korszarz 0 Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Witam pisałam płytę główną msi h110m pro-vd chce dokupic ram a nie wiem na jakie napięcie musza miec pamieci do tej plyty obecnie ja jestem w innym mieście komputer w innym i nie mam jak sprawdzić jakie napięcie muszą mieć pamięci pomożecie pany nawet producent nie podaje na stronie tej informacji a nie ma mi kto sprawdzić tego Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Nie ma to znaczenia ,kupujesz np 3200 ram Cytuj Link to post Share on other sites
korszarz 0 Napisano 7 Lutego Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2 minuty temu, janek20 napisał: Nie ma to znaczenia ,kupujesz np 3200 ram Nie rozumiesz mi nie chodzi o taktowanie tylko napięcie modułu ram są 1,2 volta 1,35 itd a ja nie wiem jakie umnie są Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 1.2 bo masz 2133 albo 2400 i rozumiem Nie ma znaczenia Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 349 Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego (edytowane) 19 minut temu, korszarz napisał: ja nie wiem jakie umnie są My też nie wiemy. W skrócie musisz kupić najlepiej taką jaka jest i nie kombinować, bo będziesz nowe posty zakładał że PC nie startuje, albo RAM nie potrafi się odnaleźć. Jeżeli całkiem RAM chcesz wymieniać, ja bym brał te z docelową prędkością i najniższym CL, a do tego najniższym napięciem. Standard V to 1.2 - 1.4 i raczej wsio powinno ruszyć po profilu SPD na początek, a to są takie dość mocno bezpieczne nastawy RAMu. A jak chcesz koniecznie z certyfikatem od producenta MOBO, to listę masz tu: https://pl.msi.com/Motherboard/H110M-PRO-VD/support#mem tylko czytaj co tam napisane. Edytowane 7 Lutego przez wid3l3c Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1368 Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 2 godziny temu, korszarz napisał: Witam pisałam To nie pisanie, tylko zlepek pisanego bełkotu. Subuj złapać jakiegoś ucznia/uczennicę z podstawówki, poproś o zredagowanie tych kilku zdań za jakąś niewielką opłatę. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts