Joymaxx 60 Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia (edytowane) Witam. Chciałem zapytać, czy 14th generacja procesorów podejdzie do mojej płyty? Z tego co widzę to producent jeszcze w tamtym roku, i poprzedniej wersji BIOSu zaktualizował pod nią mikrokod. Próbował ktoś? Czy podkręci się na niej ten proc bez problemu? Pytam tylko z ciekawości, i tak będę szedł już w DDR5 https://zapodaj.net/plik-iJEmLrgYHf Edytowane 21 Stycznia przez Joymaxx Cytuj Link to post Share on other sites
kozak245 45 Napisano 21 Stycznia Udostępnij Napisano 21 Stycznia Nie próbowałem ale skoro na stronie producenta podają że będzie działa to na bank działa. Na stronce płyty kliknij support później cpu list i się rozwija lista jakie procki płyta obsługuje z którą wersją biosu. Na reddit widzę komentarze że działa. Najlepiej zaktualizuj bios zanim włożysz nowy procesor. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Joymaxx 60 Napisano 22 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia W dniu 21.01.2024 o 11:13, kozak245 napisał: Nie próbowałem ale skoro na stronie producenta podają że będzie działa to na bank działa. Na stronce płyty kliknij support później cpu list i się rozwija lista jakie procki płyta obsługuje z którą wersją biosu. Na reddit widzę komentarze że działa. Najlepiej zaktualizuj bios zanim włożysz nowy procesor. No ta, przecież jest lista na stronie producenta Wygląda na to że i7 14th gen ma takie samo TDP i limit mocy jak 12th, bynajmniej tak pisze producent. Na YT widzę jeszcze nikt nie przetestował takiego wariantu. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego Kontroler pamięci D4 ten sam. TDP to samo, kaszy i eJajec więcej, MiKrokody do mobo dodane. Podkręcać jednak nie polecam, UV only. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts