MartinMartinN 16 Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Witam:) Dzisiaj zakupilem myszke Logitech G700, niestety moja stara podkladka pod mysz kompletnie nie nadaje sie do tego rodzaju myszki, czy mozecie polecic jakas podkladke specjalnie wyprodukowana pod ta mysz ( nie duzej wielkosci najlepiej)???? I jeszcze jedno, zauwazylem ze szybkosc kursora myszki na max jest wolniejszy od zwyklej myszki ktora mialem wczesniej czy to jest zabieg celowy czy kwestia dobrej podkladki? pozdrawiam:) PS. Predkosc kursora juz obczailem,okazalo sie ze myszka oprocz oprogramowania ma jeszcze 3 przyciski odpowiedzialne za predkosc kursora:) To jaka podkladke polecacie? Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Ja do swojej G700 mam Roccat Sota, mysz lata po niej jak po lodzie. Do tego podkładka bardzo dobrze klei do biurka i nie ma szans jej poruszyć 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MartinMartinN 16 Napisano 21 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2011 ooooo wyglada fajnie, a powiedz mi jeszcze jesli mozesz , gora podkladki z czego jest wykonana? Jakies jeszcze propozycje? Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Górna warstwa składa się z tworzyw sztucznych o ziarnistej strukturze 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MartinMartinN 16 Napisano 21 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2011 ok, kupuje w takim razie skoro polecacie, chyba ze jeszcze warto sie zastanowic nad inna podkladka? Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 (edytowane) jeżeli mogę coś dodać od siebie:To nigdy bym nie zapłacił 70 zł za podkładkę.Mam zwykłego szmaciaka za 5zł i jest dobry Edytowane 21 Października 2011 przez Dementor Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Można ją też taniej kupić http://allegro.pl/podkladka-roccat-sota-dla-graczy-super-cena-wys24h-i1874444076.html Cytuj Link to post Share on other sites
MartinMartinN 16 Napisano 21 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2011 jeżeli mogę coś dodać od siebie:To nigdy bym nie zapłacił 70 zł za podkładkę.Mam zwykłego szmaciaka za 5zł i jest dobry tez mam szmaciaka i tez zawsze mialem podobne podejscie ale jednak do tej myszki g700 potrzebny inny rodzaj podkladki bo ta nie jest stworzona dla niej i nie dziala tak super jak np na zwyklym blacie od stolu... Cytuj Link to post Share on other sites
Hans Olo 92 Napisano 23 Października 2011 Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Ja używam vespuli razera też pod G700. Nie jestem żadnym maniakiem tej firmy, wprost przeciwnie, ale ta podkładka akurat do mnie przemówiła ze względu na ciekawy mix zastosowanych materiałów. Podkładka na długi czas i naprawdę bardzo dobra. Tak z ciekawości - Twój przycisk G10 działa prawidłowo? Tzn. zawsze i wszędzie, nie ma zmiłuj? Cytuj Link to post Share on other sites
MartinMartinN 16 Napisano 24 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Narazie z tego co sprawdzalem dzialaja wszystkie przyciski ale gralem tylko w Wiedzmina 2 bo myszke kupilem kilka dni temu, lada dzien konkretnie wykorzystam cala myche do B3 i wtedy bede wiedziec czy cos sie zacina ale na ten moment kazdy przycisk dziala bez zarzutu:) Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Dopiero od kilku dni tak na serio zacząłem używać G700 i moje pytanie brzmi jak zaprogramować poszczególne przyciski pod konkretną grę? Bo z poziomu gry się nie da Cytuj Link to post Share on other sites
lament 3 Napisano 19 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Dopiero od kilku dni tak na serio zacząłem używać G700 i moje pytanie brzmi jak zaprogramować poszczególne przyciski pod konkretną grę? Bo z poziomu gry się nie da Zainstaluj Setpoint'a Cytuj Link to post Share on other sites
Thorin49 12 Napisano 19 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 (edytowane) W SetPoint możesz podpiąć profile myszy pod konkretne gry/programy. W ustawieniach przycisków masz coś takiego jak "Przypisanie funkcji klawiszy" czy jakoś tak. Możesz w ten sposób pod dowolny przycisk podpiąć dowolny klawisz/skrót klawiszowy. Ja w ten sposób w G9 podpiąłem pod dwa przyciski pod kciukiem R (przeładowanie) i F (atak wręcz), pod rolką mam 1 i 3 (zmiana broni). Edytowane 19 Listopada 2011 przez Thorin49 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 21 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 (edytowane) No dobra mam stworzony profil i jest zakładka z przyciskami i z boku jest lista z funkcjami do przypisania pod konkretny przycisk. Ale gdzie są funkcje typowo używane w grze, trzeba je jakoś dodać czy co? Bo w opcjach gry w ogóle nie można skonfigurować tych przycisków Doszedłem z tym do ładu, nie działało bo w zakładce przełączanie profilów było zaznaczone automatyczne przełączanie A teraz inne pytanie, to przełączanie profilów to działa na takiej zasadzie że ta jedna świecąca pomarańczowa dioda to pierwszy profil, dwie to drugi itd..? Edytowane 21 Listopada 2011 przez rafal12322 Cytuj Link to post Share on other sites
Thorin49 12 Napisano 21 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Ja tak mam w Logitech G9 (do tego mogę sobie kolory do każdego profilu przypisać), więc w G700 też tak powinno być. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts