Fiszek 70 Napisano 28 Maja Udostępnij Napisano 28 Maja Witam chciałbym podpytać o wasze doświadczenia jeśli chodzi o kupno laptopa, bardziej opłaca się kupić w PL czy DE? chodzi mi o kwotę rzędu 5k pln +/-, a rozchodzi się o gwarancję i serwis. W Polsce wiadomo że rzadko kiedy naprawią szczególnie laptopa ale nie wiem jak się sprawa ma w niemczech ale z tego co słucham tutaj od ludzi to raczej problemów nie mają, odsyłają uszkodzone i albo dostają zwrot kasy albo im naprawiają może jest ktoś kto zna lepiej temat? Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 28 Maja Udostępnij Napisano 28 Maja Gdzie się bardziej opłaca? Nie ma reguły, wybierasz model i porównujesz. Wadą laptopa z Niemiec, jest niemiecka klawiatura. Chciałem kiedyś kupić model na niemieckim Amazonie, ale odstraszyła mnie właśnie ta klawiatura. Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1007 Napisano 28 Maja Udostępnij Napisano 28 Maja A to jakiś wielki problem podłączyć naszą przez usb? Na tej laptopowej i tak się kijowo gra. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 28 Maja Udostępnij Napisano 28 Maja Tak, to wielki problem taszczyć klawiaturę i rozkładać gdzieś w terenie. A jak ktoś chce grać na laptopie, to może ustawić jako stacjonarny w domu i podłączyć jeszcze monitor. Nikt nie zabroni. Cytuj Link to post Share on other sites
Fiszek 70 Napisano 31 Maja Autor Udostępnij Napisano 31 Maja Spoko klawiatura na minus ale to jest raczej pikuś. Bardziej mi chodziło o ewentualne kwastie gwarancyjne, może ktoś wie czy z lapkami kupionymi w DE jest lepiej w tym temacie? Cytuj Link to post Share on other sites
raiders 2736 Napisano 4 Czerwca Udostępnij Napisano 4 Czerwca Spoko klawiatura na minus ale to jest raczej pikuś. Bardziej mi chodziło o ewentualne kwastie gwarancyjne, może ktoś wie czy z lapkami kupionymi w DE jest lepiej w tym temacie?Gwarancję i tak realizujesz u sprzedawcy a ten wysyła na serwis producenta także nie rozumiem twoich obaw .Dwa to wszystkie produkty zakupione na terenie UE mają gwarancję na terenie calej UE ..A to czy zakupiony sprzęt w MM w Niemczech będziesz mógł oddać na gwarancję w MM w Polsce to już poczytaj w regulaminie sklepu .Ale strzelam że tak .Też trochę dziwne twoje podejście że w PL nie naprawia laptopa ...niby czemu ? Jak serwis. Producenta na terenie PL to ci naprawia sprzęt ,jak nie ma to idealna do najbliższego serwisu . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts