zubeer 1 Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia Witam prosze o porade, jaką karte graficzną moge dołożyć do I7-2600 aktualnie mam 1050ti areo i myśle nad wymianą może dałoby sie coś lepszego znaleźć do tej konfiguracji przeważnie gram w fivem , war thunder , rdr2 licze na więcej Fps ewentualnie zainstalować jakiś lekki mod graficzny do fivem. z góry dziękuje za pomoc. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2002 Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia Generalnie rzecz biorąc to ten procesor nadaje się do utylizacji. Czegoś bym tam nie wstawił współczesnego to będzie ograniczanie przez CPU. 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Etranger 58 Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia (edytowane) 1080 bez TI i będzie dobrze, oczywiście zapomnij o 165Hz i tego typu przyjemnościach w większości tytułów, ale 1080 będzie w sam raz. Oczywiście jak uda ci się wyrwać TI za rozsądne pieniądze to lap, z czego rozsądne to będzie w granicach 800 PLN za 1080 a TI za 900PLN. Możesz tez wziąć 1070 jeśli znajdziesz za dajmy na to 500 PLN. Na lokalnym dla mnie rynku 1070Ti zaczynają się od 120 euro, a ta karta jeszcze daje rady w starych tytułach, miałem ja w połowie 2021 roku. Wtedy to przesiadłem się z 1050 i powiem ci ze różnica była kolosalna, co prawda ja wtedy miałem E5 2660 V3 z odblokowanym TB i DDR4 ale i tak zobaczysz różnice. Edytowane 21 Stycznia przez Etranger Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia Najprościej kupić nową 6600-kę. Taniej nie warto, a do tego procesora i tak będzie aż nadto.Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Mirinda 1427 Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia (edytowane) No ja nie wiem czy 6600XT to taki dobry pomysł, jak autor ma jeszcze płytę pokroju P67 Pro 3, to pci-e 2.0x8 to będzie lipa. Edytowane 21 Stycznia przez Mirinda Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4845 Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia 8 godzin temu, zubeer napisał: licze na więcej Fps. To nie z tym procesorem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1290 Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia (edytowane) 9 godzin temu, zubeer napisał: Witam prosze o porade, jaką karte graficzną moge dołożyć do I7-2600 aktualnie m Masz choć duall chanel ram? Jeśli tak to np gtx 1070 Edytowane 21 Stycznia przez janek20 Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia No ja nie wiem czy 6600XT to taki dobry pomysł, jak autor ma jeszcze płytę pokroju P67 Pro 3, to pci-e 2.0x8 to będzie lipa.Myślałem o zwykłej 6600, nie XT, ale przy PCIe 2.0 to faktycznie bieda...Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3722 Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia Szczerze mówiąc to jeśli wystarczy czy 13-letni Sandy Bridge (legenda) to i gtx 1050 ti powinien Ci wystarczyć. Wszystko inne w parze z tym CPU to będzie większy lub mniejszy bottleneck. Cytuj Link to post Share on other sites
korzychxp 253 Napisano 22 Stycznia Udostępnij Napisano 22 Stycznia Bardzo stary proc, pewnie ramki też fatalne. Co byś nie kupił dziś to będzie ograniczane. Może 1050Ti to za mała propozycja, ale taki 1060 GTX... 1660 Super już bym nie wrzucał. Cytuj Link to post Share on other sites
daryzda 1306 Napisano 23 Stycznia Udostępnij Napisano 23 Stycznia GTX 1070 za 400pln można spokojnie kupić, GTX1050ti sprzedasz za 200pln i to jest max co można zainwestować w ten sprzęt Cytuj Link to post Share on other sites
Balrogos 207 Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego (edytowane) AMD ma mniejszy narzut na CPu ja przy tym procku bym bral cos od AMD, pozatym bottleneck bottleneckowi nie rowny zalezy jaka gra program np w Planetside 2 bottleneckiem zawsze jest CPU, w wiedzminie to karta graficzna. A jak Uzywasz serii GTX 1000 to mam nadzieje ze wajhe przelaczyles z IRQ na MSI mode? daje to wzrost okolo 10% wydajnosci z tego co widzilem z testów na reddicie dopiero od serii RTX 2000 nvidia łaskawie sama w sterownikach wajche ustawila ze trybem domyslnym jest MSI mode lub MSI X mode. \ Trzeba recznie przesunac wajche za kazda aktualizacja sterowników. Edytowane 27 Lutego przez Balrogos Cytuj Link to post Share on other sites
PaulG 123 Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego Panowie, nie zapominajcie o AMD FSR. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts