studencikus 0 Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 sie kloca sie a sprawa jest prosta : CF jak ktos chce miec susarznie w domu i jedna mocna karta jak jej nie chce miec.. no i po co teraz robiz z dwoch slabszych cf , jak pozniej bede mogl zrobic z dwoch mocniejszych sli ?? A te kilka klatek teraz na cf czy kilka punktow w smarkach wiecej to mnie nie obchodzi.. 60W roznicy to calkiem sporo biorac pod uwage ze komp jest wlaczony 12 godzin dziennie !( z 80% czasu pod ciaglym obciazeniem ) Fanboye/Neokids i tak nie zrozumieja ale w sumie i tak w zyci to mam http://icomp.pl/produkty.php?sid=karty_graficzne-1249 I niczego więcej Tobie kolego nie będzie trzeba widzialem tansze Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... /6141.html ty lopez naprawdę ciemny w tych sprawach widze jesteś. Wydumane problemy? Piszę o podstawowych problem konfiguracji cf/sli a ten z tekstem że problemy wymyslam, nie no rece opadają.Jak dla ciebie nie ma róznicy pomiędzy 400 a 460 to ci napradę współczuję. Rodzice cię do szkoły nie wysłali? testy i porownania benchmarka - pisane przez dzieci dla dzieci to nawet nie sa nigdy zadne testy tylko zbieranina roznych wynikow polaczona jakim wykresem - nawet szkoda zagladac nie mowiac o czytaniu poszukaj w powazniejszych serwisach - testy uzytkownikow be. mozna sobiie z regoly wsadzic w.. http://www.guru3d.com/article/radeon-hd ... formance/1 Cytuj Link to post Share on other sites
studencikus 0 Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... /6141.html ty lopez naprawdę ciemny w tych sprawach widze jesteś. Wydumane problemy? Piszę o podstawowych problem konfiguracji cf/sli a ten z tekstem że problemy wymyslam, nie no rece opadają.Jak dla ciebie nie ma róznicy pomiędzy 400 a 460 to ci napradę współczuję. Rodzice cię do szkoły nie wysłali? testy i porownania benchmarka - pisane przez dzieci dla dzieci to nawet nie sa nigdy zadne testy tylko zbieranina roznych wynikow polaczona jakim wykresem - nawet szkoda zagladac nie mowiac o czytaniu poszukaj w powazniejszych serwisach - testy uzytkownikow be. mozna sobiie z regoly wsadzic w.. http://www.guru3d.com/article/radeon-hd ... formance/1 stary sorry ale po prostu jestes dla mnie glupi i na dodatek nie znasz angielskiego a wrzucasz linki do angileskich stron z data tak wczesna, ze juz zapomniane sa te strony przez serwer na ktorym leza !! Temat byl prosty : jaka 275 wybrac zeby byla jak najbardziej cicha a Ty mi tu wyjezdzasz ze swoimi "krosfrajerami" W du**e mam ze maja trzy miliony klatek / s zamiast 100 przy GTX275, zuzywaja w ch.. pradu, sa glosne, nagrzewaja obudowe i sa zupelnie niepotrzebne do grania w full hd.. Tylko takie dzieci neo jak Ty beda pisac kupujcie cf bo sa najmocniejsze a sami maja go**o w budzie i w glowie, i nie rozumieja ze roznica miedzy 100 a 500 klatek jest niezauwazalna i nie ma sensu sie w to pakowac !! A jak Ci sie nie podobaja testy itp userow z benchmarka to ich nie czytaj ! zmien forum i truj du*e swoim fanboystwem innym ! Sorry chlopaki ale mnie koles od dluzszego czasu wnerwia tym calym ati tu i tam i bez sensu argumenty ze ati jest najlepsze ... ----------------------------------- Z normalnej odpowiedzi : polowanie na galaxy/msi czas zaczac Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 nie - bede trul du*e tobie bo sprawia mi to frajde tak samo jak Ty trujesz ja innym zawsze wmawiajac ze 4870 jest za******a rowniez trujesz ja zachwalajac w koszmarnej cenie gtx 275 nie zachwalam CF bo zawsze polecam gtx260 a 275 jest nieoplacalne co jest widoczne wlasnie na przykladzie CF Cytuj Link to post Share on other sites
studencikus 0 Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 du*e to Ty trujesz zachwalajac w koszmarnej cenie gtx 275 stary a gdzie ja to zachwalam ?? ja chce sobie kupic 275 i w d.. mam Twoje zdanie.. Chce ciche 275 i tyle, nie interesuje mnie czy jest lepsze/gorsze od cf4870/cf4850.. 275 jest nieoplacalne co jest widoczne wlasnie na przykladzie CF w zakupie moze nie ale pozniej w utrzymaniu napewno i zreszta jak pisalem wczesniej nie bede placil za to czego w grach nie zobacze.. nie - bede trul du*e tobie bo sprawia mi to frajde spoko.. i tak w du**e Cie mam Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 No to co ja mam ci napisać lopez że cf jest super a takie artykuły to spisek przeciwko technologi? Podpinałem parę kart w cf w życiu i wiem o czym piszę. Teoretycznie pewne problemy mozna wyeliminować (temperatury, hałas) ale nie każdego stać na chłodzenie wodne. Gra ktoś w rozdzielczościach 1920 x 1200 i wyższych i ma kasę niech sobie kupuje, ja drugiej 4890tki nie dokupię (gdy stwierdzę że jest za słaba sprzedam, dołożę i kupię powiedzmy w lutym? coś nowego). Dlaczego? O tym juz pisałem. Dodam tylko że karty z 2gpu na pcb też szybko nie kupię (nie tylko dlatego ze jest droga). Prosty rachunek zysków i strat po prostu. I tak jak pisze studencikus co mi z maksymalnego 120fps zamias 90 jak będe miał minimalny taki sam albo niższy o np. 3klatki? Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 studen. glupku nie pisze tyklko do Ciebie bo to mijaloby sie z celem wielu uzytkownikow czyta rozne watki wiec nie jest tylko do autrora a ogolnie do wszyskich czytajacych - i niekoniecznie z waszej paczki wzajemnej adoracji leon w zyciu nie polecilbym dwoch 4890 ani zadnej obecnej x2 /295 zysk nie jest 120kl do 80kl tylko jest w postaci 40% wiekszej mocy obliczeniowej w nowszej bardziej wymagajacej grze przyda sie zysk z mocy a nie z liczenia starych klatek kiedys wbardziej wymagajacej grze moze sie przelozyc na 25 kl do 35kl ta sama cena - duzo wieksza moc - niewiem czy jest o czym dyskutowac Cytuj Link to post Share on other sites
studencikus 0 Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 glupku dziekuje za komplement i niekoniecznie z waszej paczki wzajemnej adoracji o tu to sie bardzo grubo mylisz glupku nie pisze tyklko do Ciebie bo to mijaloby sie z celem wielu uzytkownikow czyta rozne watki wiec nie jest tylko do autrora a ogolnie do wszyskich czytajacych serio ? stary, naprawde ?? ale odkryles ameryke.. tylko nie wiem do czego to napisales .. Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 lopez2 dlaczego Ty jesteś taki problematyczny... nie nasza wina że masz trudny charakter, i być może jakieś problemy ze sobą przestań się sprzeczać i weź czasem przyznaj że się "pomyliłeś" i jednak "Ktoś" ma rację a nie "Ty" ja ostatecznie czytałem sporo i sadzę że ten głupi palit z dwoma wiatrakami był by dobrym rozwiązaniem pzdr studencikus ! Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 junior nie mam problemow nigdy, nie mam nawet problemow z przyznaniem racji ale jak mam przyznac racje skoro ktos mi wmawia ze duzo wyzsza wydajnosc nie ma znaczenia - nie moge bo w to niewierze co do chlodzenia budy przyznalem nie kazdy musi sie godzic nie kazdy ma warunki ale bzdury ze wydajnosc jest bez znaczenia to sa poprostu bzdury i nie moge napisac - ok masz racje PS a kto 1 polecal tego Palita? ile bylo szumu ze takie go**o az sie ludzie przekonali i to nawet kilka osob ze warto bo daleko mu do lipy Cytuj Link to post Share on other sites
Jaszczur227 0 Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Crysis jest nudny na dłuższą metę i tyle wam powiem to taki niby benchmark do sprawdzania wydajności kart graficznych i ich dławienia Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 myślę że na dziś lepszym wyborem będą pojedyncze karty... bo cf/sli dobrze wychodzi tylko w benchmarkach narazie pzdr Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 no chcialbym napisac Junior dobrze pisze ale ... no przeciez to nieprawda a jeszcze ktos przeczyta uwierzy i dalej taka wiesc w polske niosl bedzie - sa b.dobre w grach i daja duzy przyrost wydajnosci w stosunku do ceny jaka trzeba zaplacic za dane multi gpu http://www.tweaktown.com/reviews/1768/l ... ndex2.html http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3501&p=1 http://www.guru3d.com/article/radeon-hd ... formance/1 ps wszystkie nowe gry beda w pelni obslugiwaly multi Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Panowie bez wyjazdów osobistych proszę, kolejne takie "pojedynki" będą karana ostrzeżeniami. Chcecie sobie coś udowodnić to PW/mail/GG i tam sobie "róbta co chceta". Cytuj Link to post Share on other sites
studencikus 0 Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 nie chce sli/cf bo mnie nie interesuje wieksza wydajnosc od 275 !!! Masz duze problemy ze zrozumieniem to nie moja wina ... ------------------------------------------------------- A ten palit to nie bedzie przypadkiem taki glosny jak gainward ( chociaz w sumie gdzies chyba czytalem ze nie jest taki zly ) Cytuj Link to post Share on other sites
Junior 2 Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 podobno na gdy ustawi się go na 60% to temp. podskakuje najwyżej do 70stopni ale jest jeszcze odrobinę słyszalny gdy ustawisz go na 45 jest niesłyszalny i temp. skacze do 85stopni maks xD więc chyba 2 wentylatory dają sobie lepiej radę niż ten pojedynczy mikro wentylatorek. no chyba że masz kasę na gtx275 od Galaxy Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Palit i Gainward są głośniejsze od referencyjnych coolerów ale też wydajniejsze. Przy 40% ten cooler już jest mocno słyszalny (ma jakieś 2k RPM). Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Tak to jest jak ktoś chce gf-a kupić. Jak byś chciał radeona nie było by takiego zamieszania. Cytuj Link to post Share on other sites
studencikus 0 Napisano 8 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 ale niestety ten 275 ma wieksza wydajnosc niz najmocniejszy radek ... ( przynajmniej statystycznie tak wychodzi z wiekszosci testow ) Cytuj Link to post Share on other sites
Yeske 0 Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 GTX275 na referencie za bardzo nie pokręcisz, jeśli planujesz za pół roku-rok wymianę to spokojnie, referent ci spokojnie wystarczy Radka bym brał jedynie z vapor-xem, chociaż on też nie jest taki idealny (nie wypycha ciepłego powietrza poza obudowę, a tym bardziej jak ma zmniejszony wylot w porównaniu do 4870), jeśli masz dobrze wentylowaną obudowę to ten radek jest dla ciebie tu masz test głośności http://www.behardware.com/articles/755-4/report-radeon-hd-4890-vs-geforce-gtx-275.html Cytuj Link to post Share on other sites
studencikus 0 Napisano 8 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Yeske spoko ale ja nie chce referencyjnej karty gtx/radek ani nie chce radka .. Chce cichego gtx'a 275 Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 chcesz, chcesz, tylko jeszcze o tym nie wiesz. Cytuj Link to post Share on other sites
Yeske 0 Napisano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 no to nie żydź kasy i kup galaxy takie moje zdanie. Chłodzenie wygląda na porządne i regulacje obrotów na pewno ma. Wykręcić też się coś da Cytuj Link to post Share on other sites
studencikus 0 Napisano 9 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 nie zydze a po prostu wole troszke poczekac i kupic taniej albo poszukac i kupic taniej .. narazie i tak mi sie nie spieszy Cytuj Link to post Share on other sites
Yeske 0 Napisano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 zaczekasz się na śmierć Zaraz wyjdą nowsze i będziesz czekał na nowsze Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts