Skocz do zawartości

Problem nie do rozwiazania

Recommended Posts

Witam. Kupiłem wczoraj komputer od prywatnej osoby.  Gdy odpaliłem komputer u siebie wiatraki zaczęły chodzić jak wariaty.  Myślałem że ktoś podkręcił je w biosie ale nawet do biosa się dostać nie mogę gdy wcisnąć DEL. Zasilacz beż obciążenia wynosi 70°. Właściciel mówił że wcześniej nie słyszał takich głośnych wiatrakowa w tym komputerze. O co może chodzić. Bo zaczynam się bać że ten komputer może mnie wynieść więcej niż on jest warty a bardzo się na niego napalilem 

Link do temperatur itd 

https://www.zippyshare.day/39UbPrkHeUoDldI/preview

W komputerze siedzi. 

Zasilacz 600wat

32gb ram

Dysk hdd 1tb

Dysk ssd 500gb

NVidia gforce 750

• Haha 1
Napisano (edytowane)
13 minut temu, BlackCoffe napisał:

Jak nie posiada procesora to nic dziwnego, że nie działa.

Procesor masz na zdj bo akurat nie pamiętam jaki był 

9 minut temu, janek20 napisał:

Kupułeś niezly szit .Fx 8000 z 250 wat z cpu load 100 przy wydajnosci 4670k.

Patrzac po obrotach to jest boks a patrzac po roczniku pasta dawno sie skończyla

Takze nowe chlodzenie i pasta

Czyli co polecasz zrobić? Zmienić pastę? A co z zasilaczem jak tak grzeje?

Edytowane przez Meke
W dniu 18.03.2024 o 22:50, Meke napisał:

Witam. Kupiłem wczoraj komputer od prywatnej osoby.  Gdy odpaliłem komputer u siebie wiatraki zaczęły chodzić jak wariaty.  Myślałem że ktoś podkręcił je w biosie ale nawet do biosa się dostać nie mogę gdy wcisnąć DEL. Zasilacz beż obciążenia wynosi 70°. Właściciel mówił że wcześniej nie słyszał takich głośnych wiatrakowa w tym komputerze. O co może chodzić. Bo zaczynam się bać że ten komputer może mnie wynieść więcej niż on jest warty a bardzo się na niego napalilem 

Link do temperatur itd 

https://www.zippyshare.day/39UbPrkHeUoDldI/preview

W komputerze siedzi. 

Zasilacz 600wat

32gb ram

Dysk hdd 1tb

Dysk ssd 500gb

NVidia gforce 750

Powiedz przyjacielu ile dałeś za ten "twór"... Ja rozumiem, że z kasą może być różnie, ale pójście w starego FX'a to chybiony pomysł.. Warto zawsze szukać okazji nawet na 6-7 gen intela, bo portów USB 3.0 pod dostatkiem czy porty M.2, a tutaj stary proc, stara płyta i na dodatek boxowe chłodzenie kręcące się do prawie 7k.. Do kompletu za pewne No Name 600 watowy zasilacz :), ale nie robić offtopu, kup nawet Endorfy Spartan albo Be Quiet Pure Rock i będzie legancko.

Problem nie do rozwiazania - jak nie do rozwiązania, to nikt tu nie poradzi. Zasilacz daje piękne spadki napięcia 12V, bateria 1.6V.

Właściciel mówił że wcześniej nie słyszał takich głośnych wiatrakowa w tym komputerze - no grał w 4k na telewizorze w ustawieniach ultra i wszystko chodziło. Z żalem go sprzedawał za te 1200zł.

• Haha 1
  • Popieram 1