muvids 0 Napisano 14 Października 2011 Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Dzisiaj postanowilem przeczyścić starego laptopa mojej siostry. NIe mialem sprężonego powietrza wiec odkreciłem tylnia czesc obudowy zeby zobaczyc ile nazbierało sie tam kurzu. Wyciągłem z za radiatora 0,5 cm plaster kurzu I zamknolem pokrywę. NIestety po tym "zabiegu" nie udało mi sie uruchomic komputera do pulpitu. Po powitalnym ekranie, ukazał sie napis uruchamianie sytemu i blue screen. Jakieś pomysły co sie moglo stac ? Moze ktos wie jak zatrzymac z poziomu biosu automatyczny restart systemu. wtedy mozna by cos wywnioskowac z blue screena. Cytuj Link to post Share on other sites
VMAX OC 5 Napisano 14 Października 2011 Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Mogłeś troszkę obruszać radiator, i może on nie przylegać dokładnie do pasty i jakiegoś chipsetu w środku. Cytuj Link to post Share on other sites
muvids 0 Napisano 14 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ale to chyba by sie komputer uruchomil. Dopiero po czasie by sie wyłączył awaryjnie. Dlatego ze radiator, rurki zle odprowadzały ciepło Cytuj Link to post Share on other sites
Jamnik 8 Napisano 14 Października 2011 Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Ładuję ci się BIOS czy nic? Może odłączyłeś coś niechcący. Spróbuj odpalić bez dysku Cytuj Link to post Share on other sites
muvids 0 Napisano 15 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2011 bios sie laduje. Pokazuje ze wszystko jest podlaczone. Bez dysku tez odpalalem. Wsadziłem go do mojego pc zeby sprawdzic czy dziala i działa Jest jakis sposob na zatrzymanie bluee screena z poziomu biosu ? Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 15 Października 2011 Udostępnij Napisano 15 Października 2011 (edytowane) Spróbuj odczytać z blue screen'a po STOP 0x.... ten ostatni numer. np. 0x00000B0. np.zrób fotke zatrzymać tego chyba się nie da. Edytowane 15 Października 2011 przez wormadam Cytuj Link to post Share on other sites
nao580 0 Napisano 15 Października 2011 Udostępnij Napisano 15 Października 2011 podczas ładowania klikasz f8 i wybierasz coś w stylu "wyłącz automatyczny restart po błędzie systemu", po ponownym uruchomieniu powinieneś ze spokojem odczytać kod błędu Cytuj Link to post Share on other sites
muvids 0 Napisano 15 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2011 problem zażegnany dlaczyłem dysk wszystkie wazne dane wrzucilem na pc i sformatowałem kompa ;] Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts