elvismt 757 Napisano 6 Maja Udostępnij Napisano 6 Maja Cześć, czy ktoś z forumowiczów bawi się nextcloudem lub wykożystuje zawodowo? Postawiłem serwer na debianie (dwa hdd 1TB w raid 0) stara i5 2Gen i 8GB ram. Uruchomiłem na publicznym IP + tunel cloudflare Początkowo serwer stał sobie w firmie z dobrym łączem 1Gb/s Download i około 200 Mbit Upload. Niestety musiałem go wyrzucić i obecnie stoi na 500 Mbit/s Download i 50 Mbit/s Upload. Serwer po przeniesieniu działa super wolno. Zarówno interface przeglądarkowy jak i w aplikacjach mobilnych. Jakie są wymagania NC aby całość w miarę stabilnie działała przyjmując, że ma to obsłużyć tylko 2 urzytkowników/ Może, zamiast Debiana użyć truenas? Wymienić tego złomka na np. i7 4790 16GB RAM system na SSD a dwa dyski Hdd na pulę danych? Ogólnie jest to bieda serwer, ale do prostego backupu zdjęć z tel. wolałem go niż onedrive Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts