Ishee 0 Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia Dzień dobry, spotykam się z bardzo dziwnym problemem. Podczas normalnego korzystania z internetu (oglądanie, pisanie na komunikatorach itp.) internet działa dobrze a wręcz wyśmienicie, ale gdy przechodzimy do kwestii gier, szkoda mówić. Jak wchodzę da danej gry internet daje sobie rade przez jakiś czas 15-20min wtedy mogę mieć nawet 10 pingu, a potem zaczyna wariować (nagły wzrost pingu, często do nawet 500 albo wyżej). No i pewnie gdyby na tym się kończyło nie prosiłbym o pomoc, po 3 razy zmienieniu dostawcy, problem jest taki sam i się nie zmienia. Zauważyłem też bardzo dziwną rzecz, natomiast jeżeli pojawia mi się po 15 minutach ten ogromny ping, gra działa jakby odcinało jej dostęp do sieci + jak podczas tego wariowania zmieni się grę na np. Discorda ping od razu się zmniejsza i wszystko wraca do normy na następne 20 min (czas często bywa zmienny raz 10min raz nawet 1godz.) Przeszukałem większość for Polskich jak i zagranicznych i nikt nie miał takiego problemu jak ja. Proszę o pomoc bo naprawdę nie wiem już co robić. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia Napisz więcej jaki to internet (kabel?), dostawca itp. sprawy techniczne.... Cytuj Link to post Share on other sites
Ishee 0 Napisano 22 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia Jest to Orange, i dużo osób powie ze nie jest najlepszy ale ja korzystam już trochę i jestem naprawdę zadowolony tylko właśnie ten problem mnie denerwuje. Niestety nie mam kabla dlatego korzystam z wifi. Na wszystkich innych urządzeniach internet działa naprawdę dobrze, tylko no moim laptopie cos wariuje. Warto oczywiście powiedzieć ze jest to światłowód (jeżeli ma to jakieś powiązania to mieszkam w bloku) Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia Proponuję Ci (choć niekoniecznie to pomoże) skontaktować się z dostawcą i poprosić o pomoc. Jak daleko siedzisz od modemu? Próbowałeś grać będąc przy nim? Ja miałem tak z sygnałem tv i zaproponowali mi wzmacniacz sygnału... Cytuj Link to post Share on other sites
Ishee 0 Napisano 22 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia Od modemu siedzę dosyć niedaleko, spróboję zagrać dosłownie przy nim i zobaczę jak ma się sprawa. Z dostawcą skontaktuje się natomiast nie wiem czy pomoże ponieważ ten problem był już zgłaszany. Cytuj Link to post Share on other sites
Genghis Khan 120 Napisano 23 Stycznia Udostępnij Napisano 23 Stycznia 12 godzin temu, Ishee napisał: Na wszystkich innych urządzeniach internet działa naprawdę dobrze, tylko no moim laptopie cos wariuje. 1 .Zainstaluj najnowsze sterowniki wifi i biosa, 2. Zamow jakas karte wifi z mozliwoscia zwrotu podpinana na usb, sprawdz czy na niej wystepuje problem, moze cos sie dzieje z karta wifi w Twoim lapku. 3. Ostatecznie proponowalbym przeinstalowac windowsa moze to jest cos w systemie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ishee 0 Napisano 23 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia Zainstalowałem najnowszego biosa, i sterowniki . Nie pomogło niestety. Do drugiego to będę musiał zobaczyć. Natomiast do 3 to kiedyś już próbowałem i problem pozostał. Nie wiem co robić, mam wrażenie że chyba nie jestem w stanie tego jakoś naprawić, ale jeśli są jakieś jeszcze pomysły to słucham cierpliwie. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 24 Stycznia Udostępnij Napisano 24 Stycznia Możesz podać dokładną nazwę laptopa? Cytuj Link to post Share on other sites
Ishee 0 Napisano 24 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia Jest to laptop od msi GF thin 63 (coś takiego) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts