xamarx 27 Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia Dzień dobry , czy istnieje sprzęt który ogarnie mi Sennheisery HD 800 (300 om) i mikrofon Shure SM7B. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia Jesteś właściciele juz tych słuchawek? i ile masz do wydania. Cytuj Link to post Share on other sites
xamarx 27 Napisano 20 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia Tak , jestem już w posiadaniu tych słuchawek , jeżeli chodzi o kwote jaką moge wydać to miałem nadzieje że do 2-3k się zatrzymam , choć nie ukrywam że przeglądam internety i zaczynam łapać się za głowe . Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia Próbujesz połączyć dwa różne światy. Nie wiem czy nie lepiej to rozbić na dwa urządzenia jeśli oczekujesz boskich doznań. Mikrofon ze spokojem ogarnie coś pokroju Audient ID4. Wersja mk2 ogarnie też słuchawki, no ale wiadomo, boskiego wiatru niosącego w nim elektrony tam nie uświadczysz, tu trzeba audiofilskiego sprzęta. Cytuj Link to post Share on other sites
xamarx 27 Napisano 21 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia czyli pozostaje mi zostać przy goxlr i sb g6 , chyba że jakaś sugestia odnośnie wymiany tej karty ? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia (edytowane) Słuchawki masz niewybredne/wymagające co do wzmacniacza i DACa nie ma sensu dusić tych słuchawek na sprzęcie dla graczy.W dodatku są bardzo rozwojowe. Wymiana okablowania sporo im jeszcze daje. Proponowałbym jeszcze sprzęt używany jeśli wchodzi w grę? Tu masz bardzo dobry wzmacniacz; https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-sluchawkowy-pathos-aurium-kable-xlr-oraz-3-kpl-lamp-CID99-IDYNLwk.html Bardzo ładnie wyciągnie Ci przestrzeń w każdą stronę.To jest zupełnie innych poziom jak karty dźwiękowe. Przy okazji ociepli dźwięk HD800. Pozostaje kwesta jeszcze DACa. Proponuję tak na szybko Aune X8 XVIII. Edytowane 21 Kwietnia przez adivxv Cytuj Link to post Share on other sites
xamarx 27 Napisano 21 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia a co myślicie o iFi Audio NEO iDSD 2 ? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia Wydaje się w miarę dobrą opcją jeśli ktoś chce urządzenie 2 w jednym. Nie mniej jednak do HD800 lepiej sparować bardzo dobry lampowy wzmacniacz. Cytuj Link to post Share on other sites
Karister 841 Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia (edytowane) A ja bym szczerze mówiąc w ogóle nie chciał, aby elektronika ingerowała w dźwięk i szedł w coś neutralnego. Skoro lubię dźwięk jakiegoś sprzętu, to nie chcę go zmieniać. Do delikatnej korekcji brzmienia lepiej IMO sprawdza się PEQ. Lampa faktycznie potrafi sporo zaczarować, ale mnie to nigdy nie przekonało, więc wolałbym jakieś ciepło grającego tranzystoraka, jeśli już iść w tym kierunku. Co audiofil/meloman, to obyczaj. Wg mnie lampa w ciemno to spore ryzyko, zwłaszcza przy zakupie bez możliwości zwrotu. Poza tym warto pamiętać, że z czasem lampy wymagają wymiany. Edytowane 21 Kwietnia przez Karister Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia Ciepło grający tranzystor zazwyczaj oznacza jakiś problem na warstwie konstrukcyjnej. O ile pewna zawartość harmonicznych w przypadku lampy jest naturalna o tyle w dobrze skonstruowanym i nie przeciążonym systemie na tranzystorach powinna być poniżej poziomu słyszalności. Cytuj Link to post Share on other sites
Karister 841 Napisano 22 Kwietnia Udostępnij Napisano 22 Kwietnia Dla mnie ogólnie grająca elektronika oznacza problem konstrukcyjny. No ale są gusta i guściki. Ludziom takie coś często pasuje. Ciepłe granie nie musi oznaczać zniekształceń z tranzystora, tylko po prostu podbicie pewnej części pasma i wpływ na barwę. Vide stare streamery Advance Acoustic, które uwalały górę pasma. Dlatego IMO sprzęty się targa do salonu i słucha, bo wybór po kilku postach na forum to niewiele więcej od rzutu monetą (z paroma wyjątkami, które są klinicznie neutralne). Jak już, to coś, co jest zbliżone do krzywej Harmana, bo statystycznie takie granie odpowiada większości. Aczkolwiek, jak mówimy o HD800, to tę teorię można od razu wyrzucić do kosza. No i jest jeszcze kwestia tego, czy autor tematu w ogóle usłyszy różnice w brzmieniu wybranej elektroniki, bo często są to niuanse, na które nawet nie zwróci uwagi. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts