Skocz do zawartości

Połączenie z VPN firmowym przez inny VPN

Recommended Posts

Cześć,

szykuje mi się wyjazd podczas którego będę potrzebował dostać się do sieci firmowej. VPN oczywiście mam skonfigurowany na telefonie za pomocą aplikacji strongSwan i działa bez problemu. Chciałbym jednak aby najpierw połączyć się za pomocą ogólnego VPN na Windscribe lub ExpressVPN a następnie dopiero aby korzystając z tego połączenia wpiąć się do sieci firmowej w przeciwnym razie nie dam rady i połączenie to nie dojdzie do skutku ze względu na blokady w Chinach. Próbowałem utworzyć hotspot na telefonie gdzie mam uruchomiony Windscribe a następnie udostępniłem to połączenie drugiemu telefonowi. Jednak IP jakie logowało się do routera było realnym IP jakie daje sieć a nie Windscribe.

Z góry dzięki za podpowiedzi. 

• 4 tygodnie później...

Jednym z najbardziej elastycznych sposobów na podwójne korzystanie z VPNów jest skonfigurowanie jednego dostawcy na routerze, a drugiego na urządzeniu. Twój ruch internetowy będzie najpierw przechodził przez VPN na routerze, a następnie przez VPN na urządzeniu. W ten sposób uzyskasz podwójne szyfrowanie i ukrycie swojego prawdziwego adresu IP. Aby to zrobić, musisz mieć router, który obsługuje VPN, i wybrać dostawcę VPN, który oferuje oprogramowanie lub instrukcje do instalacji na routerze. Niektóre z popularnych opcji to NordVPN, ExpressVPN, Surfshark i CyberGhost.

Podwójne VPN to takie, które łączą się nie z jednym, ale z dwoma różnymi serwerami VPN. W ten sposób ruch internetowy jest szyfrowany dwukrotnie, a prawdziwy adres IP jest ukryty za dwiema warstwami. Korzystam z czegoś takiego, gdy chcę zalogować się na Forex https://j2t.com/pl/solutions/blogview/finansowe-instrumenty-pochodne/, ponieważ niestety nie mogę bezpośrednio zalogować się na giełdę.... Podwójne sieci VPN mogą być przydatne, jeśli chcesz ominąć cenzurę lub ograniczenia geograficzne, lub jeśli chcesz zwiększyć swoją anonimowość w Internecie.