Asaqq 7 Napisano 2 Września Udostępnij Napisano 2 Września Obecnie używam od kilku lat Xiaomi Mi 9SE. Przymierzałem się do zmiany już wiele razy ale jakoś zawsze coś mi nie pasowało w telefonach do około 2000 złotych a więcej raczej nie zamierzam dać. Ale bateria coraz słabsza i jednak po tylu latach pasuje zmienić na coś nowszego. Przypadkiem dowiedziałem się że właśnie pojawił się nowy telefon od Motoroli Edge 50 Neo 5G. I kurczę muszę przyznać że strasznie napaliłem się na niego i szukam kogoś kto ostudzi mój zapał i sprawi że spojrzę na to chłodniejszym okiem. Testów na razie brak ale może ktoś już go kupił i miał okazję poużywać? Po pierwsze co mi pasuje to rozmiar. Mój obecny ma 6 cali i mi bardzo odpowiadają telefony które da się obsługiwać jedną ręką. Ta Motka ma 6,4 więc taki fajny kompromis pomiędzy poręcznością a rozmiarem ekranu. Drugie na czym mi zależy to dobrej jakości zdjęcia, obejrzałem ich trochę na necie bo już się zaczęły pojawiać pierwsze wrażenia i nawet fajnie wyglądają. A trzecia rzecz na której mi zależy to jak najdłuższy czas pracy na baterii. Co do wydajności ja nie gram na telefonie więc ilość FPS w grach czy punkty w benchmarkach kompletnie mnie nie interesują. Po prostu ma być na tyle wydajny żeby wszystko płynnie działało zwłaszcza przełączanie między wieloma aplikacjami czy w czasie używania GPS zarówno w samochodzie jak i w czasie górskich wędrówek. Co do minusów tego telefonu to ze względu na rozmiar jest tam bateria 4300 mAh ale podobno to ma ekran LTPO które rzekomo mniej prądu zżerają. Ale specyfikacja a praktyka to dwie różne rzeczy dlatego tak bardzo zależy mi na opiniach zwykłych użytkowników. Drugi minus to oczywiście pamięć 2,2 UFS ale czy taki użytkownik jak ja który siedzi obecnie na antyku z 2019 roku (gdzie chyba jest 2.0) w ogóle to odczuje? Dla innych minusem może być slot na tylko jedną kartę SIM, jak ktoś chce dual jedna musi być jako eSIM. Telefon ma 12GB RAM i 512 pamięci. Do tego rzekomo 5 lat wsparcia Co do ceny ta motka kosztuje 2200 ale ponoć można dostać 200 zwrotu w ramach promocji i słuchawki które chyba kosztują około 150. Podsumowując zależy mi na baterii, aparacie i kompaktowych wymiarach. Nie gram, nie jaram się benchmarkami komórkowymi, telefon ma po prostu płynnie działać. Czyżby w końcu idealny dla mnie telefon? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts