, bo trochę mało widaćTo wentyle Revoltec tak dają, pewnie je wymienie na coś bardziej konkretnego ale jeszcze nie teraz. Aluminiowy rez jest wg ciebie lepszy od zwykłego??Tego sie nie powinno robić !!! (mieszanie różnych materiałów np. miedż i alu) ale jak go tylko zobaczyłem to od razu sie w nim zakochałem i jak widać tak zostało. Dodatkowo schładza płyn za pomocą żeberek. http://zmjo2q.bay.livefilestore.com/y1pq_cjDP55m86EmhxVW2kA9AkZWwjMwZSyo4YocfKEbCqn-iG3TvAtJiQyDx17bqJeSdCSdIng42JY2B9Ddw8dVb_BSR9SFOLz/DSCF2808.png http://zmjo2q.bay.livefilestore.com/y1pPQwWaB2JY6gQiuHfxEa3DEC6hzbsD41K29556T7yyTOr1ld9UV7WRf4rGaYDS8A_DUfwp-rtZKJsgKBFPWYsv8dC3lkLWpuO/DSCF2814.png http://zmjo2q.bay.livefilestore.com/y1p5IWxsRnJCDYRuvKhxl9pZlfPT4yBKk6BWPzA6Egy7hAHsWNIBIpfh3A0hjqi1n2EdOUUztuGVR8cHEXWxcYRQ5Q36iakkYXy/DSCF2815.png http://zmjo2q.bay.livefilestore.com/y1p0uBytz5Qr0--TFaMvOK-1XTVzbNw8sREp6UzMMqWOrD0fDapMmoItgI3GKFk7b9EbhGtP2iP-zUnT0ptHuVh2oiH3TAaVSEK/DSCF2820.png http://zmjo2q.bay.livefilestore.com/y1p_LwBK03PykHPMOPzxL84kVm6cSyX9dHZXG_83JRVTSKc-hh2hCPNGgTn0EhUspImue63mRG-MBYYTYD7UjLVeJz3mJyykThh/DSCF2826.png http://zmjo2q.bay.livefilestore.com/y1pM_CyO7ljLXRE6E3knznjZBP-ZjhHAF7iC7H6pz8gS2e_R6Wogp6EKZoBYY3GAff9YLlUHc_jHdsRp8q3gJEq5t9siPyf27lv/DSCF2828.png http://zmjo2q.bay.livefilestore.com/y1pOa3UIuDsyNiI16wjBZL78pr4CWfCg2GSlWKnjFqMDand90SG8RlL0s7gRGBOkYMCWCHRk7VcGsoFxPkp--mjx6Ql5yWGWXAj/DSCF2830.png Żle sformatowałem fotki ale już mi sie nie chce poprawiać, wybaczcie Cytuj Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Że nie wolno mieszać to gdzieś wyczytałem super to wygląda dzięks za foteczki Studencikus - może i jest w necie ale wolę z pierwszej ręki, zresztą cena podawana przez nich przeważnei jest bez opłat jakiś lotniskowych itd. ewentualnie zostaje prom Cytuj Link to post Share on other sites
Sebool_uk 0 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 No multi muszę przyznać, że super to wygląda dobra robota tak jak pisałeś powyżej przydało by się zmienić coolery na coś mniej rażącego polecam Ci Gelid'y zielone Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 polecam Ci Gelid'y zieloneW cooling.pl mają tylko te http://www.cooling.pl/gelid-gamer-fan-w ... 51372.html ale zapytam czy mogą sprowadzić. W sumie to wcale nie muszą świecić bo jak by co to walne katode i też będzie OK. Cytuj Link to post Share on other sites
seryoga 0 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Szczerze to układ taki sobie. Węże zbyt długie, ta sprężynka na wężach wg. mnie też niepotrzebna, psuje tylko efekt, a węże o takiej długości załamywać Ci się nie będą, więc nie wiem po co to dałeś. Taka kolejna choinka i nic więcej. Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Węże zbyt długieA jak połączyć krótkimi ? ta sprężynka na wężach wg. mnie też niepotrzebna, psuje tylko efektTo rzecz gustu już od początku planowałem sprężyne a kolor zestawu miał grać z kolorami mobo i moim zdaniem jest OK. Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Dla mnie tu jest za dużo świecidełek, ale i tak jest świetnie Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Dla mnie tu jest za dużo świecidełek, ale i tak jest świetnie Już pisałem, wentyle Revoltec i tak wylecą i zasadze coś lepszego ale jak narazie mam inne wydatki. Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Dość fajnie, ale imo rzeczywiście mógłbyś nieco krótsze weże zrobić, bardziej powyginać w łuki. A jak z głośnością? Masz dość sporo wentyli, ten z tyłu to chyba zbyteczny jest? Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 @Andrzej Michalski Z tymi wężami to nie taka prosta sprawa przynajmniej nie u mnie, moja kanapeczka strasznie zieje gorącym powietrzem z wydechu (idle 71*C a stres do 98*C) więc musiałem to tak ułożyć żeby miało sens a nie dobry wygląd. Co do wentyli to mam tak : Chłodnica i tył > Revoltec Dark Green (1200 obr./min.) bez regulacji Przód 1 szt. (dyski) 2 szt. z boku > Scythe S-FLEX (1600 obr./min.) Revoltec stałe obroty a Scythe są ustawione na 900 obr./min a do testowania daje im maxa. Te zielone choiny zamienie na coś lepszego i pewnie dam jakiś regulator obrotów. A przód i boczek już sobie ładnie ustawiam tym Zalmanem. Dość fajnieDzięki tak naprawde mam jeszcze spore plany ale skoro wszyscy sie chwalą to ja też Ważne jest to że moge proca wykręcić ile tylko sie da. Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 szkoda tyko że to nie D0 Cytuj Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 MJ - a jak twoje plany wymiany grafiki?? nowe GTXy też zwodujesz?? Bloki zgodne z SLI to chyba nie problem Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 A tak wogóle jak chcesz kibel to jedź do "liroja" i s ekup Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts