Wrexham1994 3 Napisano 21 Września Udostępnij Napisano 21 Września Witam. Testowałem procesor i9 14900k programem OCCT i wyskoczył błąd "CPU - 0 errors found on physical core #4 - logical core #8" Testowałem pojedynczo rdzenie i wyskakuje mi ten błąd zawsze na P-core 4. Jak powtarzam test to nie zawsze wyskakuje ten błąd ale na np. na 5 prób 3 razy wyskoczy czasami od razu a czasami po krótkiej chwili. Pytanie brzmi czy jest to prawdziwy błąd czy jakieś oszukane? Jest napisane 0 error ale jednak wyskakuje i nie wiem o co chodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 21 Września Udostępnij Napisano 21 Września No przeciez miałes juz temat o degradacji,jak coś nie tak to reklamuj.Nikt ci tutaj nie bedzie wydłubywał dłutem tranzystorów Cytuj Link to post Share on other sites
Wrexham1994 3 Napisano 21 Września Autor Udostępnij Napisano 21 Września 28 minut temu, janek20 napisał: No przeciez miałes juz temat o degradacji,jak coś nie tak to reklamuj.Nikt ci tutaj nie bedzie wydłubywał dłutem tranzystorów Oddałem komputer na gwarancję. Przetestowali komputer i nie wykazało żadnych błędów, wszystkie testy przeszły pomyślnie. Wgrali od nowa system Windows i tak się skończyła ta cała naprawa .... Po tygodniu użytkowania problemy wróciły czyli losowe blue screeny i resety komputera bez BSOD. Teraz napisałem post z pytaniem czy tak jak jest napisane " 0 errors" to jest błąd czy jakieś oszukane bo jeśli to jest błąd to zgłoszę o wymianę procesora albo pójdę gdzieś wyżej z tym żeby zwrócili wszystkie pieniądze za cały komputer bo same problemy z nim są od samego początku. Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 28 Września Udostępnij Napisano 28 Września (edytowane) W dniu 21.09.2024 o 12:39, Wrexham1994 napisał: y pomyślnie. Wgrali od nowa system Windows i tak się skończyła ta cała naprawa .... Po tygodniu użytkowania problemy wróciły czyli losowe blue screeny i resety komputera bez BSOD. To są losowe błędy więc będą starać się ci wracać kompa jeśli to był zestaw. Powołaj się na problem z Intelem. Okazało się, że to shifting napięcia na układzie zarządzającym komunikacją wynikający z degradacji (termiczna przewoltowanie) między modułami procka co powoduje desynchronizację zegarów, a przez to niestabilność niezależnie taktowanych elementów. Niektórzy twierdzą, że problem był zawsze ale kiedyś Intel na płytce cpu dodawał parę elementów smd stabilizujących napięcie, a w 13 gen zaprzestał więc problem się pojawił na procesorach gdzie występują duże obciążenia termiczne. Nie wiem czy ktoś to sprawdził i to w sumie nieważne. Trzeba reklamować i tyle. Edytowane 28 Września przez anemus Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts