betek 1 Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września Witam, zrobiłem benchmark w cinebench r23 procesora ryzen 5 7600 i wyszedł mi wynik 11200, sprawdziłem wyniki online innych użytkowników i mają wynik 15000, czyli 4 tysiące więcej ode mnie, co jest nie tak? Komputer nowy. Czy jest się czym przejmować czy tak po prostu ma być? w załączniku specyfikacja komputera Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września Primo: te Lexary nie mają profilu EXPO więc 6000/30 Sync musi być ręcznie ustawione - zrobiłeś to? Cytuj Link to post Share on other sites
betek 1 Napisano 9 Września Autor Udostępnij Napisano 9 Września 10 minut temu, Rebelmind napisał: Primo: te Lexary nie mają profilu EXPO więc 6000/30 Sync musi być ręcznie ustawione - zrobiłeś to? Jak to zrobić? Jeśli chodzi o te xmp to włączyłem to i teraz mam ddr5: 6400 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września Te Lexary z Xmp wczytują 6400 G2, musisz ręcznie ustawić w Biosie dzielnik 1:1 (niestety nie miałem w życiu płyty od Asrocka więc z pamięci Ci nie powiem jak się te opcje w Biosie nazywają). @ernorator? Cytuj Link to post Share on other sites
betek 1 Napisano 9 Września Autor Udostępnij Napisano 9 Września Teraz, Rebelmind napisał: Te Lexary z Xmp wczytują 6400 G2, musisz ręcznie ustawić w Biosie dzielnik 1:1 (niestety nie miałem w życiu płyty od Asrocka więc z pamięci Ci nie powiem jak się te opcje w Biosie nazywają). @ernorator? Czyli teraz mam to źle ustawione? Może wyłączyć te xmp? Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września Możesz spróbować ustawić drugi profil Xmp (powinien być 6000/30) ale on nadal - wydaje mi się - jest G2 domyślnie. Cytuj Link to post Share on other sites
betek 1 Napisano 9 Września Autor Udostępnij Napisano 9 Września 4 minuty temu, Rebelmind napisał: Możesz spróbować ustawić drugi profil Xmp (powinien być 6000/30) ale on nadal - wydaje mi się - jest G2 domyślnie. To teraz jest to źle ustawione? Co jest nie tak? w sumie nie znam się na tym Cytuj Link to post Share on other sites
pendzel_3 4598 Napisano 10 Września Udostępnij Napisano 10 Września 18 godzin temu, Rebelmind napisał: Lexary nie mają profilu EXPO Jeśli tj. LD5BU016G-R6000GDLA to chyba mają. Powinno to się nazywać EXPO-6000. @betek odpal CPU-Z zakładka SPD i wrzuć nam tutaj zrzut. Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz272015 312 Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września Na moim r5 7600 mam 14382 z pbo -30 a jak zegary tylko dla testu dawałem na procku bo nie potrzebuje na razie podkęcać, to miałem ponad 15 tys pkt czyl na zegarze dajesz + 200 mhz jak coś limitów nie ustawiałem temperatu fera 5 daje radę z pbo. Cytuj Link to post Share on other sites
lukasz272015 312 Napisano 13 Września Udostępnij Napisano 13 Września Po aktualizacji windowsa r23 zle pokazuje pkt, dałem zegar na +200 i nic się nie zmieniło, nadal ponad 14 tys pkt wcześniej miałem ponad 15 tys pkt. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts