redakcja 7 Napisano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 10 najlepszych myszek. Sugerowaliśmy się poziomem sprzedaży, opiniami użytkowników, testami i recenzjami, a dodatkowo opieraliśmy się na własnych doświadczeniach. Tak powstała lista godnych polecenia myszy komputerowych i specjalistycznych urządzeń wskazujących. http://www.benchmark.pl/t/najlepsze-myszki Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) Zabrakło G700 Edytowane 17 Sierpnia 2011 przez rafal12322 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 oraz M8000X... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 od M8000X lepszy jest Kudos Cytuj Link to post Share on other sites
emdziej 104 Napisano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 To jak to jest z tym szczurem, wiele osób twierdzi że to badziew Na co dzień używam G9 (bez "x") ale mam ją już długo i chętnie bym coś dokupił, no ale te opinie o R.A.T. całkiem mnie odwodzą od zakupu. <pozdro> Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Twin Eye z RATa to jest dobry sensor, pod warunkiem że nie odrywasz ręki z myszką od blatu Cytuj Link to post Share on other sites
devdd 0 Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 (edytowane) hmm.. MX518? Ktos zapomnial, ze wyszedl nastepca tej myszki pod nazwa G400 (1000hz na USB, wiekszze dpi, inny material pokrywajacy mysz) . Zreszta sam Logitech nazywa ja nastepca MX518 Edytowane 18 Sierpnia 2011 przez devdd Cytuj Link to post Share on other sites
git444 1 Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 a4tech x748k ma system ciezarkow, sam taka kupilem na allegro za 40 zl Cytuj Link to post Share on other sites
U-196 0 Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 a4tech x748k ma system ciezarkow, sam taka kupilem na allegro za 40 zl Poza tym ma możliwość zapisywania profili w wewnętrznej pamięci 16Kb, jak już kolega wspomniał system ciężarkowy oraz 7 przycisków nie wiem co za tłuk pisał to zestawienie. I co to za porównywanie myszki za 70zł (chyba w kompuszrociku ) do myszek po 400zł Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 (edytowane) hmm.. MX518? Ktos zapomnial, ze wyszedl następca tej myszki pod nazwa G400 (1000hz na USB, wiekszze dpi, inny material pokrywajacy mysz) . Zreszta sam Logitech nazywa ja nastepca MX518Nikt nie za pomniał, po prostu urządzenie na rynku jest od niedawna, i zbyt mało osób je ma. MX518 to sprawdzona konstrukcja, i przez to znalazła się w zestawieniu. Nie należy brać pod uwagę zdania producenta. Marketing. Edytowane 18 Sierpnia 2011 przez Ujemny 1 Cytuj Link to post Share on other sites
nicrame 0 Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Bardzo brakuje myszek calkiem sensownych A4Tech GLaser. Model X6-60D ma bardzo fajny material (nie jest sliska), nie swieci po oczach no i ma dobra precyzje. Podobnie brakuje myszek geniusa. Dziwne to zestawienia, jakie stakie mi sie wydaje, ograniczone Cytuj Link to post Share on other sites
devdd 0 Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Nikt nie za pomniał, po prostu urządzenie na rynku jest od niedawna, i zbyt mało osób je ma. MX518 to sprawdzona konstrukcja, i przez to znalazła się w zestawieniu. Nie należy brać pod uwagę zdania producenta. Marketing. to tym bardziej nalezalo ja wymienic jako produkt odswiezony o lepszych parametrach, czyzby w magazynach komputronika zostalo za duzo mx518 i trzeba sie tego pozbyc? a zdanie producenta tym razem nalezy brac pod uwage, kolego nie widziales chyba tej myszki, obudowa jest identyczna poza zmianami ktore wymienilem wyzej.. dla kogos kto uzywa 518tki i uwaza ja za produkt niemal idealny przejscie na g400 bedzie idealnym wyjsciem. Cytuj Link to post Share on other sites
shamoth 0 Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Wżucenie Maby, której krótko używałem i ostatecznie wymieniłęm na tańszą, mniej awaryjną, dłużej działającą w trybie bezprzewodowym i bardziej funkcjonalną G700, na listę a pominięcie wspomnianej G700 czy Xai jest conajmniej nurtujące. mx518 to już klasyk i mogą ja dawać nawet za 10 lat na top10... ktoś wie gdzie można dorwać kompletny kabelek z kostką do płyty głownej do tej myszy, reanimowałem przerwany kabel tyle razy że skrócił się o połowę a z kostki prawie nic nie zostało a nie chcę lutować na sztywno Cytuj Link to post Share on other sites
sonek 0 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Moim zdaniem w cenie do 70zł mamy o wiele lepszą mysz. Chodzi mi o Icon7 Z500. Rozdzielczości dpi: 800/1200/1600/2000/3200, wygodnie ułożone boczne przyciski, a do tego jest pokryta materiałem absorbującym pot. Dla mnie super sprawa. Jedyny minus to kolor. Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) to tym bardziej nalezalo ja wymienic jako produkt odswiezony o lepszych parametrach, czyzby w magazynach komputronika zostalo za duzo mx518 i trzeba sie tego pozbyc? a zdanie producenta tym razem nalezy brac pod uwage, kolego nie widziales chyba tej myszki, obudowa jest identyczna poza zmianami ktore wymienilem wyzej.. dla kogos kto uzywa 518tki i uwaza ja za produkt niemal idealny przejscie na g400 bedzie idealnym wyjściem. Moja osoba nie zalicza się do tego grona. Chociaż był moment kiedy chciałem sprzedać MX518 i zakupić G400. Po "analizie" recenzji stwierdziłem, że jest to zakup mało opłacalny (mała korzyść). Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez Ujemny Cytuj Link to post Share on other sites
PL-ayeR 5 Napisano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Najbardziej rzuca się w oczy brak myszy Steel Series. Model Sensei jest rewelacyjny. Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfisko 24 Napisano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 No a4techa x-748 to chyba jakaś wersja demo tylko opisana naprawdę... Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 1 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Logitech ich sponsoruje? gdzie jest xai i deathadder.... Cytuj Link to post Share on other sites
kolbooc 0 Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 (edytowane) Jakby któryś z moderatorów był tak miły i usunął tego posta, trochę się pomyliłem w miejscu i w czasie a nie widzę opcji usuń Edytowane 8 Kwietnia 2012 przez kolbooc Cytuj Link to post Share on other sites
MalFurion 4 Napisano 6 Marca 2013 Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 To jak to jest z tym szczurem, wiele osób twierdzi że to badziew Na co dzień używam G9 (bez "x") ale mam ją już długo i chętnie bym coś dokupił, no ale te opinie o R.A.T. całkiem mnie odwodzą od zakupu. <pozdro> Kupiłem tą myszkę zanim dobrze doczytałem opinie na temat tego sensora. Używam jej od 2 lat już prawie. I wiesz co? Stek bzdur:) Działa jak należy, nie była ani razu na gwarancji. Miała drobną zwiechę ze 2-3 razy, ale nawet nie jestem pewny czy to do końca jej wina była czy systemu. pzdr Cytuj Link to post Share on other sites
Fjorden 0 Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 A ja jestem z tych, którym sensor w RATcie 7 padł już dwa razy raz po prawie 2 latach a drugi raz po pół roku, zawsze zaczynało się tak samo czasami szwankował kursor w linii poziomej a potem już całkiem i działały tylko guziki. Cytuj Link to post Share on other sites
MalFurion 4 Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 no to jak widać zależy jak się trafi. A źle trafić w każdej marce można. Polecam sie zapoznać: http://www.esreality.com/index.php?a=post&id=2024663 Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 7 Marca 2013 Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Kolejny walczący o złoty szpadel? Cytuj Link to post Share on other sites
GrinTi 2 Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Mi tu zabrakło myszek Roccata Cytuj Link to post Share on other sites
yanis 0 Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Do niedawna używałem Logitecha Performance Mouse MX (zajmuję się grafiką komputerową i ta mysz wydawała się do tego idealna). Po kilkunastu tygodniach używania rolka wpadła mi do środka myszki. Rozkręciłem obudowę i, ku swojemu zdumieniu, stwierdziłem, że rolka obraca się na plastikowej ośce, która na dodatek jest utwierdzona jednym końcem, co przeczy podstawowym prawom inżynierskim! Nie dziwne, że ten układ nie wytrzymał intensywniejszego użytkowania. Rozumiem - oszczędność w produkcji - podparcie rolki z obu stron wymaga większych nakładów pracy i materiału. No, ale sorki... Taka skucha w myszce za ponad 300 PLN?? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts