RafalRK 0 Napisano 14 Maja Udostępnij Napisano 14 Maja Ja mam procesor i9 11900F który był chłodzony chłodzeniem wodnym VALKYRIE Jarn 240 ARGB, pod obciążeniem z zdjętymi wszystkimi limitami mocy miałem temperaturę ok 75 stopni. Obecnie mam chłodzenie ENDORFY FORTIS 5 DUAL FAN które kompletnie nie radzi sobie z tym procesorem gdy ma zdjęte limity mocy, temperatura po kilku sekundach wskakuje na 100 stopni i procesor trotluje. Mam w tej chwili ustawione limity mocy na PL1 125w oraz PL2 250 i mam niskie temperatury oraz ciszę w komputerze, w grach FPS bez zmian. Fera na 100% nie poradzi sobie z tym procesorem, chyba że założysz kaganiec na procesor, tylko dobre chłodzenie wodne ujarzmi tego potworka. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 14 Maja Udostępnij Napisano 14 Maja To masz uszkodzone rurki bo nie przenoszą ciepła,jak w kilka sekund Cytuj Link to post Share on other sites
Balrogos 207 Napisano 12 Czerwca Udostępnij Napisano 12 Czerwca W dniu 14.05.2024 o 13:24, janek20 napisał: To masz uszkodzone rurki bo nie przenoszą ciepła,jak w kilka sekund no nie wiem mialem Fortisa 5 Dual Fan przez miesiac i na r5 7600 pod obciazeniem wskakiwal w okolice 90+C bez limitow mocy okolo 130w na stocku, teraz mam swoje stare chlodzenie phanteka(z wentylaorami od fortisa) z sygnatury i jest chlodniej ale i tak dobija do 80+C A pozatym cena/wydajnosc to Pearless assasin Se jak kolega wyzej napisal bije fortisa 5 i mase innych chlodzen mozna czasem kupic ponizej 180zl Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 12 Czerwca Udostępnij Napisano 12 Czerwca dobre rurki przenoszą co stopień a nie ze masz 40 stopni a w sekundę 90,tak ogólnie mówiąc Cytuj Link to post Share on other sites
Balrogos 207 Napisano 12 Czerwca Udostępnij Napisano 12 Czerwca ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts