Wrynona 1 Napisano 8 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2023 Ostatnio ktoś mi napisał że powinnam aktualizować aplikacje że względu na bezpieczeństwo, ale czy brak aktualizacji aplikacji których nie używam też jest niebezpieczny? Cytuj Link to post Share on other sites
WPRD700 230 Napisano 8 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2023 Tak, nieaktualizowane aplikacje mogą mieć dziury podatne na ataki hakerskie z zewnątrz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 8 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2023 Najgorsze są stare telewizory. Dano nie aktualizowane i podatne na ataki hakerskie. Cytuj Link to post Share on other sites
ODIN85 1023 Napisano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2023 Jak ich nie używasz to odinstaluj. Cytuj Link to post Share on other sites
Wrynona 1 Napisano 9 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2023 8 godzin temu, ODIN85 napisał: Jak ich nie używasz to odinstaluj. Nie mogę, bo są zainstalowane na stałe Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2023 To nie aktualizuj i nie słuchaj paranoików: Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2023 A nie prościej po prostu usunąć takie aplikacje? Po co mają zajmować miejsce. Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2023 8 minut temu, BlackCoffe napisał: A nie prościej po prostu usunąć takie aplikacje? "Nie mogę, bo są zainstalowane na stałe" 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2023 A co to w sumie za aplikacje? Cytuj Link to post Share on other sites
wodego 1371 Napisano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2023 Pewnie jakieś systemowe, które autorka nie używa. Nie ma potrzeby aktualizowania na siłę. Mam kilka aplikacji, które nie aktualizuję, bo w nowszych wersjach zabrali jakieś funkcje, które używam. Mam nawet aplikacje, których już nie ma w sklepie Google (wycofane automatycznie, gdyż autor przestał się nimi zajmować). Paranoicy oczywiście natychmiast by je odinstalowali. Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2023 Każdą aplikacje nawet systemową możesz wyłączyć po dłuższym przytrzymaniu masz menu informacje o aplikacji wchodzisz tam i ustawiasz wyłącz/zablokuj albo wymuś zatrzymanie zależy jaka wersja android Cytuj Link to post Share on other sites
WPRD700 230 Napisano 20 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2023 W dniu 9.12.2023 o 13:49, wodego napisał: To nie aktualizuj i nie słuchaj paranoików: Powodzenia, obyś nigdy nie trafił na fake-przewód z chipem hakera. So you think your phone or iPad are safe? Rubber Ducky script for mobile targets and Hak5 OMG cables (youtube.com) Ogólnie w internecie treści na ten temat jest mało, żeby przekazać. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts