tarantula1910 0 Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Witam, LG 42LW4500 czy warto ?? TV 3D go kupic ?? Czy trzeba miec okulary do niego ?? Czy mozna ogladac tv/analogowa i z cyfry ?? jest mozliwosc w takim tv przelanczania na ten tryb ( 2 D ) ??Czy ktos ma jakies doswadczenie z tv 3D Cytuj Link to post Share on other sites
oolloo 7 Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 (edytowane) "Telewizor LED Cinema 3D LG 42LW4500 to doskonałe zastosowanie innowacyjnej technologii Cinema 3D. Unikalne zalety technologii Cinema 3D pozwalają na oglądanie trójwymiarowego obrazu uzyskanego zarówno z nośników 3D (np. BluRay 3D), jak i z dowolnego materiału 2D (z anteny TV, płyty DVD, dysku USB itp.), przy wykorzystaniu prostych i tanich okularów polaryzacyjnych." Wszystko zamyka się w tym zdaniu z oficjalnej strony LG. Czy warto? Nie wiem, ale jakbym miał kupować jakiś TV, to bym wybrał LG Cinema 3D. "Normalny" obraz jest domyślny np. z kablówki i dopiero jak chcesz oglądać 3D, to wybierasz odpowiednią opcję i na bieżąco Ci się konwertuje. P.S. Masz dwie pary okularów w zestawie. Jakby było mało można dokupić ~30zł. Źródło cytatu: http://www.lg.com/pl/tv-audio-video/telewizory/LG-3d-tv-42LW4500.jsp Edytowane 25 Września 2011 przez oolloo Cytuj Link to post Share on other sites
tarantula1910 0 Napisano 25 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Czy na tym TV mozna ogladac obraz 2D , a pozniej przelaczyć na 3d ?? Cytuj Link to post Share on other sites
pajdus6666 1 Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 JA POWIEM TAK to badziewie po pierwsze że LG po drugie że 3d tego 3d na pewno nie zobaczysz tylko ci łeb pęknie od okularów bo to okulary migawkowe i są lekko przyciemnione i jak sama nazwa wskazuje migawkowe - migają i po godzinie łeb masz jak tesco po 3 lepiej kupić lcd led dobry a za pół roku już będą dostępne urządzenia do lcd 3d za ok 350 zł więc nie warto kup coś lepiej z samsunga albo philipsa ponoć funaii daje 5 lat gwarancji i 0 martwych pixeli albo wymiana na nowy ale nie LG ramka odpadnie ci po pół roku bo się rozkleji Cytuj Link to post Share on other sites
radam5 215 Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 pajdus6666 jeżeli się nie znasz to nie pisz głupot. Od kiedy LG ma okulary migawkowe? LG stosuje okulary polaryzacyjne, więc nie ma tych efektów o których piszesz Cytuj Link to post Share on other sites
pajdus6666 1 Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 radam to sobie poczytaj zanim powiesz że ktoś sie nie zna http://www.multum24.pl/?zobacz=4052 najlepiej idź do sklepu i jak zobaczysz z okularami 3d to będzie dobrze bo ja patrzyłem i ciężko było mam kumpla w media i sobie moglem popatrzeć w okularach i tylko 3d zobaczyłem na sonym i to na grze . jak już to z wbudowanym 3d ale to już koszt 4000 ale i tak się nie opłaca lepiej kupić moduł 3d pod hdmi Cytuj Link to post Share on other sites
kaper666 10 Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Autor tematu pisze o modelu LG 42LW4500, na PASYWNEJ technologi. A okulary z linku są Aktywne Okulary do tego tv kosztują tyle http://allegro.pl/okulary-lg-cinema-3d-lw4500-5500-5600-acer5738-i1825148708.html I gwarantuje że po godzinie oglądania nie odczujesz że głowa ci pęka. Pozdro. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17836 Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 A tak szczerze, to napisz co chcesz oglądać w 3D ? Bo ja na razie to nie widzę nic sensownego dla tej technologii w domu. Cytuj Link to post Share on other sites
tarantula1910 0 Napisano 30 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2011 <div>Pytanie kierowane do posiadaczy tego tv :</div> <div>1. jak wyglada ogladanie meczów w 2d</div> <div>2. jak wyglada ogladanie meczów w 2d przenkorwentowanych na 3d ( na z cyfry + )</div> <div>3. jak wygladaja filmy akcji 2d/3d </div> <div>4. czy widzicie jakies wady tego modelu ( oprócz wi-fi )</div> <div> </div> <div> </div> <p> </p> <div style="font-family: 'Helvetica Neue', Arial, Verdana, sans-serif; font-size: 14px; color: rgb(34, 34, 34); background-color: rgb(255, 255, 255); "> <p>Czy w tym TV podlanczajac np : dysk przez usb mozna nagrywac programy na pilocie widzialem REC . czy ten model posida taka funkcje ??</p> </div> Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 pajdus6666 jeżeli się nie znasz to nie pisz głupot. Od kiedy LG ma okulary migawkowe? LG stosuje okulary polaryzacyjne, więc nie ma tych efektów o których piszeszKolega ma rację LG cinema ma okulary polaryzacyjne,ale drugi kolega też ma rację mówiąc że LG to szajs. W LG ładne mają obudowy,ładny obraz ale sypią się zaraz po gwarancji,a często nawet kilka razy przed. Cytuj Link to post Share on other sites
pajdus6666 1 Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 te co podałem w linku np nie były polaryzacyjne a jak ktoś kiedyś olądał 3d to wie ze szkoda kasy i szajs bo to całe 3d jeszcze można powiedzieć raczkuje Cytuj Link to post Share on other sites
dziadeksley 3 Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Sony - sharp, coś sobą prezentują, w grach i filmikach demo zrobionych pod daną markę i tyle. A okulary polaryzacyjne polecam ale...... wędkarzom. Tam jest widać rybki pływajace w wodzie, fajny bajer, jest na co popatrzeć. Sm mam na szkłach Polaroida i polecę. Reszta to kwestia czasu. Jesli uważacie, że nie mam racji, no cóż, na razie nic mnie nie przekonało. Odczuwam mieszane uczucia oglądając i słuchając zachwalania ze strony sprzedawców. Cytuj Link to post Share on other sites
kaper666 10 Napisano 1 Października 2011 Udostępnij Napisano 1 Października 2011 LG ładne mają obudowy,ładny obraz ale sypią się zaraz po gwarancji,a często nawet kilka razy przed.To że się dany telewizor sypie, jest nawet w pro topowych modelach różnych marek. Mam masę znajomych co maja LG i jeszcze się im nic nie posypało. Ja osobiście nie jestem zwolennikiem ani przeciwnikiem LG. te co podałem w linku np nie były polaryzacyjneAle autor tematu pisze o pasywnym 3D, więc po co mieszać A okulary polaryzacyjne polecam ale...... wędkarzom.Są zwolennicy i przeciwnicy 3D, jedni widzą a i inni nic nie widzą. Ja akurat jak bym miał kupować tv 3d to od 50 cali, bo tylko od tej wielkości potrafię doskonale zobaczyć głębie i co przez to mi się to podoba tylko że ktoś chce kupić topowy model to na 3D jest skazany. Nie tak dawno temu planowałem kupić Panasonic VT30, nie z powodu 3D ale samego obrazu w 2D, który był naprawdę doskonały, podobnie jest z LCD z full podświetleniem, który nawet nie można do edge led porównać, ale to wszystko były już tv 3D. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
pajdus6666 1 Napisano 2 Października 2011 Udostępnij Napisano 2 Października 2011 zresztą radze się zastanowić czym jest sama polaryzacja i co to ma do 3 d bo ja nie wiem to tylko skupianie / rozpraszanie światła w danej płaszczyźnie i tylko prostopadle do fali czyli jak napisał dziadeksley na ryby albo do auta heh tylko te są lepsze bo maja filtr uv a te do tv to badziew . ale i tak nie mam racji bo ktoś kto nie widział nigdy tv 3d zaraz będzie mądrzejszy bo mu ktoś powiedział heh Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts