wwojtekk 0 Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca Do małego biura (5 osób) potrzebuję następujące rozwiązanie: 1) backup danych z google workspace (tak żebym miał backup tego co jest w chmurze) 2) przesyłanie danych ze skanera (urządzenie typu kombajn, nie ma możliwości samodzielnej synchronizacji) na google drive 3) backup hostingu, na którym stoją różne strony na wordpressie (kilka gb) Co w Waszej ocenie będzie najlepsze do tych celów? Cytuj Link to post Share on other sites
mlekolak 133 Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca Jaka pojemność i jaka kwota do dyspozycji? Cytuj Link to post Share on other sites
wwojtekk 0 Napisano 23 Marca Autor Udostępnij Napisano 23 Marca Na tą chwilę w chmurze zajmujemy ok 150 gb. Już 4gb wydaje się wielkością z dostatecznym zapasem. Cytuj Link to post Share on other sites
mlekolak 133 Napisano 23 Marca Udostępnij Napisano 23 Marca No to weź sobie jakiegoś Asustor AS6302T albo Synology DS223J, wrzuć dwa dyski 3,5" w mirror i wygląda jakby to było aż nadto. Cytuj Link to post Share on other sites
wwojtekk 0 Napisano 24 Marca Autor Udostępnij Napisano 24 Marca A warto wejść w takiego asustor poleasingowego? https://www.comtrade.pl/product-pol-32959-Poleasingowy-serwer-plikow-NAS-Asustor-AS6302T-2GB-RAM.html?query_id=2 Cytuj Link to post Share on other sites
mlekolak 133 Napisano 25 Marca Udostępnij Napisano 25 Marca Nie wiem, osobiście nie używałem. Wygląda ok. To co podałem to przykład, potrzebujesz małego NAS, 2 dyski na jakimś procku x86 w razie gdybyś chciał coś w przyszłości ogarnąć lepszego niż soft producenta. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 25 Marca Udostępnij Napisano 25 Marca W dniu 24.03.2024 o 09:57, wwojtekk napisał: A warto wejść w takiego asustor poleasingowego? Obejrzyj test. Cytuj Link to post Share on other sites
mlekolak 133 Napisano 25 Marca Udostępnij Napisano 25 Marca A do której części filmu uderzasz? Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 25 Marca Udostępnij Napisano 25 Marca Nie rozumiem pytania. Film jest przecież w całości o Asustorze. Cytuj Link to post Share on other sites
mlekolak 133 Napisano 25 Marca Udostępnij Napisano 25 Marca No odpowiedziałeś na "A warto wejść w takiego asustor poleasingowego?", koleś w filmie konkretnie do tego uderza czy po prostu to jest opis możliwości? Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 25 Marca Udostępnij Napisano 25 Marca Dałem linka, żeby zainteresowany zobaczył jak to działa i czy to spełni jego oczekiwania. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wwojtekk 0 Napisano 28 Marca Autor Udostępnij Napisano 28 Marca Dzięki za pomoc. Zdecydowałem się na synology ds224+. Wydaje mi się, że aż nadto do moich potrzeb. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 29 Marca Udostępnij Napisano 29 Marca Wybrałeś najlepszy model z oferty Synology, w tej cenie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts