Fiszek 70 Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia Witam Koledze wysypał się win11 nie idzie zalogować się na kompa bo mieli cały czas kontem microsoft a to odzykanie hasła a to nie to hasło i tak w koło. Kolega ma laptopa ASUS TUF Gaming F15 I jak tutaj sformatować dysk? Oczywiście narzędzie do odzyskiwania ASUS-a jest ale kolega nie chce już WIN11. Instalka jest zbootowana na pendrive i wszystko przechodzi do wyboru dysku do instalacji bo tam pusto. Słyszałem o jakichś chorych zabezpieczeniach. Osobiście to wykręcił bym dysk podpiął pod PC sformatował na sztywno i wtedy działał ale chyba gwarancja zrobi papa więc słaba opcja. Nie da rady jakoś z wiersza poleceń sformatować całkowicie dysku? A może dorzucić na pendrivea jakiś sterownik dysku? Proszę o pomysły :) Cytuj Link to post Share on other sites
janek20 1288 Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia 8 godzin temu, Fiszek napisał: i wtedy działał ale chyba gwarancja zrobi papa więc słaba opcja. Nie 8 godzin temu, Fiszek napisał: i wszystko przechodzi do wyboru dysku do instalacji bo tam pusto. moze uszkodzony Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia Zewnętrzny bootowalny program do zarządzania dyskiem, GParted czy coś. Cytuj Link to post Share on other sites
Fiszek 70 Napisano 19 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia W dniu 11.01.2024 o 10:40, janek20 napisał: Nie moze uszkodzony Nie jest uszkodzony, producenci zabezpieczają tak dyski żeby recovery partycji nie usunąć. Tzn co by mniej ogarnięty użytkownik kliknął 5 razy i miał świeżą winde ;/ W dniu 11.01.2024 o 12:59, wodego napisał: Zewnętrzny bootowalny program do zarządzania dyskiem, GParted czy coś. Tak jak myślałem albo to albo wyjąć dysk i na sztywno format zrobić. Ostatecznie obszedłem to partycją recovery intalacją świeżego W11 i cofnięcie do W10. Jak koń pod górę ale działa i zajęło 15 min xD Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts