Robbvanzi 0 Napisano 29 Kwietnia Udostępnij Napisano 29 Kwietnia (edytowane) Witam, jestem ciekaw Waszej opnii odnośnie tego zestawu PC, co zmienić ewentualnie czy CPU czy GPU, zeby wyciągnać wiecej fps w grach. Dziekuje, za pomoc i wasz poswiecony czas, czekam na opinie, rady etc. Spec. Komputera: procesor: AMD Ryzen 5 3600 chłodzenia CPU: be quiet pure rock 2karta graficzna: GIGABYTE GeForce RTX 3060 GAMING OC 12G 2.0 (GV-N3060GAMING OC-12GD) płyta główna: GIGABYTE A520 AORUS ELITE pamięć RAM: Corsair 32GB (2x16GB) 3200MHz CL16 Dominator Platinum RGB zasilacz: Deepcool PF700 700W 80 Plus Edytowane 29 Kwietnia przez Robbvanzi Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13222 Napisano 29 Kwietnia Udostępnij Napisano 29 Kwietnia Ile masz kasy? Cytuj Link to post Share on other sites
Robbvanzi 0 Napisano 29 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia słucham propozycji, ale chciałbym tak mniej wiecej 1tys,. przeznaczyc max ale slucham propozycji Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13222 Napisano 29 Kwietnia Udostępnij Napisano 29 Kwietnia Sprzedać cpu i kupić 5700x3d lub 5800x3d płyta powinna obsłużyć po aktualizacji biosu. Sprawdź. Lub. Dozbierać, sprzedać grafikę i kupić rx 6800 xt. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Robbvanzi 0 Napisano 29 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia dziekuje Ci bardzo za podpowiedź, ok a co uwazasz o moim egzemplarzu karty graficznej ? na razie zostawic, uwazam ze jeszcze daje rade no i prawda, procesor znacznie ogranicza mozliwosci tego RTX prawda ? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13222 Napisano 29 Kwietnia Udostępnij Napisano 29 Kwietnia To raczej dobra kombinacja. Ale zawsze warto mieć mocniejszy cpu żeby karta miała czym oddychać. Ale gdy gry w które grasz nie siedzą na cpu to jego wymiana może nie być tak odczuwalna jak grafiki. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Robbvanzi 0 Napisano 29 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia (edytowane) bo nie ukrywam ze na razie Karty chyba bym nie chciał ruszać hmmm dzieki za odpowiedź, własnie też tak bym preferował celować w zmiane procesora@MiK a mam jeszcze dość istotne pytanie, czy w momencie wymiany procesora na 5700x3d lub 5800x3d moje obecne chłodzenie tzn. be quiet pure rock 2 dało by sobie spokojnie rade ze zbijaniem temp? czy byłbym zmuszony celować np. w Endorfy fera 5? co uważasz ? Zaparaszam oczywiscie inne osoby także do pisania propozycji ? Edytowane 29 Kwietnia przez Robbvanzi Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13222 Napisano 29 Kwietnia Udostępnij Napisano 29 Kwietnia To gorące procesory. 85C w grach to dla nich norma. Jak twoje nie wyrobi to się zastanowisz. Prędzej Fortis niż Fera. Czasem undervoling pomaga. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 349 Napisano 30 Kwietnia Udostępnij Napisano 30 Kwietnia Moim zdaniem ciężko o sensowny update mając 3060, żeby jakiś tam konkretniejszy opad szczęki był, zakładając budżet 1k+ kasa że sprzedaży. Procesor.. W co tak w ogóle grywasz? Bo różnica między 3600 a 5600 będzie, ale między 5600 a 5700x już niekoniecznie w pewnych tytułach + 3060. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Robbvanzi 0 Napisano 1 Maja Autor Udostępnij Napisano 1 Maja @wid3l3c Witam, także grywam Counter-strike 2 / CoD (czasami) / EA fc 24/ ale głównie skupiam sie na CS'ie Także doradzałbyś mi zakup 5600 ? duzy skok wydajnosci złapie '? i jak z chłodzeniem czy be quiet pure rock 2 wystarczy ?? Czekam na Twoją odpowiedź pozdrawiam ! Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 349 Napisano 1 Maja Udostępnij Napisano 1 Maja 2 godziny temu, Robbvanzi napisał: doradzałbyś mi zakup 5700x3D + PBO -30. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2748 Napisano 6 Maja Udostępnij Napisano 6 Maja Każdy zrobi -30? Mój 7800X3D nie chce za nic w świecie pracować stabilnie na wszystkim poniżej -23. Cytuj Link to post Share on other sites
Adames 456 Napisano 6 Maja Udostępnij Napisano 6 Maja Mój 5800X3D zrobił -30 bez problemu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Robbvanzi 0 Napisano 6 Maja Autor Udostępnij Napisano 6 Maja (edytowane) @joker5513 Powiedz mi jakie używasz do tego procka chłodzenie? Edytowane 6 Maja przez Robbvanzi Cytuj Link to post Share on other sites
joker5513 2748 Napisano 6 Maja Udostępnij Napisano 6 Maja Arctic liquid freezer 2 420mm. Masz w stopce mojej. 79-81C w cinebenchach, 60-65 w grach a w budowaniu shaderow w tlou part1 85C. Dlaczego akurat to najmocniej wygrzewa? Nie wiem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts