DiamentoKWZ 3 Napisano 17 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Mam problem z działaniem powyższego zestawu. Kolumny są w trybie 6 chanel direct. Przy testach w Xonar audio center wszystkie kolumny działają. Problem pojawia się w grach oraz filmach nagranych w 5.1 - działają tylko przednie satelitki i sub. Karta i kolumny są nowe (2 miesiące). Problem pojawił się dwa tygodnie temu, wcześniej wszystko działało bez zarzutu. Mam najnowsze sterowniki do karty. Cytuj Link to post Share on other sites
Bulion 3 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 (edytowane) Jeżeli masz codec AC3Filter to wejdź w jego ustawienia i przestaw tam z 2.0 na 5.1. Jeżeli korzystasz z innych codeców polecam właśnie te które podałem. Sprawdź też czy masz dociśnięte jacki od karty. Spróbuj też przeprowadzić konfigurację windowsową głośników. Prawym na głośnik w tray-u, urządzenia do odtwarzania, prawym na głośniki i konfiguruj głośniki. Edytowane 18 Listopada 2011 przez Bulion Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Jak wciśniesz na pilocie TEST to też działa jak trzeba? Cytuj Link to post Share on other sites
DiamentoKWZ 3 Napisano 20 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Poszperałem trochę po forum asusa. Okazało śię, że jest to znany błąd. Panowie programiści nie kwapią się żeby ten błąd wyeliminować. Jest zmodowana wersja tych sterowników ale niestety nie działają u mnie. To są jaja żeby taka karta miała tak słabe wsparcie ze strony producenta. Cytuj Link to post Share on other sites
Leesiuu 538 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Powiem Ci że u mnie też się problemy pojawiły na Asusie DS... Kpina. Zmodowanych sterowników są 2 wersje poszukaj Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel ASUS Support 59 Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Jaki to materiał filmowy masz z dźwiękiem w formacie 5.1 i jest odtwarzany tylko jako stereo??? Co pokazuje np. VLC (Dźwięk -> Ścieżka dźwiękowa) ? Używam różnych Xonarów od ok 3 lat, problemu nie znam. Dotychczasowe pojedyncze zgłoszenia problemu okazywały się w praktyce związane z dźwiękiem zapisanym "jedynie" jako Stereo. Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 w takim razie na d1 w filmach mam także dźwięk stereo, chodź na interze miałem 5.1 po pod głosie kanałów. Czy Xonar ma w swoich sterownikach podobną opcję? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 jak masz źródło stereo to nie zagra ci 5.1, chyba że odpalisz klonowanie, co jest trochę bez sensu Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Tak, ale czy mógłbym używać 6 kanałów, nie 2? Cytuj Link to post Share on other sites
Leesiuu 538 Napisano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Jest poszukaj w zakładkach, ale i tak polecam zmodowane głośniki - nie ma z nimi ŻADNYCH problemów, a dźwięk jest lepszy )) i co najważniejsze bez problemów Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Poszukaj jak nie masz kompa. Z resztą szukałem i nie znalazłem nawet na kompatybilnych sterownikach miałem 2 kanały w WMP. Dopiero pod głos realteka działa. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts