carl22 4 Napisano 17 Lutego Udostępnij Napisano 17 Lutego Mam pytanie odnośnie oculusa 3. Wszyscy giercują sobie w gierki VR a mnie bardziej ciekawi granie w zwykłe gry, ale na wirtualnym monitorze xD I tu pytanie, jaka jest tego jakość? Czy np. wirtualny 24 calowy monitor ma tą samą jakość co 24 calowy fizyczny w full hd? Jak to wygląda? Nie mówiąc o większym. Mam 24'' fhd, i ciekawi mnie czy np. granie na 40'' wirtualnym monitorze będzie jakoś "skalowalne"? Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 15 Października Udostępnij Napisano 15 Października Nie da się porównać jakości obrazu, ten obraz jest po prostu inny. Ale na upartego jakość na wirtualnym monitorze jest gorsza. No i pozostaje kwestia lagów w grach nie VR'owych co prawda przetestowałem tylko kilka, ale w takiego CS 2 nie da się sprawnie zagrać. Opóźnienie jest znaczne, wygląda nawet to tak, że chyba opóźnienie jest celowe, aby nikt nie grał w CS'a na VR Może jak wrócę sprawdzę jak to wygląda np. w cyberpunk Generalnie granie w gry nie VR na oculusie jest według mnie niewygodne. No chyba, że chcesz odpalić kompa w inym pokoju a usiąść. w salonie na kanapie i grać w gry z PC po Wi-Fi linku Cytuj Link to post Share on other sites
carl22 4 Napisano 2 Listopada Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada W dniu 15.10.2024 o 12:12, elvismt napisał: Nie da się porównać jakości obrazu, ten obraz jest po prostu inny. Ale na upartego jakość na wirtualnym monitorze jest gorsza. No i pozostaje kwestia lagów w grach nie VR'owych co prawda przetestowałem tylko kilka, ale w takiego CS 2 nie da się sprawnie zagrać. Opóźnienie jest znaczne, wygląda nawet to tak, że chyba opóźnienie jest celowe, aby nikt nie grał w CS'a na VR Może jak wrócę sprawdzę jak to wygląda np. w cyberpunk Generalnie granie w gry nie VR na oculusie jest według mnie niewygodne. No chyba, że chcesz odpalić kompa w inym pokoju a usiąść. w salonie na kanapie i grać w gry z PC po Wi-Fi linku Czyli na pewno nie nadaje się do gier, gdzie ważna jest szybkość reakcji. Sprawdziłeś w cyberpunku? Ciekawi mnie jak to wygląda w singlowych tytułach Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts