Skocz do zawartości

Xiaomi Redmi Note 7 - natarczywe reklamy

Recommended Posts

Witam, mam problem z telefonem Xiaomi Redmi Note 7. Zaczęło się to jakoś tydzień temu. Podczas korzystania z telefonu w losowych momentach wyświetlają się reklamy. Dzieje się to niezależnie od tego czy korzystam z przeglądarki, mam uruchomiony ekran główny telefonu czy piszę na messengerze. Zwykle jest to reklama jakiejś gry lub aplikacji która przekierowuje do sklepu Play. Skanowanie telefonu nie pomogło. Od dawna nie instalowałem też żadnej nowej aplikacji. Proszę o pomoc bo bardzo utrudnia to korzystanie z telefonu. Na przykład gdy oglądam jakiś film na YouTube to po rekalmie muszę ponownie uruchamiać tą aplikację.

Prawdopodobnie to mechanizm wbudowany w nakładkę zastosowaną w tym urządzeniu. Dlatego lepiej celowaćw czystego Androida...

Próbowałeś tego rozwiązania?
https://www.gsmmaniak.pl/1214465/xiaomi-jak-wylaczyc-reklamy-w-miui-redmi-poco/

Podobnych poradników jest całkiem sporo, można poszperać w Google lub na YouTube. Jeżeli to nie rozwiąże problemu lub masz dodatkowe pytania, daj znać.

^^

• Popieram 1

Skoro zaczęło się tydzień temu i są to pełnoekranowe reklamy to obstawiam jakąś aplikację, a nie Miui. W Miui wyłączenie modułu reklamowego (MSA) pomaga (W flagowcach jest mocno ograniczony) tak jak wyłączenie ich w aplikacjach systemowych ale aplikacje nie walą reklamami pełnoekranowymi.

Może żadnej nie instalowałeś ale jakiś deweloper mógł uznać, że to niedoczekanie, że tak mało ich oglądasz, a apka ma za duże uprawnienia. Nie aktualizowałeś ostatnio aplikacji z sklepu play?

Edytowane przez anemus
  • Popieram 1

Raczej nie a przynajmniej nie zauważyłem by jakaś aktualizacja doszła. Czy w takim razie mam próbować ręcznie zablokować reklamy w każdej aplikacji poprzez uruchomienie jej i w ustawieniach zablokowanie reklam?

Siostra ma ten telefon i nigdy nie miała takich reklam. Na bank jakiś syf masz na telefonie.

11 minut temu, CrisPell napisał:

Siostra ma ten telefon i nigdy nie miała takich reklam. Na bank jakiś syf masz na telefonie.

to już zauważyłem, tylko jak ten syf usunąć? Skanowanie anywirusem i skanerami fabrycznie zainstalowanymi nic nie dało. Odinstalować wszystkie aplikacje które mam na telefonie? Gdzieś czytałem że może pomóc przywrócenie ustawień fabrycznych telefonu ale mam na nim potrzebne rzeczy i niezbyt mi się uśmiecha to wszystko stracić.