Eklerek 642 Napisano 29 Października 2011 Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Creative Aurvana Live + dobra karta dźwiękowa typu Xonar D1. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość darkatraz Napisano 29 Października 2011 Udostępnij Napisano 29 Października 2011 (edytowane) Aha. Tylko, że słuchawki mają być do gry na kompie i słuchania muzyki. Właściwie to integra na płycie nie wystarczy? 200~260 za te słuchawki to nie dużo. Powiedz mi tylko jedno. Trzeba kabel w nich wymieniać? Edytowane 29 Października 2011 przez darkatraz Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 29 Października 2011 Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Karta dźwiękowa odpowiada za pozycjonowanie dźwięku. Integra to shit... CAL do muzyki będą genialne, do gier trochę gorsze, ale wciąż dobre. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 29 Października 2011 Udostępnij Napisano 29 Października 2011 (edytowane) Potwierdzam słuchawki po wygrzaniu w połączeniu z dobrą dźwiękówką grają świetnie. W filmach, grach czy muzyce sprawdzają się idealnie. Odkąd mam CAL nie włączam Mocrolabów solo 6c. Edytowane 29 Października 2011 przez rafal12322 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość darkatraz Napisano 29 Października 2011 Udostępnij Napisano 29 Października 2011 A kabel warto wymieniać na lepszy? Bo według audiofilów różnica jest odczuwalna. Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 29 Października 2011 Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Jak umiesz to wymieniaj. Jak nie umiesz to zapłacisz +100 za wymiane. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość darkatraz Napisano 30 Października 2011 Udostępnij Napisano 30 Października 2011 (edytowane) Czyli się nie opłaca. A te słuchawki są jakieś w miare Sony MDR-P80. Mam je już od kilku lat i zastanawiam się właśnie nad wymianą na nowe. Po namyśle i rozmowie z rodzicami. Doszedłem do wniosku, że części kupię we wrześniu. Czemu? W lutym tata dostaje 13 (jak ktoś pracuje w wojsku, policji lub straży pożarnej wie o co chodzi) i odłoży mi 1000 zł, w kwietniu mam 18 to trochę kasy wpadnie, w czerwcu tata idzie na emeryturę i dostanie odprawę. Tutaj odłoży mi 1500 zł, a lipiec, sierpień idę do pracy. Z tego kalkuluję, że we wrześniu będę miał ponad 4000 zł. Z tego zestawu zostanie tylko płyta główna (jaka jest różnica między EVO, PRO, a DELUXE i jaka jest najlepiej opłacalna względem jakość/cena?) i zasilacz Thermaltake TR2 600W (opcjonalnie mogę wziąć 700W). Do tego zestawu dojdzie: Intel Ivy Bridge GeForce GTX 600s SLI ps. Jeżeli kasy będzie nadwyżka to wymienię mobo (Xpredator zaczyna mnie denerwować bo ciutkę za wysoki jest) oraz chłodzonko na procka. Edytowane 30 Października 2011 przez darkatraz Cytuj Link to post Share on other sites
Eklerek 642 Napisano 30 Października 2011 Udostępnij Napisano 30 Października 2011 2 tyś za 2 miesiące pracy? To gdzie Ty chcesz pracować przez wakacje... W Warszawie w MC'u dostaje się 1300/msc(chyba, że na kasie to połowę tego ;p) i to jak nie jesteś pełnoletni ;p Chcesz czekać to czekaj. Do zobaczenia za rok Cytuj Link to post Share on other sites
Ethreivis 98 Napisano 30 Października 2011 Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Po co teraz ten temat pisałeś? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość darkatraz Napisano 30 Października 2011 Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Bo była możliwość zdobycia kasy ale nie wypaliło. Eklerek ja nie liczę zdobyć w wakacje 2000 zł. 2500 zł od rodziców plus do tego kasa z 18 bo jej nie będę wyprawiał. Może do czerwca będzie te ponad 3000 zł, a reszta to zroboty w wakacje. ps. Kumpel chce również zmienić części i kasy ma 3000 zł. To polecić mu ten zestaw za 2500 zł w moim poście? Lub czy co by dołożyć lepszego? Kumpel ogólnie to kompa ma tylko do gier i niczego innego. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts