yankesmgn 1 Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia Witam, Czy można coś zrobić z tym dziwnym, irytującym dźwiękiem z chłodzenia? (sprawdziłem na pewno to pompa). Próbka dźwięku - https://drive.google.com/file/d/1VIiyZqgnt9S-3Dm61y1UMcZzeBlQMfVQ/view?usp=sharing (dźwięk jest podgłośniony, słyszalny cały czas nawet w spoczynku) Mój zestaw: Intel Core i9-13900K BOX Thermal Grizzly Ramka kontaktowa LGA 1700 Arctic Liquid Freezer II 360 Gigabyte Z790 AORUS ELITE AX DDR5 Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia od 8 sekundy to cewki raczej a nawet jeśli nie to nic tym nie zrobisz,jedynie rma albo przejsc na powietrze Cytuj Link to post Share on other sites
ernorator 3639 Napisano 28 Stycznia Udostępnij Napisano 28 Stycznia brzmi jak cewki z gpu albo mobo Cytuj Link to post Share on other sites
yankesmgn 1 Napisano 29 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia Ok, poczytałem więcej i znalazłem rozwiązanie "Ten dźwięk pochodzi z zasilacza do procesora. To wycie cewki. Jeśli wyłączysz c1e i wszystkie stany c w BIOSie, zniknie to, ale procesor pozostanie na maksymalnej częstotliwości na zawsze i będzie zużywał więcej energii" Ale czy jest jakiś inny sposób na ten dźwięk? Żeby procesor nie zużywał więcej energii? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts