R.I.P 8 Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Witam. Założyłem ten temat, ponieważ jestem w trakcie pisania swojej pierwszej mini recenzji, dlatego chciałem zapytać obeznane osoby w tym temacie o kilka rzeczy : 1. Jak zrobić tabelkę w stylu benchmarka - szaro-białe kolumny na przemian. 2. Czy mogę dawać hiperłącza? Jeżeli tak, to czy wystarczy, że w miejscu w którym mi pasuje wpisze kod w htmlu? 3. Jak mogę obadać wygląd mojej recki? Chodzi mianowicie o to, czy jak nacisnę "zapis i podgląd strony przed publikacją" będę mógł dalej edytować treść strony? Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 1) Otwórz recenzję redakcji gdzie znajduję się taka tabelka i zaznacz ją jak normalny tekst. Następnie wklej ją do edytora mini-recenzji (NIE tryb źródło, normalny wygląd) i następnie odpowiednio sobie wyedytuj zawartość. Wskazówka: Klikając prawym przyciskiem w dane miejsce tabeli możesz usunąć niepotrzebny wiersz lub kolumnę 2) Możesz dodawać hiperłącza klikając w ikonkę globusa (tam powyżej miejsca gdzie wpisujesz tekst) lub przełączając się w tryb "źródło" i wpisując w odpowiednie miejsce kod html. 3) Tak, dalej będziesz mógł edytować, wystarczy żę klikniesz na samym dole przycisk "popraw" Mam nadzieję, że pomogłem Jeśli tak, to kliknij przycisk "pomógł" obok przycisku "cytuj" poniżej tego tekstu Cytuj Link to post Share on other sites
R.I.P 8 Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Wielkie dzięki mICh@eL Oczywiście bez pochwały się nie obejdzie Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Właśnie szykuje przebudowę kompa i też chyba zrobię z tego mini-recenzję. Takie pytanie w sprawie zdjęć - jakieś ograniczenia do szerokości/wielkości?? Bo widziałem już, że kilka osób miało z tym problem, a nie wiem dokładnie o co chodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 maks 490x490, ale możesz zrobić z nich hiperlacza do wiekszych kopii Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 maks 490x490, ale możesz zrobić z nich hiperlacza do wiekszych kopiiDokładniej to maksymalna szerokość nie może przekraczać 490 px, wysokość jest bez ograniczeń. Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 A te zdjęcia muszą być w sieci (np. imageshake), czy mogą być przesłane bezpośrednio z dysku? Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Zdjęcia muszą być przesłane z dysku. Co najwyżej w pełnej rozdzielczości mogą znajdować się na serwisach podobnych do Imageshack. Cytuj Link to post Share on other sites
HemaN 8 Napisano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Podepnę się do tematu, ponieważ mam problem z dodawaniem zdjęć. Zamieściłem w recenzji zdjęcia o szerokości 490 pix, jednak są one wtedy dość małe i niewyraźne. W innych recenzjach po kliknięciu na zdjęcie otwiera się jego pełna wersja. Nie mogę wstawić linków z Fotosika czy Imageshack, ponieważ wtedy dostaję informację: "Wpis zawiera zdjęcia pobierane z innego serwera. Prosimy o dodawanie zdjęć przez panel edytora. Popraw swoją mini-recenzję aby móc ją zapisać". Dziwi mnie to, ponieważ w innych recenzjach są zdjęcia z Imageshack. Nie mogę dodać obrazków również przez panel edytora, ponieważ przy próbie załadowania zdjęcia z dysku dostaję komunikat: "the "GetFoldersAndFiles" command isn't allowed". Czy jest jakiś inny sposób na dodanie zdjęć do recenzji? Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Wystarczy że w obrazku w zakładce link podasz adres do obrazka na innym serwerze. Cytuj Link to post Share on other sites
HemaN 8 Napisano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Do mojej opublikowanej już mini-recenzji wkradł się błąd. Czy jest jakiś sposób, żeby zmienić treść już zatwierdzonego artykułu? Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Nie można, no chyba że redakcja będzie łaskawa i ci to zmieni. Cytuj Link to post Share on other sites
benchmarkpl 17 Napisano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Do mojej opublikowanej już mini-recenzji wkradł się błąd. Czy jest jakiś sposób, żeby zmienić treść już zatwierdzonego artykułu? jeśli jest to drobna poprawka, pisz do mnie i napisz co zmienić. jesli chcesz wprowadzić wieksze zmiany, wycofujemy recenzje i ze swojego profilu, w zakładce niezatwierdzone, możesz ponownie edytować recenzje Cytuj Link to post Share on other sites
wistler 0 Napisano 7 Września 2010 Udostępnij Napisano 7 Września 2010 "Wpis zawiera zdjęcia pobierane z innego serwera. Prosimy o dodawanie zdjęć przez panel edytora. Popraw swoją mini-recenzję aby móc ją zapisać". Dziwi mnie to, ponieważ w innych recenzjach są zdjęcia z Imageshack. Nie mogę dodać obrazków również przez panel edytora, ponieważ przy próbie załadowania zdjęcia z dysku dostaję komunikat: "the "GetFoldersAndFiles" command isn't allowed". Czy jest jakiś inny sposób na dodanie zdjęć do recenzji?Podobna sytuacja jak wyżej. Poprzez opcję: "Link" dostaję odnośnik do zdjęcia, nie widoczny obrazek. Ktoś z redakcji może wyjaśnić sytuację z brakiem dostępu do serwera? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts