Lionel100 4 Napisano 10 Listopada Udostępnij Napisano 10 Listopada Witam, mam 6 letni tv o firmie sharp. I pytanie może ktoś doradzi mi jak może. Jeśli podłącze internet poprzez kabel to czy będę miał lepsza wydajnośc tv uzywając go poprzez funkcje internetowe?? czy nie bardzo?? jak do tej pory korzystam z wi fi Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 10 Listopada Udostępnij Napisano 10 Listopada WiFi jest szybsze, bo TV mają kartę sieciową maksymalnie 100Mb. Przez kabel warto połączyć jeśli TV jest daleko od routera i WiFi ma słaby sygnał. Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 10 Listopada Udostępnij Napisano 10 Listopada Posiadam stary Tv Samsung z 2014 roku ustawiony okolo 3 metry od routera.Po kablu polaczenie z internetem jest stabilniejsze i szybsze, po wifi czasem zrywa polaczenie i dluzej wszystko sie laduje. Sprawdz sobie predkosci po wifi i po kablu na swoim tv jakims speedtestem albo w aplikacji wbudowanej np. Netflix co jest lepsze w Twoim przypadku. Duzo zalezy jeszcze od tego w jakim standardzie wifi pracuje i obsluguje Tv i sam router. Wiadomo ze wifi jest wygodniejsze a za to kabel stabilniejszy - co kto woli. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 10 Listopada Udostępnij Napisano 10 Listopada U mie na kablu i WiFi jest tak samo pod względem działania - nie zauważyłem żadnej różnicy. W przeglądarce wbudowanej w telewizorze pokazuje szybsze prędkości na WiFi, ale i tak mam podłączony kabel, bo switch jest pod TV. Do TV nie potrzebne są duże prędkości, ważniejszy jest dobrej jakości internet. Cytuj Link to post Share on other sites
Lionel100 4 Napisano 10 Listopada Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada U mnie takie mam wrażenie że dłużej sie ładuje i tak jakby sie wieszał,ale to moje takie odczucie. Wiec może lepiej i stabilniej będzie go podłączyć pod kabel?? Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada Podłącz, będziesz miał porównanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Lionel100 4 Napisano 11 Listopada Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada ok, dzięki. Cytuj Link to post Share on other sites
Skaza 591 Napisano 11 Listopada Udostępnij Napisano 11 Listopada Połączenie poprzez kabel jest stabilniejsze i generuje mniejsze opóźnienia. Natomiast 100 megabitów jest wystarczające dla serwisów VOD i materiałów 4K z wysokim bitrate. I zastanawiam się, czy jest potrzeba posiadania szybszego łącza dla TV... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts