Skocz do zawartości

"Karczma Pod Rozpalonym Radiatorem" otwarta 22:00-6:00

Recommended Posts

Niestety niestabilne jest do 4.3ghz.Po krótkim teście wywalało mi błędy.Nie wiem może chwilowe podniecenie nowym MOBO.Zostaje 4ghz.I tak już więcej nie potrzebuję.Zmniejszyłem do 4.2 ale też wywalało.To przez RAM.Nie są przystosowane do czegoś takiego.Może kiedyś jak kupię lepsze pamiątki to spróbuje :oops:

Tą spire to zawiasy w drzwiach nasmaruj lepiej. Śmieć jakich mało - ciężko się ściąga to to potem, ogólnie dziwną konsystencję ma po rozgrzaniu. Chyba, że na pastę w wersji selekt trafiłeś. :P

Najwyzej bede sie z nią pierd :co: lił, w koncu co to za test coolera bez testu pasty do niego dolaczonej :P

Najwyzej wycisne calosc na boxa i nie starczy na Eclipse II to oszczędze sobie taki test :P

Btw. Jak ja sie musialem męczyć ze ściągnięciem tego czegoś między coolerem na grafie a rdzeniem :P Pastą bym tego nie nazywał, to coś sie ciężko zdrapywało nawet ostrymi narzędziami (z coolera, żeby nie bylo, że po rdzeniu tak masakrowałem :P ). Twarde jak japiernicze.

No i jeszcze beda na koncu testy Eclipse II z jednym wentylem firmowym, dwoma (bo az dwa dołączyli :) ), a potem z jedna i dwoma selektami, a jak mi sie zachce to jeszcze z roznymi zestawami wentyli w budzie, chociaż to już materiał na kolejną recke (ulozenie wentyli w gladusie do jakosci chlodzenia :D). Dobry pomysl, jak beda pasty wygrzane w weekend to jak znajde chwile to pobawie sie :D

W takim razie w planach kolejna recka sie szykuje :D

Juz widze jak mi sie bedzie chcialo w weekend po kursie na prawko te testy robic :P

@Edit:

Up, ta, dobra. Nawet bardzo :)

Kurde, zamiast robic fize i uczyc sie siedze na forum. Chociaż, czemu mnie to nie dziwi? :P

@kubbak

właśnie największą zaletą STG1 wg testów jest głównie to, że nie schnie. No i jeszcze to, że nie ma wad. :co: widzę, że w tym teście wyżej wklejonych to tylko jest potwierdzone.

@juggler

dlatego, że ma pędzelek, że jest wydajna, że trzyma niskie temperatury, że starcza jej na długo, że nie wysycha, że cena nie jest wygórowana. Nie wiem co jeszcze.

Kubakk ale w oc mam je ustawione na 800mhz dlatego nie mogę więcej dać bo wysypują się błędy.Mam 1066 fakt, ale jakbym miał standardowe 2,4ghz.Przy OC zmniejszam kosztem większej stabilności

No hookie ja też się z tym nie spotkałem ale dużo ludzi się na to skarży, że po 2-3 miesiącach mają kamień na procku.

Mixtape nie pogrążaj się już, skoro nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Twój cep nie widział nigdy tych 4GHz na milion procent.

Kubakk-Czy sądzisz, że ja kłamie?.Raczej nie.Wiem o czym piszę.Oto nie musisz się bać.Fakt jest taki, że jak dostałem płytę to pierwsze co zrobiłem to wykręciłem te 4.3ghz.5 min w teście i po jabłkach.Dałem 4.2 to samo.Wiedziałem, że coś takiego może uszkodzić procesor a kasy na zamianę raczej nie mam.4 ghz ledwo wyciągałem na poprzedniej płycie.Były małe błędy co 2 góry 3 minuty ale to nic nie zagrażało CPU czy płycie.Temperatury to samo.Teraz gry mam nowe mobo błędów już nie mam a więcej wykręcać Quada po prostu się boję i tyle.Nie chcę go uszkodzić.Jakbym miał jakieś wodne chłodzenie i dużo lepszą płytę to bym jeszcze próbował.Te 4ghz mi starczą i przy takim wyniku zostanę.Pozdrawiam

Lopez mój E4500 nigdy nie dobił do 4GHz, max "stabil" to 3762MHz, SPi 1M liczył przy 3.8GHz, a startował przy 3.81GHz a wszystko to powyżej 1.8V.

Mixtape - tak, twierdzę, że wciskasz kit jakich mało.

Pokaż SS chociaż z CPU-Z z tym 4.3GHz albo OCCT/Prime95 z 4GHz. Inaczej to możesz takie bajki kolegom opowiadać. :co:

Lopez mój E4500 nigdy nie dobił do 4GHz, max "stabil" to 3762MHz, SPi 1M liczył przy 3.8GHz, a startował przy 3.81GHz a wszystko to powyżej 1.8V.

Mixtape - tak, twierdzę, że wciskasz kit jakich mało.

Pokaż SS chociaż z CPU-Z z tym 4.3GHz albo OCCT/Prime95 z 4GHz. Inaczej to możesz takie bajki kolegom opowiadać. :co:

W tym momencie mnie prowokujesz.I właśnie dlatego nie będę nic pokazywał bo jeszcze bardziej będziesz prowokować.Jak masz zły dzień to zmień temat i tyle
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...