lukas454 0 Napisano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Witam mam dysk WD starszy model, nie używałem go ostatnie czasy, dzisiaj zamontowałem do komputera jako drugi dysk i po sprawdzeniu dysku w HD Tune ,pojawił mi się komunikat (temperatura dysku jest krytyczna czy coś tego typu) Screen: http://img146.imageshack.us/i/temppjj.jpg/ Po około 20-30 minutach temp. dysku okolo 44-45*C Czym to może być spowodowane czy to normalne w starszych modelach ? Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Normalna sytuacja w starszych WDkach (w tych nowych dużo nie poprawili), jeżeli możesz zastosuj wentylator, który chłodziłby dysk. Cytuj Link to post Share on other sites
lukas454 0 Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Ok. dzięki za info. Szkoda by było pakować na niego jakieś dane które póziniej bym stracił. Dzieki. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts