oskarito1024 0 Napisano 19 Lipca Udostępnij Napisano 19 Lipca Witam składam pierwszego PC od 10 lat, sytuacja wygląda tak że go złożyłem odpaliłem zadziałał ale nie dał obrazu widziałem że świeciła się czerwona dioda cpu na płycie głównej później nacisnąłem restart i wyszedłem jak wróciłem już nie działał od tamtej pory nie mogę go włączyć nie wiem co się dzieje , próbowałem czy ruszy jak przyłożę coś do pinów power i nic jest podłączone zasilanie wszystkich wiatraków zasilanie procesora pwrcpu1 , zasilanie klawiszy z obudowy zasilanie płyty wszystko. oto zestaw : CPU Intel i7 12700kPłyta Msi B760 Gaming Plus WiFiRam g Skill 32 GB flare x5 Chłodzenie Endorfy fera 5 dualDysk Kingston m2 nv2 Nvme Zasilacz thermaltake smart bm3 750w Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Link to post Share on other sites
jarkko 256 Napisano 20 Lipca Udostępnij Napisano 20 Lipca Części nowe ze sklepu czy z drugiej ręki? Jeśli używane to sprawdzałeś czy działają zmontowane poza obudową np. na pudełku? Dobrą praktyką jest zmontować i uruchomić sprzęt "na pudełku" aby zobaczyć czy wszystko działa zanim się go finalnie zamontuje w obudowie. Procesor dobrze zamontowany? Piny w sockecie proste? Pamięci równo dociśnięte? Czy jak próbujesz uruchomić to zasilacz nie wydaje odgłosu "pyk"? Cytuj Link to post Share on other sites
Joymaxx 60 Napisano 24 Lipca Udostępnij Napisano 24 Lipca (edytowane) Stare komputery były kiedyś bardziej mocne. Z nowymi dzieją się różne jaja. Składając musisz być bardzo delikatny czyli nie dłub śrubokrętem, nie ocieraj rękoma o podzespoły a tym bardziej o pamięć ram bo kości są mega podatne na wyładowania elektryczne. Ja dziś u siebie zmieniałem pastę jak zawsze już drugi raz w tym kompie i robiłem to tradycyjnie. Ale oczywiście tym razem komp za pierwszym razem dawał tylko czarny ekran. Uruchomił się sam drugi raz i wstał normalnie jak zawsze.... Edytowane 24 Lipca przez Joymaxx 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts