Cosmos 0 Napisano 9 Października 2011 Udostępnij Napisano 9 Października 2011 (edytowane) Czy warto kupić Corsair Carbide 400R Czarna i czy gdy dołoże dodatkowe wentylatory to bedzie się grzała? Edytowane 9 Października 2011 przez Cosmos Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 9 Października 2011 Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Nie powinna, a jaką tam chcesz konfigurację włożyć? Cytuj Link to post Share on other sites
Cosmos 0 Napisano 9 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2011 To zależy: -Bulldozer, wodne chłodzenie, GTX 580 lub i7-2600k, GTX 580. lub i7-920, GTX 560Ti x2 SLI Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 9 Października 2011 Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Ja bym się chwilowo wstrzymał z tym Carbidem 400R bo może się okazać, że ma bardzo słabiutkie filtry w zestawie (w sensie takie jak w Graphite czyli prawie żadne) a tym samym trzeba będzie się liczyć albo z zakupem dodatkowych filtrów albo z czyszczeniem komputera raz w tygodniu...Poczekałbym w każdym razie na jakieś obiektywne recenzje bo jak pamiętam Graphite też na początku był polecany i zauroczył ludzi a potem się okazało, że tam jest więcej plastiku niż być powinno a filtry były chyba tylko po to aby owady nie wpadały do komputera Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 9 Października 2011 Udostępnij Napisano 9 Października 2011 t.luk ma trochę racji, jeszcze nie ma recenzji tej obudowy wię tak naprawdę nie wiadomo co w środku siedzi. To takie kupowanie kota w worku. W tej cenie wolałbym kupić takiego Arca, przynajmniej sprawdzona konstrukcja Cytuj Link to post Share on other sites
DiamentoKWZ 3 Napisano 20 Października 2011 Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Na techpowerup masz recke tej budy. Dostała wysokie noty. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 @ UP Chodziło Ci chyba o TechReport Jeśli ona dostała rekomendację bez solidnych filtrów przeciwkurzowym, to tym bardziej warty uwagi będzie Regnum L50 Mało tego, Corsair wygląda wręcz biedne na tle tego modelu od SilentiumPC Cytuj Link to post Share on other sites
UncleFester 34 Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Zamówiłem tego Corsaira , zobaczymy co jest wart . Cytuj Link to post Share on other sites
DiamentoKWZ 3 Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Recka techpowerup: http://www.techpowerup.com/reviews/Corsair/Carbide_400R/1.html Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 24 Października 2011 Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Lol, jak 9,6 /10 dostała obudowa bez dobrych filtrów (i bez filtrów na górze) to Regnum L50 dostałby nawet więcej Cytuj Link to post Share on other sites
VALDI 0 Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Witam. Drobna aczkolwiek istotna uwaga dotycząca R 400.Wszędzie podawane są złe wymiary szerokości tej budy .Ponieważ nikt się nie zastanowił nie sprawdził tylko przepisują bzdury. Które nie uwzględniają wytłoczeń bocznych ścian. Po uwzględnieniu wytłoczeń szerokość nie jest 20,5 cm ,a 25cm .I to jest istotna różnica .Ja kupiłem i się na tym przejechałem muszę przerobić biurko bo buda się nie zmieści na szerokość w miejscu do tego przeznaczonym. Niestety teraz za późno na wymianę. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 O kurdę, ale fftopa...Może napisz w tej sprawie do supportu Corsair? Cytuj Link to post Share on other sites
Yuman 12 Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 No właśnie, świetna buda, ale słabe filtry, albo ich brak. Mnie interesuje wersja 500R, ale ma z boku ogromną ścianę z siatki metalowej i nie ma jak założyć tam jakiegokolwiek filtra ;/ Myślałem o Regnum L50, ale musiałbym wpakować sporo kasy w dobre wentylatory, a 500R ma 4 wiatraki w standardzie i miejsce na dołożenie trzech 120/140 mm, co by mnie urządzało. Ale co mi da kupienie filtrów, skoro nie ofiltruję tego boku... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Zwymair ten bok i spbrój coś dopasować z filtrów, które są do dostania Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts