Skocz do zawartości

Jaką/którą GTX 275 wybrać ??

Recommended Posts

sie kloca sie :rotfl:

a sprawa jest prosta : CF jak ktos chce miec susarznie w domu i jedna mocna karta jak jej nie chce miec.. no i po co teraz robiz z dwoch slabszych cf , jak pozniej bede mogl zrobic z dwoch mocniejszych sli ??

A te kilka klatek teraz na cf czy kilka punktow w smarkach wiecej to mnie nie obchodzi..

60W roznicy to calkiem sporo biorac pod uwage ze komp jest wlaczony 12 godzin dziennie !( z 80% czasu pod ciaglym obciazeniem )

Fanboye/Neokids i tak nie zrozumieja ale w sumie i tak w zyci to mam :o

http://icomp.pl/produkty.php?sid=karty_graficzne-1249

I niczego więcej Tobie kolego nie będzie trzeba

widzialem tansze :rotfl:

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... /6141.html

ty lopez naprawdę ciemny w tych sprawach widze jesteś. Wydumane problemy? Piszę o podstawowych problem konfiguracji cf/sli a ten z tekstem że problemy wymyslam, nie no rece opadają.Jak dla ciebie nie ma róznicy pomiędzy 400 a 460 to ci napradę współczuję. Rodzice cię do szkoły nie wysłali?

testy i porownania benchmarka - pisane przez dzieci dla dzieci to nawet nie sa nigdy zadne testy tylko zbieranina roznych wynikow polaczona jakim wykresem - nawet szkoda zagladac nie mowiac o czytaniu

poszukaj w powazniejszych serwisach - testy uzytkownikow be. mozna sobiie z regoly wsadzic w..

http://www.guru3d.com/article/radeon-hd ... formance/1

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... /6141.html

ty lopez naprawdę ciemny w tych sprawach widze jesteś. Wydumane problemy? Piszę o podstawowych problem konfiguracji cf/sli a ten z tekstem że problemy wymyslam, nie no rece opadają.Jak dla ciebie nie ma róznicy pomiędzy 400 a 460 to ci napradę współczuję. Rodzice cię do szkoły nie wysłali?

testy i porownania benchmarka - pisane przez dzieci dla dzieci to nawet nie sa nigdy zadne testy tylko zbieranina roznych wynikow polaczona jakim wykresem - nawet szkoda zagladac nie mowiac o czytaniu

poszukaj w powazniejszych serwisach - testy uzytkownikow be. mozna sobiie z regoly wsadzic w..

stary sorry ale po prostu jestes dla mnie glupi i na dodatek nie znasz angielskiego a wrzucasz linki do angileskich stron z data tak wczesna, ze juz zapomniane sa te strony przez serwer na ktorym leza !!

Temat byl prosty : jaka 275 wybrac zeby byla jak najbardziej cicha a Ty mi tu wyjezdzasz ze swoimi "krosfrajerami"

W du**e mam ze maja trzy miliony klatek / s zamiast 100 przy GTX275,

zuzywaja w ch.. pradu, sa glosne, nagrzewaja obudowe i sa zupelnie niepotrzebne do grania w full hd..

Tylko takie dzieci neo jak Ty beda pisac kupujcie cf bo sa najmocniejsze a sami maja go**o w budzie i w glowie, i nie rozumieja ze roznica miedzy 100 a 500 klatek jest niezauwazalna i nie ma sensu sie w to pakowac !!

A jak Ci sie nie podobaja testy itp userow z benchmarka to ich nie czytaj ! zmien forum i truj du*e swoim fanboystwem innym !

Sorry chlopaki ale mnie koles od dluzszego czasu wnerwia tym calym ati tu i tam i bez sensu argumenty ze ati jest najlepsze ...

-----------------------------------

Z normalnej odpowiedzi :rotfl: :

polowanie na galaxy/msi czas zaczac :rotfl:

nie - bede trul du*e tobie bo sprawia mi to frajde tak samo jak Ty trujesz ja innym zawsze wmawiajac ze 4870 jest za******a

rowniez trujesz ja zachwalajac w koszmarnej cenie gtx 275

nie zachwalam CF bo zawsze polecam gtx260 a 275 jest nieoplacalne co jest widoczne wlasnie na przykladzie CF

du*e to Ty trujesz zachwalajac w koszmarnej cenie gtx 275

stary a gdzie ja to zachwalam ?? ja chce sobie kupic 275 i w d.. mam Twoje zdanie.. Chce ciche 275 i tyle, nie interesuje mnie czy jest lepsze/gorsze od cf4870/cf4850..

275 jest nieoplacalne co jest widoczne wlasnie na przykladzie CF

w zakupie moze nie ale pozniej w utrzymaniu napewno i zreszta jak pisalem wczesniej nie bede placil za to czego w grach nie zobacze..

nie - bede trul du*e tobie bo sprawia mi to frajde

spoko.. i tak w du**e Cie mam :rotfl:

No to co ja mam ci napisać lopez że cf jest super a takie artykuły to spisek przeciwko technologi? Podpinałem parę kart w cf w życiu i wiem o czym piszę. Teoretycznie pewne problemy mozna wyeliminować (temperatury, hałas) ale nie każdego stać na chłodzenie wodne. Gra ktoś w rozdzielczościach 1920 x 1200 i wyższych i ma kasę niech sobie kupuje, ja drugiej 4890tki nie dokupię (gdy stwierdzę że jest za słaba sprzedam, dołożę i kupię powiedzmy w lutym? coś nowego). Dlaczego? O tym juz pisałem. Dodam tylko że karty z 2gpu na pcb też szybko nie kupię (nie tylko dlatego ze jest droga). Prosty rachunek zysków i strat po prostu.

I tak jak pisze studencikus co mi z maksymalnego 120fps zamias 90 jak będe miał minimalny taki sam albo niższy o np. 3klatki?

studen.

glupku nie pisze tyklko do Ciebie bo to mijaloby sie z celem wielu uzytkownikow czyta rozne watki wiec nie jest tylko do autrora a ogolnie do wszyskich czytajacych - i niekoniecznie z waszej paczki wzajemnej adoracji

leon

w zyciu nie polecilbym dwoch 4890 ani zadnej obecnej x2 /295

zysk nie jest 120kl do 80kl tylko jest w postaci 40% wiekszej mocy obliczeniowej w nowszej bardziej wymagajacej grze przyda sie zysk z mocy a nie z liczenia starych klatek kiedys wbardziej wymagajacej grze moze sie przelozyc na 25 kl do 35kl

ta sama cena - duzo wieksza moc - niewiem czy jest o czym dyskutowac

glupku

dziekuje za komplement :rotfl:

i niekoniecznie z waszej paczki wzajemnej adoracji

o tu to sie bardzo grubo mylisz :o

glupku nie pisze tyklko do Ciebie bo to mijaloby sie z celem wielu uzytkownikow czyta rozne watki wiec nie jest tylko do autrora a ogolnie do wszyskich czytajacych

serio ? stary, naprawde ?? ale odkryles ameryke.. tylko nie wiem do czego to napisales :rotfl:..

lopez2 dlaczego Ty jesteś taki problematyczny...

nie nasza wina że masz trudny charakter, i być może jakieś problemy ze sobą przestań się sprzeczać i weź czasem przyznaj że się "pomyliłeś" i jednak "Ktoś" ma rację a nie "Ty"

ja ostatecznie czytałem sporo i sadzę że ten głupi palit z dwoma wiatrakami był by dobrym rozwiązaniem

pzdr studencikus !

junior

nie mam problemow nigdy, nie mam nawet problemow z przyznaniem racji

ale jak mam przyznac racje skoro ktos mi wmawia ze duzo wyzsza wydajnosc nie ma znaczenia - nie moge bo w to niewierze

co do chlodzenia budy przyznalem nie kazdy musi sie godzic nie kazdy ma warunki ale bzdury ze wydajnosc jest bez znaczenia to sa poprostu bzdury i nie moge napisac - ok masz racje

PS

a kto 1 polecal tego Palita? ile bylo szumu ze takie go**o az sie ludzie przekonali i to nawet kilka osob ze warto bo daleko mu do lipy

no chcialbym napisac Junior dobrze pisze ale ... no przeciez to nieprawda a jeszcze ktos przeczyta uwierzy i dalej taka wiesc w polske niosl bedzie - sa b.dobre w grach i daja duzy przyrost wydajnosci w stosunku do ceny jaka trzeba zaplacic za dane multi gpu

http://www.tweaktown.com/reviews/1768/l ... ndex2.html

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3501&p=1

ps

wszystkie nowe gry beda w pelni obslugiwaly multi

nie chce sli/cf bo mnie nie interesuje wieksza wydajnosc od 275 !!!

Masz duze problemy ze zrozumieniem to nie moja wina ...

-------------------------------------------------------

A ten palit to nie bedzie przypadkiem taki glosny jak gainward ( chociaz w sumie gdzies chyba czytalem ze nie jest taki zly :rotfl: )

podobno na gdy ustawi się go na 60% to temp. podskakuje najwyżej do 70stopni ale jest jeszcze odrobinę słyszalny gdy ustawisz go na 45 jest niesłyszalny i temp. skacze do 85stopni maks xD więc chyba 2 wentylatory dają sobie lepiej radę niż ten pojedynczy mikro wentylatorek. no chyba że masz kasę na gtx275 od Galaxy

GTX275 na referencie za bardzo nie pokręcisz, jeśli planujesz za pół roku-rok wymianę to spokojnie, referent ci spokojnie wystarczy :?:

Radka bym brał jedynie z vapor-xem, chociaż on też nie jest taki idealny (nie wypycha ciepłego powietrza poza obudowę, a tym bardziej jak ma zmniejszony wylot w porównaniu do 4870), jeśli masz dobrze wentylowaną obudowę to ten radek jest dla ciebie :D

tu masz test głośności http://www.behardware.com/articles/755-4/report-radeon-hd-4890-vs-geforce-gtx-275.html