raiders 2746 Napisano Piątek o 18:33 Udostępnij Napisano Piątek o 18:33 Co możecie polecić z myszek bezprzewodowych do PC w cenie do 150zl Obecnie siedzę na leciwej Dream Machines DM 1 PRO . Nie szukam wodotrysków lecz wygody ,precyzji . W oko w padła mi Genesis ZIRCON 500 Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano Piątek o 22:34 Udostępnij Napisano Piątek o 22:34 (edytowane) Kup przetestuj i jak będzie git to się ciesz z nowej myszki. Ja zawsze odradzam polecanie myszek. Dla mnie to bzdura. O ile rada nie dotyczy jakichś fckpów i wad fabrycznych tak polecanie myszek to nieporozumienie. Mysz ma leżeć w ręce. Tego żadne polecenia nie zapewnią. Mysz ma być dopasowana do Twojego chwytu, tego jak ruszasz ręką/nadgarstkiem. Tutaj niekiedy niuanse grają rolę. Edytowane Piątek o 22:38 przez wid3l3c Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano Niedziela o 08:28 Udostępnij Napisano Niedziela o 08:28 Do wielu myszek można się przyzwyczaić i nawet początkowe problemy z adaptacją do kształtu mogą zostać zniwelowane po kilku dniach. Ewentualnie kształt można sprawdzić i coś sobie dopasować na stronce https://www.eloshapes.com/Raczej wybrałbym myszkę o lepszych podzespołach kosztem idealnego dopasowania kształtów, bo do tego można się przyzwyczaić, a podzespołów już nie wymienisz, czy też funkcjonalności myszki. Mała waga dla mnie też była sporym gamechangerem, gdy przesiadałem się z G305 ważącej 99g na cokolwiek z wagą ~50g.Rozpatrując myszkę warto brać pod uwagę użyty sensor, switche, możliwość podłączenia (BT, 2,4GHz, kabel), wagę, no i kształt. Do tego oczywiście cena.W cenie podanego Genesisa możemy znaleźć lepsze myszki od VXE, AJazz, Attack Shark, gdzie będziesz miał lepsze switche i topowe sensory.Ten Genesis nie jest zły, ale w porównaniu do popularnego Attack Shark X3, którego można dorwać poniżej 20$.Sensor: 3325 (10000 dpi) vs 3395 (26000 dpi)Waga: 79g vs 49gSwitche: Kailh 4.0 vs Kailh 8.0Wymiary: 119x62x39 vs 119x61x40 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts