Meke 1 Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca Witam. Kupiłem wczoraj komputer od prywatnej osoby. Gdy odpaliłem komputer u siebie wiatraki zaczęły chodzić jak wariaty. Myślałem że ktoś podkręcił je w biosie ale nawet do biosa się dostać nie mogę gdy wcisnąć DEL. Zasilacz beż obciążenia wynosi 70°. Właściciel mówił że wcześniej nie słyszał takich głośnych wiatrakowa w tym komputerze. O co może chodzić. Bo zaczynam się bać że ten komputer może mnie wynieść więcej niż on jest warty a bardzo się na niego napalilem Link do temperatur itd https://www.zippyshare.day/39UbPrkHeUoDldI/preview W komputerze siedzi. Zasilacz 600wat 32gb ram Dysk hdd 1tb Dysk ssd 500gb NVidia gforce 750 1 Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca 10 minut temu, Meke napisał: Zasilacz 600wat Jaki? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca Jak nie posiada procesora to nic dziwnego, że nie działa. Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca Kupułeś niezly szit .Fx 8000 z 250 wat z cpu load 100 przy wydajnosci 4670k. Patrzac po obrotach to jest boks a patrzac po roczniku pasta dawno sie skończyla Takze nowe chlodzenie i pasta 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Meke 1 Napisano 18 Marca Autor Udostępnij Napisano 18 Marca (edytowane) 13 minut temu, BlackCoffe napisał: Jak nie posiada procesora to nic dziwnego, że nie działa. Procesor masz na zdj bo akurat nie pamiętam jaki był 9 minut temu, janek20 napisał: Kupułeś niezly szit .Fx 8000 z 250 wat z cpu load 100 przy wydajnosci 4670k. Patrzac po obrotach to jest boks a patrzac po roczniku pasta dawno sie skończyla Takze nowe chlodzenie i pasta Czyli co polecasz zrobić? Zmienić pastę? A co z zasilaczem jak tak grzeje? Edytowane 18 Marca przez Meke Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 18 Marca Udostępnij Napisano 18 Marca (edytowane) fortis 5 i pasta np gelid gc Edytowane 18 Marca przez janek20 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Meke 1 Napisano 18 Marca Autor Udostępnij Napisano 18 Marca Człowieku pisz raźniej tego 1650... ? Cytuj Link to post Share on other sites
EvenQ 48 Napisano 24 Marca Udostępnij Napisano 24 Marca W dniu 18.03.2024 o 22:50, Meke napisał: Witam. Kupiłem wczoraj komputer od prywatnej osoby. Gdy odpaliłem komputer u siebie wiatraki zaczęły chodzić jak wariaty. Myślałem że ktoś podkręcił je w biosie ale nawet do biosa się dostać nie mogę gdy wcisnąć DEL. Zasilacz beż obciążenia wynosi 70°. Właściciel mówił że wcześniej nie słyszał takich głośnych wiatrakowa w tym komputerze. O co może chodzić. Bo zaczynam się bać że ten komputer może mnie wynieść więcej niż on jest warty a bardzo się na niego napalilem Link do temperatur itd https://www.zippyshare.day/39UbPrkHeUoDldI/preview W komputerze siedzi. Zasilacz 600wat 32gb ram Dysk hdd 1tb Dysk ssd 500gb NVidia gforce 750 Powiedz przyjacielu ile dałeś za ten "twór"... Ja rozumiem, że z kasą może być różnie, ale pójście w starego FX'a to chybiony pomysł.. Warto zawsze szukać okazji nawet na 6-7 gen intela, bo portów USB 3.0 pod dostatkiem czy porty M.2, a tutaj stary proc, stara płyta i na dodatek boxowe chłodzenie kręcące się do prawie 7k.. Do kompletu za pewne No Name 600 watowy zasilacz , ale nie robić offtopu, kup nawet Endorfy Spartan albo Be Quiet Pure Rock i będzie legancko. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 24 Marca Udostępnij Napisano 24 Marca Problem nie do rozwiazania - jak nie do rozwiązania, to nikt tu nie poradzi. Zasilacz daje piękne spadki napięcia 12V, bateria 1.6V. Właściciel mówił że wcześniej nie słyszał takich głośnych wiatrakowa w tym komputerze - no grał w 4k na telewizorze w ustawieniach ultra i wszystko chodziło. Z żalem go sprzedawał za te 1200zł. 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts