yOwie 0 Napisano 19 Lipca Udostępnij Napisano 19 Lipca Witam, Mam do wykorzystania kody rabatowe na morele/allegro - do końca sierpnia mają ważność. Postanowiłem złożyć za to zestaw do grania w okolicach 8k~. Z poprzedniej jednostki posiadam dyski M2 wiec można by je pominąć. Prosiłbym o opinie na temat złożonego zestawu - (od moreli wchodzi tu jeszcze jakiś kod game24 i ucina 330zł) Nie wiem co mógłbym jeszcze dodać. Nastawiłem się na intel+nvidie i monitor 1440p. Jeśli trzeba jeszcze jakiś informacji to proszę napisać. Wiem, że nie przepadacie za morelami, no ale niestety na xkom/proline kodów nie posiadam. Chyba, że wchodziłoby w gre konto xkomu na allegro. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
yOwie 0 Napisano 20 Lipca Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca (edytowane) Zmiany.. ponoć nie ma sensu dokładać do 14600KF, zmieniłem obudowę, chłodzenie wodne, ramy na ciut szybsze i monitor - ponoć lepszy w tym przedziale cenowym Procesor i5-13600KF Karta graficzna Gigabyte RTX 4070Ti Super Windforce Płyta główna MSI B760 Gaming PLUS WIFI Zasilacz be quite! Pure Power 12 M 750W Pamięć Lexar Ares RGB DDR5, 32 GB, 6400MHz Chłodzenie wodne Endorfy Navis 280 ARGB Obudowa Endorfy ARX 700 ARGB Monitor Dell G2724D Edytowane 20 Lipca przez yOwie Cytuj Link to post Share on other sites
Adames 468 Napisano 20 Lipca Udostępnij Napisano 20 Lipca Za chwilę pojawią się nowe procki AM5, Zamiast pakować się w 6 rdzeni normalnych i 8 upośledzonych na martwej podstawce, to może by skręcić w stronę czerwonych? Tym bardziej, że ostatnio sporo doniesień o martwych prockach intela, sam mam roboczego 14700KF i jak na razie jest spoko (nie mam problemów z stabilnością), ale w obliczu ostatnich informacji i cen jakie są teraz, to zdecydowanie AM5. Jak nie chcesz czekać, to taki 7800X3D to po prostu petarda jest i takim corem i5 14600KF to może zamiatać podłogę, a sam procek raptem 3 stówki droższy. https://www.morele.net/procesor-amd-ryzen-7-7800x3d-4-2-ghz-96-mb-box-100-100000910wof-12668825/ Do tego mobasek:https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-mag-b650-tomahawk-wifi-12022994/ I jak na chwilę obecną, to masz coś w okolicy TOP pod kątem grania. Co do owocowych, to spotkałem kilka PC składanych przez nich, zwykle problemów nie było, ot normalnie poskładany sprzęt. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
yOwie 0 Napisano 20 Lipca Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca (edytowane) @Adames Dziękuję za odpowiedź. Cholercia, muszę to jeszcze raz przemyśleć. Co do składania to ogarnę, wolę po swojemu. Edytowane 20 Lipca przez yOwie Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 21 Lipca Udostępnij Napisano 21 Lipca Jakbyś dał radę dorzucić kilka stów, to RTX 4080 Super + Ryzen 7 7700 pod 1440p rozwiązanie idealne https://proline.pl/koszyk/0f31c21e 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts