Skocz do zawartości

Radeon 6800xt problem

Recommended Posts

Witam, komputer nowo złożony podzespoły radeon 6800 xt, ryzen 5 7600x, plyta glowna ASRock B650M PRO RS, zasilacz endorfy supremo FM5 GOLD 750W, Ram 32gb

Problem polega na tym iż w momencie ustawienia grafiki na defult czyli 2,400 mhz w momencie grania pojawiają się błędy karty, wyrzuca błąd amd oraz czasami pojawiają się artefakty potrzebny jest reset kompa. Problem znika gdy ustawie ją na taktowanie 2000mhz wtedy wszystko działa (testy na grach wiedźmin 3 cs2 fc24) Co może być przyczyną? 

Z góry dziękuję za pomoc

Edytowane przez spaider11
Napisano (edytowane)

Godzinę temu, bmi86 napisał:

Sprawdzałeś jakie temperatury karta osiąga pod obciążeniem? Jaki model karty? Jaka obudowa? Jakie masz ustawienia zasilania w windowsie?

KARTA radeon 6800xt phantom gaming asrock w momencie obciążeń nie przekracza 70 stopni w okolicach 55-65, obudowa endorfy signum 300 argb powiem szczerze że nie przemyślana obudowa ciut za mała na tą kartę nie wiem czy to ma znaczenie, w windows ustawione na wydajność. 

Edytowane przez spaider11
W dniu 14.04.2024 o 10:25, spaider11 napisał:

KARTA radeon 6800xt phantom gaming asrock w momencie obciążeń nie przekracza 70 stopni w okolicach 55-65

A hot-spot? Mam redełona 7900xt właśnie Asrock PG i czekam właśnie na PTM7950, bo hot spot w mojej karcie na początku siedział w okolicach 75-81, po chwili szedł w stronę 85, a teraz już 92, to wszystko przy temp. gpu na poziomie 55 st. C. Za chwilę pewnie dobije do 110 i zacznie się throtling na karcie, jak to już u wielu posiadaczy radeonów było.

Edytowane przez Adames