Arvantir 2 Napisano 19 Października Udostępnij Napisano 19 Października Mam problem z komputerem. Jak wypakowuje plik to mam błąd crc albo błąd sumy kontrolnej np. PES smoke czyli mod do PESA, w grach pobranych z neta też mam to samo. Jak mam plik podzielony na party to mam błąd, jak nie jest podzielony to wypakowuje normalnie. Używałem 7zip i winrar i wszędzie mam to samo. Pliki 3 do wypakowania pobrałem na laptopie tam normalnie wypakowalem bez błędu a na pc ten sam plik kiedy wypakowuje mam błąd sumy kontrolnej. Juz nie wiem jak to naprawić. Wcześniej miałem błąd przy aktualizacji windowsa ale za 5 razem się udało zaktualizować. Proszę o pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 19 Października Udostępnij Napisano 19 Października Uszkodzony dysk? Ile masz dysków w kompie i jakie? (SSD, HDD) Cytuj Link to post Share on other sites
Arvantir 2 Napisano 21 Października Autor Udostępnij Napisano 21 Października Mam 2 SSD, sprawdzałem stan kondycji chyba crystal info i był stan dobry jeden lexar drugi Kingston kc3000. Tak naprawdę wszytko działało dobrze do aktualizacji windowsa, jakoś się aktualizacja instalowała po pewnym czasie ale miałem błędy przy wypakowaniu plików. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 21 Października Udostępnij Napisano 21 Października W WinRAR wchodzisz w ustawienia/foldery. Masz tam pewnie domyślną ścieżkę temp na dysku systemowym. Zmień, żeby katalog tymczasowy był na drugim dysku, np. D:\Temp\winrar Testuj. Cytuj Link to post Share on other sites
Arvantir 2 Napisano 22 Października Autor Udostępnij Napisano 22 Października 14 godzin temu, wodego napisał: W WinRAR wchodzisz w ustawienia/foldery. Masz tam pewnie domyślną ścieżkę temp na dysku systemowym. Zmień, żeby katalog tymczasowy był na drugim dysku, np. D:\Temp\winrar Testuj. Dalej to samo 4 godziny temu, Arvantir napisał: Dalej to samo Zainstalowałem system drugi raz na nowym dysku i to samo. Wygląda tak jakby pliki pobrane się uszkadzały. W sensie program rozpakowujacy pokazuje, że plik jest uszkodzony part któryś tam, jak go pobieram kolejny raz to przy kolejnym wypakowaniu pokazuje uszkodzony inny plik, który niby wcześniej był w porządku. Udało mi się smokepath wypakować raz bez błędów ale przy instalacji program instalując wypakowuje pliki i dalej mam błąd Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 22 Października Udostępnij Napisano 22 Października A przy wyborze opcji "testuj" (winrar) co się dzieje? Cytuj Link to post Share on other sites
Arvantir 2 Napisano 22 Października Autor Udostępnij Napisano 22 Października 19 minut temu, wodego napisał: A przy wyborze opcji "testuj" (winrar) co się dzieje? Też są błędy. Cytuj Link to post Share on other sites
jozek23 3090 Napisano 24 Października Udostępnij Napisano 24 Października Przetestuj pamięć RAM Cytuj Link to post Share on other sites
Arvantir 2 Napisano 26 Października Autor Udostępnij Napisano 26 Października W dniu 24.10.2024 o 15:37, jozek23 napisał: Przetestuj pamięć RAM Testowałem ram po kolei, przy każdej kości były błędy i przy ani jednej nie chciało się nic wypakowac. Kupiłem nowe i już jest na razie wszystko dobrze. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts